Reacties voor: Eerste reviews van de iPad positief over batterijduur en gebruiksgemak

De eerste Amerikaanse reviews van de iPad zijn binnen. De meeste reviewers zijn positief over het gebruiksgemak en de batterijduur, maar het is geen volledige laptop.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 21 reacties

  1. Heerlijk om te zien 🙂

  2. “Let je op specs, dan kun je voor minder geld een laptop kopen met normaal toetsenbord…”

    Misschien vat ik het verkeerd op, maar ik vind dat een ronduit stompzinnige opmerking. Is het hele idee van de iPad juist niet om GEEN normaal toetsenbord te hebben?

    Ik heb zelf een EeePC met OSX. Inderdaad goedkoper dan de iPad en met een “normaal toetsenbord”. Het scherm van de EeePC is qua afmetingen zo’n beetje een iPad, maar ik zou toch 10 keer liever een iPad hebben om lekker mee op de bank te kunnen hangen dan de EeePC. Dat toetsenbord zit juist “in de weg” als je gewoon ff lekker onderuit wilt surfen.

  3. Pliep zegt:

    Vensters? Weg ermee.
    Bestandssysteem? Weg ermee.
    Van alles tegelijk doen? Weg ermee.
    Klikken met een muis? Weg ermee.
    Dock of task-switcher? Weg ermee.
    Scrollwiel? Weg ermee.

    En dat is nou precies wat een normale computergebruiker nodig heeft.

    wil je weten waar deze man het over heeft.
    en waarom ik vind dat hij gelijk heeft?
    Lees dan dit item ook even.

  4. ik ben eigenlijk meer benieuwd naar de slechte reviews omdat daar vaak de kernen van waarheid in zitten over de zwakke punten. Nu prijst iedereen apple omdat ze dat ding op voorhand hebben kunnen gebruiken. Dan durf je niet negatief te zijn want dan geeft apple je nooit meer een scoop.

  5. In ieder geval is het de beste iPad die er te krijgen is… er is er namelijk nog maar een.

  6. Origineel geplaatst door sjaap
    ik ben eigenlijk meer benieuwd naar de slechte reviews omdat daar vaak de kernen van waarheid in zitten over de zwakke punten. Nu prijst iedereen apple omdat ze dat ding op voorhand hebben kunnen gebruiken. Dan durf je niet negatief te zijn want dan geeft apple je nooit meer een scoop.

    Daar ben ik het niet mee eens. Als ze dat altijd zo zouden doen, zouden ze hun objectiviteit snel kwijt zijn!

  7. Origineel geplaatst door 4saus
    Pliep zegt:Vensters? Weg ermee. Bestandssysteem? Weg ermee. Van alles tegelijk doen? Weg ermee. Klikken met een muis? Weg ermee. Dock of task-switcher? Weg ermee. Scrollwiel? Weg ermee.En dat is nou precies wat een normale computergebruiker nodig heeft.wil je weten waar deze man het over heeft. en waarom ik vind dat hij gelijk heeft? Lees dan dit item ook even.

    +1

  8. Oja, voor mij is het belangrijkste dat de iPad een maand standby kan. Dus net als de iphone op knopje drukken en dat ding werkt. Je laptop staat vaak uit en moet je hem weer opstarten is weliswaar een kleine moeite, maar vind het toch altijd irritant.

  9. In het unboxing filmpje zie je dat die man er een oplader uithaalt. Dat is gewoon een normale USB oplader, dus staat er bij dat dit fout is en dat dit 2 keer zo lang duurt als normaal? betekend dit dat er bij de echte versie WEL een goede oplader bij zit, of moet je dit achteraf ergens anders kopen, of heeft Apple die gewoon niet gemaakt? En hoelang zou het duren voor dat de batterij is opgeladen via USB(niet via de pc)? Ik heb mijn iPhone altijd de hele nacht aan de oplader liggen.

  10. Ziet er goed uit. We zullen zien.

  11. Vanaf de commodore 64 met computers actief, informaticadocent. Ik denk dat 80% van de mensen moeite heeft met bestanden, formaten, extensies, zip files, virusbeschermers, defragmenteren, installeren, updates voor java, flash enz. Voor de meeste gebruikers voldoet de IPAD aan wat ze nodig hebben en dan zonder leercurve! Voor de zakelijke gebruiker ligt het anders: formules in Excel, complexe gradfische voorstellingen, CAD, kantoortoepassingen enz, enz.
    Wel een vervanger voor de minilaptop en de ebook. (Alleen -puntje fel zonlicht, maar kleur, foto/film) . Dan is de prijs ook redelijk, technich zijn er al betere tablets, maar de hele onderliggende structuur met uitgevers, applicaties, ondersteuning, zal de doorslag geven bij het veroveren van de markt.

  12. Het kan niet steeds niet tippen aan wat je allemaal op een macbook air kan doen.

  13. @michal: Nope, maar hij is wel drie/vier keer zo goedkoop 🙂

    Aparte doelgroep, hè.

  14. @michalLees de review van de NY times: Briljant geschreven! Jij behoord tot de eerste groep mensen die daar is omschreven. Het is nl geen MacBook…..het is ook geen grote iPod Touch….Maar voor mensen die eenvoudig toegang willen tot internet, films, boeken, tijdschriften is het een mooi apparaat. Geen jailbreak oid nodig dus. Wil je meer, zal je achter je MacBook moeten kruipen.

  15. iPad is om de informatie te consumeren… deze omschrijving is erg korrekt. Voor al het serieuze input werk heb je laptops en desktop computers. Ik ben ondertussen 60, gebruik al 25 jaar Macs, maar nu ik het langzamer aan ga doen op mijn werk zal de iPad heel vaak op mijn schoot in de luie zetel liggen….

  16. Laat maar komen dat ding. Wel rot om al dat nieuws te lezen en je ziet iedereen er gelukkig mee zijn grrr.
    Hoe meer nieuws hoe beter zeg ik maar!!

  17. Origineel geplaatst door 4saus
    Pliep zegt:Vensters? Weg ermee.
    Bestandssysteem? Weg ermee.
    Van alles tegelijk doen? Weg ermee.
    Klikken met een muis? Weg ermee.
    Dock of task-switcher? Weg ermee.
    Scrollwiel? Weg ermee. En dat is nou precies wat een normale computergebruiker nodig heeft. wil je weten waar deze man het over heeft.
    en waarom ik vind dat hij gelijk heeft?
    Lees dan dit item ook even.

    Aha, de doelgroep voor de iPad is 60
    Steve is natuurlijk ook de jongste niet mee 😉

  18. @Aus:

    Nee, je moet tussen de lijnen leren lezen. Een 60-jarige die nog nooit met een pc heeft gewerkt, handelt zoals een 25-jarige dat ook spontaan zou doen. Die is dus niet beïnvloed.
    Maar een 25-jarige kent alles van bestandssystemen en dergelijke, multi-tasking en vindt een iPad dus ‘idioot’.

  19. @frank:
    Het jammere is dat het gewoon gebeurt.

  20. @Aus:
    Net als de iPhone door jong en oud gebruikt word is de iPad er ook voor elke gebruiker. dat zou je nu inmiddels wel moeten weten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.