Eric Schmidt uitgelachen na uitspraak ‘Android veiliger dan iPhone’

Volgens Eric Schmidt is Android veiliger dan de iPhone. Hij vertelde dit op een Gartner-symposium en wees op de miljarden toestelactivaties en veiligheidseisen.

eric-schmidtVoormalig Google CEO Eric Schmidt heeft de reputatie dat hij wel eens opmerkelijke uitspraken doet. Een uitspraak op het Gartner Symposium/ITxpo kwam Schmidt op hoongelach te staan van het publiek, dat bestond uit CIO’s en IT-managers. Op de vraag of Android wel veilig genoeg is, antwoordde Schmidt dat Android veiliger is dan de iPhone. Het was een nogal onhandige opmerking van de topman, die lange tijd bestuurslid van Apple is geweest.

Het gesprek met Gartner-analist David Willis verliep als volgt:

Willis: “If you polled many people in this audience they would say Google Android is not their principal platform… When you say Android, people say, wait a minute, Android is not secure.”
Schmidt: “Not secure? It’s more secure than the iPhone.”

Als verklaring wees Schmidt op de miljarden toestelactivaties en strenge veiligheidstesten. Waar Schmidt het niet over had, was de enorme hoeveelheid malware. Inmiddels zou de hoeveelheid malware en risicovolle apps voor het Android-platform al de 1 miljoen stuks hebben bereikt. Daarvan vertoont 75% kwaadaardig gedrag en 25% vertoont ongewenst gedrag, zoals ongevraagde reclames vertonen. Google beweert zelf dat maar 0,001% van alle Android-malware de Google Play-beveiliging passeert.

En volgens Juniper Networks was in maart 2013 Android het doelwit van 92 procent van alle mobiele malwarebedreigingen. Het bedrijf maakte een infographic waaruit blijkt dat 77% van alle Android-bedreigingen opgelost zouden kunnen zijn als alle Android-toestellen op de nieuwste firmware draaiden. Maar dat is nog een ingewikkelde klus. Nieuwe firmware voor bestaande toestellen komt vaak met een vertraging van maanden beschikbaar voor gebruikers. Andere gevaren die de kans op malware verhogen zijn het downloaden van materiaal verdachte websites en het gebruik van Android-winkels van derden. Daar hebben iPhone-gebruikers nou net geen last van: die zitten vast aan de gedwongen winkelnering bij Apple.

Om terug te komen op Eric Schmidt: fans van deze topman kunnen uitkijken naar een nieuw boek. Schmidt heeft een contract met de Hachette Book Group afgesloten om het boek ‘No Adult Supervision Required: How To Build Successful 21st Century Companies’ te schrijven. Hij legt daarin uit hoe je een bedrijf leidt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2013, 8:49
Categorie iDevices
Onderwerp android

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.