Eén van deze twee iPhone 4-toestellen is nep

In China worden veel telefoons gekopieerd of nagemaakt, maar meestal herken je de verkeerde varianten wel door een afwijkende productnaam of zijn er elementen van twee toestellen gecombineerd tot één nieuwe telefoon. Soms zijn ze echter niet van echt te onderscheiden. Laten we het spelletje van het Franse blog Nowhere Else meespelen. In het artikel […]

Echte-vs-nep-iPhone-4-plaat-1In China worden veel telefoons gekopieerd of nagemaakt, maar meestal herken je de verkeerde varianten wel door een afwijkende productnaam of zijn er elementen van twee toestellen gecombineerd tot één nieuwe telefoon. Soms zijn ze echter niet van echt te onderscheiden. Laten we het spelletje van het Franse blog Nowhere Else meespelen. In het artikel onder de klik staan verschillende foto’s met daarop één echte iPhone 4 en één nagemaakte. De echte en neppe staan altijd aan dezelfde kant op de foto. Pluk jij het origineel eruit?

Echte-vs-nep-iPhone-4-plaat-1

Echte-vs-nep-iPhone-4-plaat-2

Echte-vs-nep-iPhone-4-plaat-3

Echte-vs-nep-iPhone-4-plaat-4

Echte-vs-nep-iPhone-4-plaat-5

We gaan het makkelijker maken. Als de telefoon eenmaal aanstaat, is er nog steeds niet veel verschil – maar is het originele product er wel uit te pikken.

Echte-vs-nep-iPhone-4-plaat-6

Mocht je het écht niet weten: de linker is de nagemaakte iPhone 4. Hij is echter niet alleen in uiterlijk totaal nagemaakt. De Franse website meldt dat de namaak zelfs is op te laden in originele iPhone docks. Aan de binnenkant huist het echte verschil: de achterkant van de fake iPhone 4 kan eraf en de batterij en simkaart (op normaal formaat overigens) kunnen erin- en uitgehaald worden.

Let dus voortaan goed op als je op veilingssites als eBay een wel erg voordelige iPhone 4 tegenkomt.

Via Nowhere Else

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2011, 13:30
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple, china, fake, namaak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.