Duet Display PC naar Mac

Duet Air voegt remote desktop-functie toe voor Mac en Windows

De makers van de Duet Display zaten met een probleem: nu Apple de functie Sidecar heeft ingevoerd, is hun businessmodel ondergraven. Waarom nog geld uitgeven voor een functie die standaard al in macOS zit? Met nieuwe functies zoals Remote Desktop proberen ze zich nu te onderscheiden.

Sidecar biedt je de mogelijkheid om je iPad als tweede scherm te gebruiken. Met Duet Display kon dat al geruime tijd. Het is bedacht door voormalige Apple-engineers en werkt zowel voor Mac als voor Windows-pc’s. Je kunt op verschillende manieren betalen. De verbinding met een kabel kost eenmalig €10,99 om van je iPad een tweede scherm met touchscreen-functies te maken. Dit mag je op al je iOS-apparaten gebruiken, zolang je maar met hetzelfde Apple ID bent ingelogd. Wil je een draadloze verbinding, dan is er Duet Air, waar je €19,99 per jaar voor betaalt. Daarnaast is er nog Duet Pro voor €31,99 per jaar, waarbij je een hele reeks functies krijgt, zoals kleurkalibratie en het gebruik van je iPad Pro als tekentablet voor de Mac. Beide betaalfuncties zijn een week lang gratis te gebruiken.

Duet Display werkt met remote desktop

Met Duet Air 2.0 krijg je nu de mogelijkheid om een oudere Mac of PC te gebruiken als draadloos scherm met remote desktop-ondersteuning. De makers beweren dat ze flink hebben geïnvesteerd in hun algoritmes om de snelst mogelijke draadloze verbinding te kunnen bieden. Met Duet Air 2.0 maak je draadloos een tweede scherm of een mirrored display van je bestaande Mac of Windows-PC. De makers denken dat het vooral mensen zal aanspreken die nog een oude computer hebben staan en daar meer mee willen doen. Je kunt ook een iOS-apparaat op een Mac of pc aansluiten met een remote desktop-verbinding (via het RDP-protocol), zodat je vanaf overal ter wereld toegang hebt, met minimale latency.

Duet Display iPad Remote

Het zou gaan om het eerste en enige product op dit gebied, dat uitsluitend met software werkt en zowel geschikt is voor Windows als Mac. Voor januari 2020 is ook ondersteuning voor Android gepland. Verder gaan ze hun graphics engine en de mogelijkheden om zelf aanpassingen te doen verder uitbreiden.

Duet Display Mac naar PC

Wil je deze nieuwe remote desktop-functie gebruiken dan heb je Duet Air nodig of Duet Pro. Vooral bij de Pro-uitvoering heb je de beschikking over veel functies die niet in Apple’s Sidecar zitten. De vraag is alleen: heb je ze nodig? Voor de casual gebruiker is het misschien niet zo nodig om drukcurves te kunnen instellen. Meer informatie is te vinden op de website van de makers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.