Reacties voor: Ei veilig? Deze app checkt of je ei schadelijk is

Heb je nog een koelkast vol eieren, dan kun je met de app Ei veilig? controleren of deze nog veilig zijn. Voer de code in en je weet of je ei een te hoog fipronilgehalte heeft.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 16 reacties

  1. Waarom niet gewoon een mobiele website 🙄

  2. Dubbel checken… Dan is het een nutteloze app… Want dan check ik zowel een “goed” als een “verdacht” ei. Of alleen een “goed” ei… Bij de NVWA, bron van de codes. Jammer

  3. De layout lijkt een beetje geïnspireerd op de huisstijl van Pathé bioscopen. Jammer dat de eieren niet te scannen zijn. Dat gaat veel sneller dan nummers intoetsen.

  4. Net een code gecheckt, kreeg te zien dat hij veilig zou zijn, maar dat klopte dus niet… Leuk geprobeerd, helaas geen punten.

  5. Origineel geplaatst door Ronald – HD
    De layout lijkt een beetje geïnspireerd op de huisstijl van Pathé bioscopen. Jammer dat de eieren niet te scannen zijn. Dat gaat veel sneller dan nummers intoetsen.

    Heb je dan wel eens een ei met een barcode gezien?

  6. Origineel geplaatst door Svenja
    Net een code gecheckt, kreeg te zien dat hij veilig zou zijn, maar dat klopte dus niet… Leuk geprobeerd, helaas geen punten.

    Tja… als je iets maakt zoals dit, dan moet je het wel updaten, anders is de app compleet nutteloos.

  7. @Svenja: de net nieuw gepubliceerde codes worden momenteel ingevoerd. Staan er zo bij!

  8. Waarom moeten eieren altijd in de koelkast als ze in de supermarkt gewoon in t schap liggen waar geen koeling in de buur is?

    De onzin.

  9. @Svenja: We zijn sinds 18:43 weer helemaal up-to-date met de NVWA lijst (update was ook pas rond 18:15 gepubliceerd). Kun je bevestigen dat je ei nu wel correct wordt gedetecteerd? En zo niet, kun je ons de code geven?

  10. @Gem1e: remt de groei van bacteriën en blijven zo langer houdbaar. Daarbij is het in een gemiddeld huis warmer dan in een supermarkt.

  11. @Hans Doevendans: Die “Dubbel checken” is een disclaimer die we hebben toegevoegd om niet juridisch aansprakelijk te worden gesteld bij fouten, we zijn ook maar mensen natuurlijk. 😉 Dat gezegd hebbende controleer ik al mijn eitjes met de app en heb ik er het volste vertrouwen in. 🙂

  12. De maker van deze app is er iig als de kippen bij…

  13. Net mijn 2 eieren grondig gecheckt, perfect in orde…

  14. Ik eet gewoon mijn eieren op. Elke dag 1 en dat 80 jaar lang, kijken of ik er iets van ga merken.

  15. De code zoeken op de NVWA site zelf gaat net zo snel als het invoeren van de code in deze app. En het is betrouwbaarder, omdat je gelijk bij de bron bent. Voor een zoekopdracht op een html pagina maakt het niet uit hoe lang die lijst is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.