Reacties voor: Eric Schmidt uitgelachen na uitspraak ‘Android veiliger dan iPhone’

Volgens Eric Schmidt is Android veiliger dan de iPhone. Hij vertelde dit op een Gartner-symposium en wees op de miljarden toestelactivaties en veiligheidseisen.

Reacties: 21 reacties

  1. Ik gebruik beide toestellen en objectief gezien is de iPhone veiliger dan een Android-toestel omdat apps bij Apple op voorhand worden getoetst. Dit is geen garantie dat je geen risico loopt, maar de kans is wel kleiner. Dus inderdaad geen slimme uitspraak. Ik heb overigens nog nooit een virus of iets dergelijks op een iPhone of Android-toestel gehad, ondanks ‘gevaarlijk’ gedrag van me op beide apparaten.

  2. Zeker geen domme jongen, een nieuw boek promoten en met een onhandige uitspraak kom je hiermee in alle nieuwsbladen en websites!

  3. Ik ben een fanatieke iPhone gebruiker, maar ik heb toch altijd moeite met het lezen van een artikel die zo leunt in het voordeel van apple. Het voelt zo partijdig, ondanks dat dit natuurlijk een website is speciaal voor de iPhone. Toch liegen de feiten er niet om: de iPhone is veiliger. Leuk artikel om te lezen.

  4. Toegeven, het is ook een grappige uitspraak. xD

    Maar aan de andere kant is het ook nogal jammer dat ze de afgelopen jaren Android niet beter hebben beveiligd. Nieuwe features? Jep, a bunch of them! Maar veilig? Nee, absoluut niet. En da’s toch weer het voordeel van iOS. Bij iedere iOS-update weet Apple de beveiliging te verbeteren.

    Nu is het wel zo dat er regelmatig van die probleempjes waren zoals het lockscreen-probleem bij de release van iOS 7, maar dat is gelukkig iets dat je weer eenvoudig kunt oplossen met een update. Terwijl je bij Android bij iedere update soms maanden zou moeten wachten.

  5. Ahhahaha android veiliger ahhaha android is troep alleen maar rotzooi apps op je telefoon en mallware troep!

  6. Bijschrift bij de foto:”Kijk David, dit is 20 centimeter.”

  7. On topic: Geen slimme uitspraak van de heer Schmidt. Overigens zou het zomaar kunnen zijn dat mauze er niet heel veel naast zit.

  8. Ga me vooral niet wagen aan een directe vergelijking tussen Android en iOS maar vanuit het perspectief gezien van een groot bedrijf waar ik werk (wereldwijd 130.000 medewerkers) is iOS al jaren geleden gepositioneerd naast BB terwijl Android jaar-in jaar-uit geweigerd wordt omdat de risico’s volgens de specialisten (waaronder diverse white-hat hackers) groter zijn:
    – Met iOS is een snelle life-cycle af te dwingen; binnen enkele weken draait de meerderheid al op iOS 7 terwijl iOS 5 al niet meer gebruikt mag worden. Dit kan omdat Apple gemiddeld genomen 3 jaar of meer toestellen blijft upgraden en omdat Apple het centraal uitrolt en niet aan fabrikanten over laat. Hierdoor is de kans op exploits zo klein mogelijk.
    – Dankzij (oa. Mobile Iron) tools worden jailbroken toestellen automatisch van het netwerk gegooid en krijgt een medewerker indien het gaat om een company toestel een reprimande van de performance manager. Daardoor is het niet mogelijk om software uit vreemde bronnen te installeren.

    Dat gecombineerd met mijn aanname dat ellendelingen liever mikken de grootste markt (=Android) acht ik de stelling verdedigbaar dat bedrijven minder risico lopen met iOS smartphones dan Android.

  9. Ik heb nog nooit een android toestel gehad, maar wat moet ik me voorstellen bij kwaadaardig?
    Ddos, fishing naar bank en cc gegevens, toestel onklaar?

  10. Wat zou het toch een mooie wereld zijn als Android- en Apple-fans zouden vinden dat “die ander” prachtige producten maakt, maar dat men nu eenmaal een andere smaak heeft.
    Kijk naar McDonalds en BurgerKing: Het is allebei troep, maar om nu te roepen dat de één betere troep maakt dan de ander?

  11. Ik werk voor een grote overheidsinstelling met zo’n 1500 werknemers. Een belangrijk deel daarvan heeft de beschikking over een smartphone en kan daarbij kiezen tussen een Android toestel of een iPhone. Ik doe geen uitspraken over welk toestel veiliger is, daartoe voel ik me niet terzake kundig genoeg. Veiligheid is bij ons gewaarborgd door bijvoorbeeld geen jailbreail of rooting toe te staan en toegang tot mail/agenda alleen via een speciale app (DME) te verschaffen. Veiligheid staat bij ons zeer hoog in het vaandel. Zelf gebruik ik een Samsung Galaxy S3 en een iPad 2 (ook zakelijk) naast elkaar en dat gaat prima.

  12. Precies zoals ik het zeg troep! WaardeloZe os is android naar mijn. Mening. Dan er mensen zijn die nog serieus proberen duidelijk te maken dan android niet veel verschilt met ios. Dan kom je echt uit een ei. Doe je onderzoek . Cijfers liegen niet

  13. Origineel geplaatst door Vjh
    Precies zoals ik het zeg troep! WaardeloZe os is android naar mijn. Mening. Dan er mensen zijn die nog serieus proberen duidelijk te maken dan android niet veel verschilt met ios. Dan kom je echt uit een ei. Doe je onderzoek . Cijfers liegen niet

    Je bedoelt de cijfers die ios uitlachen?

    Ieder heeft z’n mening, beide Android en iOS hebben voordelen en nadelen, alleen weegt de een meer dan de ander.

    Ik heb het hele Apple eco systeem thuis, maar af en toe ben ik jaloers op Android (waar je niet verplicht bent om programma als iTunes te gebruiken), aan de andere kant lach ik android uit als ik zie hoe smooth mij ios devices werken.

  14. Origineel geplaatst door Frits
    Ja, ik heb erg veel Apple spullen maar dat kinderachtig de grond in trappen van andere merken en OS’sen mag de redactie hier onderhand ook wel eens iets aan doen.

    We besteden maar heel spaarzaam aandacht aan artikelen die de Android vs. iPhone-discussie aanzwengelen. Dat is een bewuste keuze, omdat altijd weer dezelfde argumenten naar voren worden gebracht, waar niemand een spat wijzer van wordt.

    Ons standpunt vanuit de redactie: iedereen moet gewoon lekker het OS gebruiken, wat hij/zij het prettigst vindt.

    De uitspraak van Eric Schmidt is in zoverre interessant, omdat het gaat om een onhandige uitspraak voor iemand die zo nauw bij Apple betrokken is geweest. Het gaat niet (alweer) om de fanboy-discussie, al draait het daar wel vaak op uit.

    Verder het verzoek om je medelezers met respect te behandelen. Laat iedereen lekker in z’n waarde. Als iemand Android wil gebruiken of geen geld heeft voor een iPhone: prima toch? Niet jouw probleem.

  15. Kunnen de div. strijdgroepen ergens op een weilandje afspreken om de site een beetje schoon te houden ?

  16. Op zich vind ik de uitspraak niet zo heel raar hoor.

    Als je je namelijk gewoon aan de regels houdt en goed oplet voordat je iets installeert dan heb je helemaal geen malware of rotzooi op je Android.

    Voordeel dus bij Apple is dat je niet hoeft op te letten omdat Apple dat al voor je doet.

    bij Android moet je helaas zelf de kleine lettertjes lezen.

  17. @Berdy: Tuurlijk kan dat: ‘Somewhere under the apple-tree’ …

  18. @Vjh: Android is nu innovatief bezig, Apple is in de jaren qua telefoon specs en OS stil blijven staan. Deal with it..

  19. Origineel geplaatst door Tom
    @Vjh: Android is nu innovatief bezig, Apple is in de jaren qua telefoon specs en OS stil blijven staan. Deal with it..

    Alleen een compleet nieuwe uiterlijk, met wat extra’s maar de werking is hetzelfde.

    Nu ik het toch over heb, iOS7 is erg buggy, nu iets minder na de 7.0.x updates maar dan nog, ik ben dit niet van Apple gewend.

  20. Ikzelf verkoop een uitgebreide MDM oplossing.
    Alhoewel ik zelf groot Apple fan ben en nooit iets anders zou willen, moet ik toegeven dat Android wel iets beter te beveiligen is dan voorheen.
    Android is en blijft echter niet iets dat ik echt zou adviseren. En als ik dat dan al doe, dan alleen Samsung.
    Zij hebben mooie dingen die in de nabije toekomst uitkomen. Zoals KNOX.
    Maar nogmaals, qua beveiliging zal ik altijd iOS aanraden boven Android.

  21. @Patryk: Was vroeger een echte fan van Apple, ik vind ‘t alleen jammer dat ze zo zijn blijven hangen met hun innovatie. Klopt op mijn iPad Mini liepen de animaties en sommige apps ook niet zo soepel..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.