Driekwart iPhone 4-kopers had al iPhone

77 procent van de mensen die gisteren bij de Apple Stores in San Francisco, Minneapolis en New York een iPhone 4 kochten, hadden al een iPhone.

iPhone 4 buyersMeer dan driekwart van de mensen die gisteren een iPhone 4 hebben gekocht, hadden al een iPhone. Dat schrijft Fortune op basis van een onderzoek door Piper Jaffray onder klanten van de Apple Stores in San Francisco, Minneapolis en New York.

Onderzoeker Gene Munster interviewde met zijn team in totaal 608 kopers van de nieuwe iPhone. De loyaliteit van Apple-klanten groeit hard zo blijkt hieruit, want met de release van de iPhone 3G in 2008 had slechts 38 procent van de klanten al een iPhone. Vorig jaar (met de iPhone 3GS) ging het om 56 procent en nu is dit maar liefst 77 procent.

Er komen meer interessante resultaten naar voren uit het onderzoek. Zo had 28 procent van de iPhone 4-kopers een iPad. 39 procent gaf aan komend jaar een iPad te gaan kopen. Daarbij moet je wel in het achterhoofd houden dat het gaat om mensen die op de eerste dag een iPhone 4 hebben gekocht en daarvoor uren in de rij zijn gaan staan bij een Apple Store, dat is toch een bepaald type klant.

Ook blijkt uit onderzoek dat relatief meer mensen een groot model iPhone hebben gekocht, dan bij de 3GS. Toen koos 43 procent voor een 32 GB-versie, nu gaat het om 54 procent.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2010, 17:49
Categorie iDevices
Onderwerpen apple, iPhone 4, lancering, onderzoek, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.