Google Chrome voor iOS krijgt handige contextuele zoekfunctie

Google Chrome voor iOS krijgt contextueel zoeken. Je kunt termen die je in de browser ziet aantikken en daarna op Google snel zoeken naar meer info.

De Chrome-browser voor iOS krijgt binnenkort een handige nieuwe functie. Met contextueel zoeken kun je op iedere webpagina een woord of een groep woorden selecteren. Vervolgens kun je snel op Google zoeken naar dat specifieke woord.

Google Chrome iOS contextueel zoekenDe nieuwe functie is aanwezig in de betaversie van Google Chrome, die binnenkort moet verschijnen. In de huidige versie van Chrome voor iOS kun je wel stukken tekst selecteren, maar je kunt er vervolgens niets mee doen. In Safari voor iOS is dat anders: als je een term selecteert kun je bijvoorbeeld een definitie opvragen.

Het balkje in Google Chrome is in bovenstaande afbeelding aangegeven met een pijl. De nieuwe functie is gunstig voor Google, want het zorgt ervoor dat meer mensen sneller de zoekfunctie van Google gaan gebruiken. Bij de zoekfunctie ‘iPhone SE’ krijg je dan meteen gesponsorde advertenties van belwinkels en providers in beeld, wat weer gunstig is voor de portemonnee van Google.

De nieuwe functie zit in Google Chrome 50.0.2661.49, een officiële betaversie die momenteel bij betatesters ligt.

Tipgever: Barend

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 april 2016, 12:04
Categorie Apps
Onderwerpen browser, chrome

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.