Reacties voor: ‘Apple werkt aan eigen tv-series en films voor de Apple TV’

Is Apple van plan om exclusieve films en tv-series aan te gaan bieden? Dit nieuwe gerucht beweert van wel, en onthult ook dat Apple een bod gedaan heeft op de ex-presentatoren van Top Gear.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Tja ze moeten zich wel op andere zaken richten.
    Als de iphone verkoop voor het grootste gedeelte de winst verzorgd (bijna 70 procent) wil je niet gaan wachten op het moment dat deze verkopen ooit eens gaan instorten.

  2. Met al dat geld wat bij Apple “op de plank ligt”, waarom nemen ze Netflix niet gewoon over dan? Lijkt mij veel slimmer. Combineren met iTunes, en 1 grote dienst maken, inclusief Apple Music. Dan wil ik wel 40 dollar per maand betalen.

  3. Origineel geplaatst door UtregCity
    Met al dat geld wat bij Apple “op de plank ligt”, waarom nemen ze Netflix niet gewoon over dan? Lijkt mij veel slimmer. Combineren met iTunes, en 1 grote dienst maken, inclusief Apple Music. Dan wil ik wel 40 dollar per maand betalen.

    De beurswaarde van Netflix is 30-35 miljard dollar, daar kun je zelf ook wel wat gaafs voor opzetten.

  4. Om te antwoorden op de laatste vraag in het artikel:
    Nee. Ik ben nu tevreden over het entertainment aanbod wat ik heb. Ik kom er nu al niet aan toe om alle gave nieuwe content van netflix bij te houden of op uitzending gemist npo programmas terug te kijken.

  5. Wel bijzonder dat ze het TopGear team zouden hebben willen overnemen. Hoewel min of meer wereldwijd populair, wordt de Amerikaanse editie al een tijd door een eigen team gepresenteerd – dus niet door deze drie Britten.

    Dat lijkt te suggereren dat Apple voor content toch al meteen verder kijkt dan de USA, en ook Europa niet vergeet.
    Klopt ook wel een beetje met wat ze met Beats1 (proberen te) doen, waarvoor ze ook al iemand bij de BBC hebben weggelokt…

    Persoonlijk trouwens niet echt rouwig om het (volgens de geruchten) mislukken van een deal met het beroemde, zeg maar gerust beruchte, ex-BBC trio. Die werden toch meer en meer een karikatuur van zichzelf… 😕
    Nu kunnen ze het (ongetwijfeld respectabele) bedrag dat die zouden hebben gekost tenminste nog aan waardevollere content besteden. 😏

  6. Het zal allemaal wel. Als je alle geruchten en anonieme betrouwbare bronnen zou moeten geloven nou dan hadden we een heel andere wereld gehad.

  7. 40 dollar per maand voor nóg meer series en programma’s.
    Nee, in geen 40 jaar. 🙂

  8. Ik ben geïnteresseerd in het apparaat en niet in nog meer content.

    Ik kom nu al niet toe aan het bekijken van alles wat op tv komt, nog op mijn harde schijf staat en nog als dvd onbekeken is.

    En daarnaast lees ik ook nog graag.

  9. Gôh, wie had dat kunnen denken van een ‘hobby’ device zoals de TV tot nu toe was. Steekt inmiddels de watch naar de kroon qua aandacht en geruchten nog vóór (her)introductie 😁

    Niet alleen hier op iCulture (ben de tel al kwijtgeraakt😄) maar nu zelfs in de algemene media. Zag dit bericht ook al in de Parool app…

  10. Waarom niet een eigen Champions League oprichten? Bijvoorbeeld de Apple football league. Gewoon de hele wereld overnemen, omdat je nu eenmaal Apple bent. Blijf toch gewoon lekker mobieltjes maken en hou je daarbij.

  11. @Thomasl: Ik vind dat je ongelijk hebt beter mikken op zoveel mogelijk doelen en als ze een keertje mis schieten maakt het niet uit maar die op vele doelen schieten zorgt er voor dat het Apple schip aan de opervlakte blijft

  12. Origineel geplaatst door Thomasl
    Waarom niet een eigen Champions League oprichten? Bijvoorbeeld de Apple football league. Gewoon de hele wereld overnemen, omdat je nu eenmaal Apple bent. Blijf toch gewoon lekker mobieltjes maken en hou je daarbij.

    Jij riep voor de iPhone er was zeker ook: Apple, blijf toch gewoon lekker computers maken en hou je daarbij.

    Stilstand is achteruitgang.

  13. Iedereen zijn meug natuurlijk maar de vraag die we ons eens moeten stellen is waar het eindigt ? Voor Apple tv heb je namelijk een internetverbinding nodig en die is bij de providers bij een triple pakket voor om en bij de 65 euro beschikbaar tel daar nog 10 euro bij voor Netflix en dan heb je voor 75 euro onbeperkt internet, het volledige pakket tv met alle extra zenders, telefonie met gratis bellen in heel de wereld tijdens de daluren en weekends plus Netflix . Neem je alleen internet en Apple tv dan ben je 90 euro kwijt en is het onwaarschijnlijk dat je de nationale zenders zal kunnen ontvangen omdat zij vaak al geparticipeerd zijn bij de landelijke providers. Maw zou een totaal pakket met Apple tv, internet en digitale tv om toch zenders uit eigen land te ontvangen 120 euro kosten . Wat uiteindelijk maandelijks een prijsverschil bedraagt van 45 euro tov een compleet triple pakket met Netflix in. Maar iedereen maakt natuurlijk zelf keuzes he.

  14. Apple weet als geen ander dat het allemaal draait om software en content. Hardware alleen is niet onderscheidend. De combinatie van hardware, software en content is de sleutel.

    Kijk naar de App Store, kijk naar de iTunes Store en het gemak waarmee we content kunnen consumeren met behulp van de bijbehorende Apple software.

    De volgende, logische, stap voor Apple is het zelf produceren van content. Op ide manier krijgen ze bijna de keten in handen en zijn ze niet afhankelijk van externe partijen.

    Ik denk dat wanneer Apple het echt goed en grondig aanpakt, en niet alleen met die Top Gear clowns, ze binnen drie jaar Netflix en Amazon in marktaandeel zullen zijn gepasseerd. Maar alleen als ze geen f*ckups maken zoals ze de laatste tijd naar mijn mening iets te vaak hebben gedaan (Apple Maps, Apple Music app, IOS 8.0, Apple watch 1.0, iPhone 6plus).

  15. Origineel geplaatst door ronny1967
    Iedereen zijn meug natuurlijk maar de vraag die we ons eens moeten stellen is waar het eindigt ? Voor Apple tv heb je namelijk een internetverbinding nodig en die is bij de providers bij een triple pakket voor om en bij de 65 euro beschikbaar tel daar nog 10 euro bij voor Netflix en dan heb je voor 75 euro onbeperkt internet, het volledige pakket tv met alle extra zenders, telefonie met gratis bellen in heel de wereld tijdens de daluren en weekends plus Netflix . Neem je alleen internet en Apple tv dan ben je 90 euro kwijt en is het onwaarschijnlijk dat je de nationale zenders zal kunnen ontvangen omdat zij vaak al geparticipeerd zijn bij de landelijke providers. Maw zou een totaal pakket met Apple tv, internet en digitale tv om toch zenders uit eigen land te ontvangen 120 euro kosten . Wat uiteindelijk maandelijks een prijsverschil bedraagt van 45 euro tov een compleet triple pakket met Netflix in. Maar iedereen maakt natuurlijk zelf keuzes he.

    Ik heb een internet abo-tje van 20 euro, (30 Mbit) daarnaast betaal ik nog iets van 7,5 euro aan oldskool kabel tv. Ik hoef geen digitale tv omdat ik geen TV kijk en vaste telefoon aansluiting hoef ik al helemaal niet. Als ik TV kijk, is het een film of een serie via netflix en dat gaat prima via 30 mbit.
    Kortom, ik betaal 37,5 voor netflix, internet en TV. Dat is ook gelijk het absolute maximum wat ik er aan wil uitgeven.

  16. Origineel geplaatst door pommetje:
    Ik heb een internet abo-tje van 20 euro, (30 Mbit) daarnaast betaal ik nog iets van 7,5 euro aan oldskool kabel tv. Ik hoef geen digitale tv omdat ik geen TV kijk en vaste telefoon aansluiting hoef ik al helemaal niet. Als ik TV kijk, is het een film of een serie via netflix en dat gaat prima via 30 mbit.
    Kortom, ik betaal 37,5 voor netflix, internet en TV. Dat is ook gelijk het absolute maximum wat ik er aan wil uitgeven.

    Het pauzeren en doorspoelen van reclames is mij toch ook wel wat waard, ondanks ik maar weinig tv kijk is anoloog tv kijken op een 50″(wat redelijk normaal/klein) is deze dagen niet om aan te zien. 7,50 vind ik dan duur, elke cent is dan te duur, maar misschien heb jij nog een CRT en dan begrijp ik wel waarom je daarvoor kiest, dat zou ik namelijk ook doen.

    Netflix is maar karig met zijn online content, erg jammer, had graag een dienst gehad die mij meer zou kunnen bieden, desnoods iets meer betalen vind ik geen probleem.

    Dus als Apple voor 40 euro mij kan bieden wat geen enkele ander op dit moment bied ben ik er maar erg blij mee. Eindelijk legaal iets kunnen bemachtigen, was het maar zover :).

  17. @pommetje: Zo denken de meeste erover.
    Daarbij is de streaming markt verzadigd (Roku, Hulu, Fire enz enz) en de game-markt ook (xbox, playstation) Dus ultra lage marges.
    Jobs noemde AppleTV dan ook een hobby – door het ding nooit te upgraden werd het dat ook.
    Daarom moet er nu een super TV-interface komen met streaming aanbod, TV, gaming, apps, alles tegelijk.
    Geen gekneutel dat 8 jaar geleden misschien nieuws was geweest

  18. Origineel geplaatst door pommetje:
    Ik heb een internet abo-tje van 20 euro, (30 Mbit) daarnaast betaal ik nog iets van 7,5 euro aan oldskool kabel tv. Ik hoef geen digitale tv omdat ik geen TV kijk en vaste telefoon aansluiting hoef ik al helemaal niet. Als ik TV kijk, is het een film of een serie via netflix en dat gaat prima via 30 mbit.
    Kortom, ik betaal 37,5 voor netflix, internet en TV. Dat is ook gelijk het absolute maximum wat ik er aan wil uitgeven.

    tja maar in belgie os alles wel het dubbele van de prijs tov Nederland

  19. @UtregCity: het klinkt mij wel zinnig in de oren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.