Apple trekt aan de rem: vooral engineers vertrokken bij Apple Car

Apple heeft bevestigd dat ze minimaal 190 mensen van het Apple Car-project afgehaald hebben. Het zijn vooral engineers die niet meer aan het project werken, waarvan een deel overgeplaatst is.

Een maand geleden was in het nieuws dat Apple 200 mensen van Project Titan afgehaald heeft. Apple bevestigde dat een deel van de mensen overgeplaatst was, maar nu hebben we ook een beter beeld van het aantal mensen dat in ieder geval niet meer aan Apple’s auto werkt. In een brief aan de California Employment Development Department laat Apple weten dat het gaat om 190 medewerkers, vooral engineers.

Engineers ontslagen bij Apple Car

Engineers zijn verantwoordelijk voor allerlei belangrijke onderdelen bij de ontwikkeling van een nieuw product. Het gaat in ieder geval om 38 engineering managers, 33 hardware-engineers, 31 productontwerpers en 22 software-ontwikkelaars. De ontslagen zouden op 16 april in gaan. Al deze medewerkers werkten in de regio Santa Clara en Sunnyvale.

Het is niet duidelijk of er nog meer medewerkers van het project in andere regio’s afgehaald zijn, maar het totale aantal van 190 komt behoorlijk dicht in de buurt bij de eerder genoemde 200. In 2014 startte Apple met de ontwikkeling van de auto in de regio rond Santa Clara en Sunnyvale, waardoor ze dus vijf jaar actief waren. Eerder maakte Apple al bekend dat een deel van de medewerkers overgeplaatst wordt naar een ander team binnen het bedrijf. Het gaat onder andere om de teams die werken aan machine learning.

Machine learning is een belangrijk onderdeel van de Apple Car. Mogelijk brengen ze hun expertise die ze tijdens het werken aan de auto opgedaan hebben over naar bijvoorbeeld de iPhone. Machine learning en kunstmatige intelligentie wordt onder andere gebruikt bij de verbeterde camera-functies. Ook in 2019 is de verwachting dat Apple de focus legt op de iPhone 2019 camera.

Bekijk ook

Apple haalt meer dan 200 mensen van autoproject Project Titan af

Apple schroeft het aantal werknemers dat aan het autoproject Project Titan werkt flink terug. Er zijn namelijk meer dan 200 werknemers weggehaald, waarvan een deel overgeplaatst is.

Apple’s autoproject nog steeds een mysterie
Het is nog steeds onduidelijk wat Apple nu precies van plan is met Project Titan. Het is mogelijk dat het project op de lange baan geschoven is. Onlangs waren er nog geruchten dat Project Titan een elektrische minibus wordt. Apple heeft eerder wel al een rapport over de veiligheid van de zelfrijdende auto uitgebracht.

Bekijk ook

Zo test Apple zelfrijdende auto's: veiligheid boven alles

In een kort verslag omschrijft Apple hoe ze om gaan met de veiligheid bij het testen met zelfrijdende auto's. Wat moet je in huis hebben als testbestuurder? En waarom test Apple dit eigenlijk?

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.