Dyson Pure luchtreiniger

Dyson Pure Cool is een luchtreiniger met app

De Dyson Pure Cool Link is een luchtreiniger die je op afstand kunt bedienen via een iPhone-app. Binnenkort ook in jouw slaapkamer?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Dyson heeft de Pure Cool Link uitgebracht, een luchtreiniger die zorgt dat pollen, geurtjes en schadelijke stoffen op magische wijze verdwijnen. Er hoort een iPhone-app bij waarmee je de luchtkwaliteit in de gaten kunt houden en de luchtreiniger een extra boost kunt geven. Ook is er via Wi-Fi verbinding mogelijk met de robotstofzuigers van Dyson.

Dyson Pure luchtreiniger

Dyson: een luchtreiniger met app

Het is de eerste keer dat het Britse bedrijf bezig gaat met het Internet of Things, waarbij allerlei allerlei apparaten op internet zijn aangesloten. Je kunt kiezen uit een model voor het bureau (€499) of een torenmodel (€579), dat je op de grond kunt zetten. Een filter haalt alle schadelijke deeltjes uit de lucht, voordat die lucht weer de kamer wordt ingeblazen. Dyson had al een ventilator die er ongeveer hetzelfde uitziet, maar die de lucht ongefilterd door de kamer blaast.

De luchtreiniger van Dyson heeft een koolstoffilter en een HEPA-filter, waarmee je 99,95% van de vervuilende stoffen uit de lucht kunt halen. Stof, chemische luchtjes, rook en andere vervuiling vervliegt als sneeuw voor de zon. Alle deeltjes die groter zijn dan 0,1 micron blijven in het filter hangen.

Heb je een vervuilde kamer, dan kan deze luchtreiniger de boel in 30 tot 60 minuten weer schoon filteren, zodat de lucht schoon genoeg is om veilig in te ademen. Een speciale nachtmodus zorgt ervoor dat het systeem geluidsarm functioneert terwijl je aan het slapen bent. Zet je de Dyson in je slaapkamer, dan kun je ook de ledlampjes dimmen, zodat je daar geen last meer van hebt.

Dyson Pure Cool Link luchtreiniger

Dyson Link-app

De Dyson Link-app vertelt je hoe het zit met luchtkwaliteit, luchtvochtigheid en temperatuur. Je kunt het apparaat hiermee ook op afstand bedienen. De Link-app was voorheen alleen te gebruiken met Dyson’s Japanse robotstofzuiger. De app is nu aangepast voor de luchtreiniger en bevat de optie om een schema aan te maken, zodat je zelf kunt aangeven wanneer het apparaat in actie moet komen. Je ziet in de app ook het verloop van de luchtkwaliteit.

Dyson Link-app

Volgens de makers denken we altijd dat de lucht buitenshuis sterk vervuild is, maar in moderne huizen kan de luchtkwaliteit nog slechter zijn. Dat komt omdat moderne huizen zodanig zijn geïsoleerd dat er geen doorstroming van lucht is, waardoor schimmels en andere viezigheid zich opstapelt. De vervuiling kan binnenshuis zelfs vijf maal zo erg zijn als buitenshuis.

De prijs van de Dyson Pure Cool Link luchtververser is €499 voor het tafelmodel en €579 voor het torenmodel dat op de vloer staat. De filters kosten ca. €50 per stuk. Je moet ze jaarlijks vervangen als het apparaat 12 uur per dag aan staat. Via de app krijg je te zien als het tijd is om de filters te verwisselen.

Dyson Pure Cool Link filter voor luchtreiniger

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 april 2016, 13:56
Categorie Accessoires
Onderwerp domotica

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.