Reacties voor: Eenderde van Nederlandse lokale politici gebruikt iPad

Ambtenaren blijken flink te zijn overgestapt op iPads en papierloos werken. Bij de raadsleden en wethouders beschikt al eenderde over een iPad. Bij de overige ambtenaren is dat nog maar 17 procent.

Reacties: 22 reacties

  1. Ik behoor bij de 17% van de ambtenaren die er één heeft. Werkt super! Omdat onze hele werkomgeving online gehost wordt, kan ik nu eindelijk op vergaderingen buiten de deur (en ook intern) mijn bureaublad en al mijn werk benaderen. Was even een vreemde gewaarwording om een windows-interface op de iPad te hebben (via Citrix) maar het werkt heerlijk. Door meteen verslagen en aantekeningen via de iPad te verwerken tijdens vergaderingen, kun je veel sneller werken. Afspraken en andere stukken liggen al bij iedereen in de mailbox op het moment dat de vergadering beëindigd wordt. Ik probeer zoveel mogelijk papierloos te werken maar helemaal 100% papierloos is nog niet mogelijk. Het scheelt echter wel een hoop.

  2. Origineel geplaatst door Steven010
    Ik behoor bij de 17% van de ambtenaren die er één heeft.

    Nou gefeliciteerd…

    Als ze er dan ook ‘echt’ allemaal harder en beter door gaan werken heb ik er geen problemen mee, maar dat is natuurlijk een utopie!

    Want efficiënt zijn en (hard) werken geldt per definitie niet voor ambtenaren 😉

    Meer een gevalletje van slaapverwekkende droogpruimen die DENKEN dat ze nu door een nieuw speeltje hun werk nog gemakkelijker kunnen doen.

    Wat is er mis met de gebruikelijke laptop?
    Veel gemakkelijker, zeker veiliger, stukken sneller, support vriendelijker enz.
    Accuduur v/d gemiddelde laptop is ook ruim voldoende, aangezien de ambtenaar toch nooit uit de winterslaap-modus komt 😉

  3. @Spijker:

    Ik hoop dat die neef Herberts met hun nieuwe speeledingetje nu eindelijk eens wat productiever zouden worden. Ben echter bang dat het vooral om het nieuwe speeledingetje te doen is zodat ze nog beter nutteloos hun tijd kunnen doden.

    (Ode aan de Familie Knots)

  4. Ongetwijfeld dat er nog veel reacties komen van mensen die vinden dat er harder moet worden gewerkt en dat dit misschien zonde is van hun belastinggeld, vind ik het een goed initiatief. Het is beter voor het millieu dan dat je voor iedere vergadering een stapel papier krijgt dat aan het eind vd dag de papierbak in gaat.

    Ik moet heel veel stukken lezen voor mijn werk (nee, geen ambtenaar) en ik moet zeggen dat ik veel minder print sinds ik (mijn eigen) iPad gebruik. Het leest nu eenmaal een stuk lekkerder dan van een Laptop. Toch moet je een computer er naast hebben, denk ik.

  5. Wat betekend dat grafiekje als ik het ff vragen mag 🙂

  6. Origineel geplaatst door Fluiter
    Wat betekend dat grafiekje als ik het ff vragen mag

    Niet veel zinnigs, maar uit de tekst blijkt…

    Op de vraag “of papierloos werken bevalt”:
    blauw = bevalt prima;
    paars = bevalt matig;
    geel = bevalt slecht.

  7. Origineel geplaatst door Pindakoek
    @Spijker:Speciaal voor u : http://www.youtube.com/watch?v=H94Dz4Iq2d4

    Ahaaa…
    Een tip van een ervaringsdeskundige!
    Wel positief blijven hè 😉

  8. Is dit geen misleiding; werken op een iPad met citrix op Windows. Lijkt dus volkomen onzinnige aanschaf, dioordat dit niet een geïntegreerde oplossing is. Kom op zeg: neem gewoon een notitieblok en zoek die documenten gewoon even via je pc.
    Overigens lijkt me i dit soort gevallen een iPad van 600 euro goedkoper dan een laptop van 1500(vergeten we even de beheerskosten)

  9. Origineel geplaatst door Vince
    Is dit geen misleiding; werken op een iPad met citrix op Windows. Lijkt dus volkomen onzinnige aanschaf, dioordat dit niet een geïntegreerde oplossing is. Kom op zeg: neem gewoon een notitieblok en zoek die documenten gewoon even via je pc.

    Jij begrijpt het tenminste 😉

    Maar ga dit maar eens uitleggen aan een ambtenaar met een zure zuignap, die zijn zinnen heeft gezet op het nieuwe speeltje, wellicht gestimuleerd door het thuisfront 😉

    Overigens lijkt me i dit soort gevallen een iPad van 600 euro goedkoper dan een laptop van 1500(vergeten we even de beheerskosten)

    Een laptop en (gespecialiseerde) software hebben ze al in bezit.
    De helft weet niet eens hoe ze die 100% nuttig kunnen gebruiken 😉

    En ondertussen maar doordrukken dat een iPad zo nuttig voor hun kan zijn…
    Bij navraag waarom dan, blijkt dat men gewoon de taken opnoemt die men al jaren met een laptop doet, niks nieuws onder de zon dus.

  10. Het is een beetje flauw om op ambtenaren te hakken. Ik ben raadslid en heb veel plezier van mijn (van eigen geld) gekochte Ipad2. Alle documenten zijn online beschikbaar. Ik laad de vergaderstukken in en bekijk ze met Tablisto. Scheelt een hele berg papier en zeulen.
    Daarnaast werk ik ook voor diverse andere bedrijven als ZZP-er. In alle organisaties komen harde werkers voor en labswansen en die verdeling is niet anders bij gemeenten als bij grotere bedrijven.
    Ipad is een uitstekend hulpmiddel om vergaderingen en zo bij te wonen, aantekeningen te maken e.d. en is geen speeltje in die functie.

  11. Dit heeft echt niets met printen of efficienter werken te maken. Bottom line is dat 99% (uitzonderingen daargelaten) de ipad gewoon krijgt van de overheid. Als mijn baas mij 1 geeft print ik ook wel minder. Als men zelf moet betalen, of bv belasting (eigen gebruik) liggen de zaken geheel anders.

    Onderzoek daarna moet je wel goed verrichten, anders is het zinloos.

  12. Origineel geplaatst door maarten van ‘t Hof
    Het is een beetje flauw om op ambtenaren te hakken. Ik ben raadslid en heb veel plezier van mijn (van eigen geld) gekochte Ipad2.

    Trek het je niet aan, het is niet persoonlijk bedoeld, natuurlijk heb gelijk en bestaan er ook hardwerkende ambtenaren (GÉÉN GRAPJE) 😉

    Je hebt hem zelf gekocht, en niet achteraf gedeclareerd?, een raadslid nota bene…
    Petje af hoor, waren ze allemaal maar zo!

    Alle documenten zijn online beschikbaar. Ik laad de vergaderstukken in en bekijk ze met Tablisto. Scheelt een hele berg papier en zeulen.

    Tuurlijk scheelt dat bergen papier.
    Maar “papierloos” bestaat al een tijdje hoor.

    Ipad is een uitstekend hulpmiddel om vergaderingen en zo bij te wonen, aantekeningen te maken e.d. en is geen speeltje in die functie.

    Gedeeltelijk mee eens, maar heeft een iPad nu echt zo veel meerwaarde…

  13. Spijker,

    Is je echte naam soms Henk?

  14. @Spijker:

    Origineel geplaatst door Neegeen ingrid
    Spijker,Is je echte naam soms Henk?

    Nee Ingrid, we zijn niet allemaal professioneel Tokkie van beroep 😉

  15. Oke, dit antwoord maakt me nog duidelijker, hoe je naar de wereld kijkt!

  16. Origineel geplaatst door Neegeen IngridOke, dit antwoord maakt me nog duidelijker, hoe je naar de wereld kijkt!

    Nou als dit je doelstelling was…

    Heb jij niks beters te doen?


    Ik kan er toch ook niks aan doen dat jij ambtenaar bent, had je vroeger op school maar beter je best moeten doen!

    Ga ECHT werk zoeken man en verveel me verder niet, want ik moet wel gewoon werken voor mijn geld 😉

  17. Excuus van papierloos werken is natuurlijk de grootste kolder. Het is een hebbeding. Een laptop/pc, daar kan je ook al papierloos mee werken, al tig jaar. En als alles webbased is, dan is dat apparaat onafhankelijk, als ie maar een browser heeft. Vind het ook een slecht voorbeeld, als je kijkt naar de manier van werken van Apple, their way or no way. iPad repareren is onmogelijk, dus duur voor vervanging. iPad factor 2 duurder dan pc/laptop. In tijd van bezuinigingen, vind ik het raar dat men nieuwe dingen gaat introduceren.

  18. Spijker,
    Ik ben geen ambtenaar, en werk ook (net als ambtenaren) voor mijn geld.
    Sorry “dat ik je verveel” met een afwijkende mening, dan stop ik er maar snel mee en richt mijn aandacht op intelligente mensen…..

  19. Voor de mensen die zeggen “neem gewoon een laptop”:
    – Een iPad werkt stukken fijner in het openbaar vervoer op weg naar werk dan een laptop (neemt gewoon minder ruimte in). Met een laptop in een stampvolle trein/metro/tram heeft geen zin.
    – De aard van mijn werk verlangt dat ik veel sta en loop en ondertussen informatie moet kunnen lezen en invoeren. Een laptop is daar TOTAAL ongeschikt voor. Al vaak genoeg getest, het werkt simpelweg niet. De iPad is een stuk lichter en handzamer en werkt wel. Natuurlijk kun je dan voor andere tablet-oplossingen kiezen die misschien wel goedkoper zijn. We hebben van alles uitgetest en wat bleek? De iPad werkte het fijnst. Kun je cynisch zeggen dat “we” gewoon een hippe gagdet wilden hebben maar we wilden vooral de beste tool voor het werk.

    De ongelofelijk flauwe opmerkingen over ambtenaren (met een baard van hier tot Tokio) laat ik verder maar voor wat ze zijn. Duidelijk geen idee hoe het tegenwoordig bij de overheid werkt.

  20. Bizar! Wanneer ik Google Translate gebruik om dit artikel te vertalen naar het Spaans (voor mijn vrienden), dan vertaalt Google het woord “iPad” in “iPhone”. Wie snapt dat nou!?

    Zie voor jezelf:
    http://translate.google.com/translate?hl=en&ie=UTF8&prev=_t&tl=es&twu=1&u=https://www.iculture.nl/24202/eenderde-van-nederlandse-lokale-politici-gebruiken-ipad/

    Omdat dit geheel de kern van het artikel ontkracht, is hier dus Google Translate nutteloos.

  21. Origineel geplaatst door Neegeen IngridSorry “dat ik je verveel” met een afwijkende mening, dan stop ik er maar snel mee en richt mijn aandacht op intelligente mensen…..

    Geef niet!
    Domme vragen, domme antwoorden, iets van die strekking?
    (Ik weet het… domme vragen bestaan immers niet 😉 )

    Toch knap dat jij, ondanks alles, kan bepalen wie wel intelligent is.

    Ik wens je desondanks veel succes.

    Origineel geplaatst door Steven010Voor de mensen die zeggen “neem gewoon een laptop”

    Dat zeggen/bedoelen mensen ook helemaal niet 😉

    Ieder apparaat heeft gewoon zo zijn eigen doelgroep en specifieke eigenschappen.
    Bovendien niet iedere situatie is gelijk!

    Je moet gewoon (indien mogelijk natuurlijk) het beste apparaat met bijbehorende software gebruiken wat voor de persoon in kwestie het gemakkelijkst werkt, in het midden gelaten of dat nu een iPad is of een laptop.

    Maar als vervolgens lieden aankomen met kreten als “papierloos” werken, en ik kan meteen mijn mailtjes versturen tijdens een vergadering, dan heb ik zo mijn bedenkingen.

    Duidelijk geen idee hoe het tegenwoordig bij de overheid werkt.

    Misschien meer dan je lief is, zonder in details te treden 😉

    Overigens onderstaande zegt genoeg
    http://www.overheids-missers.nl/

    Wat hebben de mensen toch tegen ambtenaren? Die mensen doen toch niets. 😉

    Bij deze, mijn oprechte excuses aan alle ambtenaren die wel hard en efficiënt werken al dan niet met hun nieuwe iPad.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.