Dropbox komt met Project Infinite voor desktop.

Project Infinite van Dropbox: bekijk alle opgeslagen bestanden op de desktop

Dropbox heeft een nieuwe functie aangekondigd met de naam Project Infinite. Hierdoor zijn in de cloud opgeslagen bestanden direct te zien vanuit de Finder. Zo kun je ze openen zonder dat ze lokaal opgeslagen hoeven zijn.

Dropbox komt met Project Infinite: al je in de cloud opgeslagen bestanden bekijken in de Finder.

Dropbox heeft een nieuwe functie aangekondigd met de naam Project Infinite. Daarmee krijg je alle bestanden die in de cloud opgeslagen staan direct in de Finder op de Mac te zien, met een klein wolken-icoontje om dit aan te geven. Project Infinite wordt eerst getest met zakelijke gebruikers van Dropbox.

Project Infinite

Dankzij Project Infinite heb je een beter overzicht van alles wat in Dropbox opgeslagen staat. Momenteel zie je al bij Dropbox-bestanden een groen vinkje om aan te geven dat het bestand in Dropbox bewaard is. Maar dankzij de nieuwe functie zie je ook bestanden die in Dropbox staan, maar niet opgeslagen zijn op je lokale schijf. Dit is vooral handig voor mensen die weinig lokale opslagruimte op hun iMac of MacBook hebben. Het bespaart je namelijk een hoop ruimte, omdat je niet alle bestanden lokaal ook hoeft op te slaan. En heb je een bestand nodig, dan wordt deze na het klikken meteen geopend. In onderstaande video wordt de functie nader toegelicht.

Een nadeel is wel dat de bestanden niet zichtbaar zijn op momenten dat je geen internetverbinding hebt. Dit is echter op te lossen met een nieuwe optie die Dropbox ook gaat toevoegen. Door met de rechtermuisknop op een item te klikken, verschijnt de optie Save local copy. Hierdoor kun je een lokale versie van een bestand of complete map bewaren, zodat je deze kunt openen als je geen internetverbinding hebt.

Van bestanden die opgeslagen zijn in de cloud kun je bovendien allerlei standaard informatie bekijken, zoals de namen van de bestanden, data wanneer de bestanden aangemaakt en bewerkt zijn, etcetera. Het lijkt daardoor net alsof de bestanden lokaal opgeslagen zijn, terwijl ze in de cloud bewaard worden en dus geen ruimte innemen op je lokale schijf.

Het is niet bekend wanneer de functie voor alle consumenten beschikbaar komt. Op dit moment wordt getest met een selecte groep van gesponsorde klanten. De functie werkt zowel op de Mac in de Finder als op Windows-computers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 april 2016, 15:30
Categorie Apps
Onderwerp dropbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.