Apple promoot linkshandig vasthouden van iPhone 4

Volgens Apple moet je de iPhone 4 niet in je linkerhand vasthouden en niet de metalen rand aanraken. Maar in de promovideo's doen mensen dat wel massaal.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone fout vasthoudenToen tijdens de WWDC-keynote een demo mislukte omdat de dataverbinding niet lukte, werd er nog smakelijk om gelachen. Apple moest AT&T maar eens inruilen voor een betere provider. Maar zodra de iPhone 4 op de markt was, verging het lachen: het bereik was daadwerkelijk minder als je de stalen rand van de iPhone op een bepaalde manier vastpakt, zoals we gisteren in een artikel schreven.

Steve Jobs reageerde per e-mail op de klachten: “Non issue. Just avoid holding it that way”.

Je moet de iPhone 4 niet in je linkerhand vasthouden, als je goed bereik wilt hebben. Maar dat advies is blijkbaar ontstaan uit voortschrijdend inzicht, want Jobs hield de iPhone 4 tijdens de keynote ook niet op de juiste wijze vast.

apple reclame iphoneApple bracht een officiële verklaring naar buiten over het onvangstprobleem, waarin ze stellen dat het probleem bij alle telefoontoestellen voorkomt:

Gripping any phone will result in some attenuation of its antenna performance, with certain places being worse than others depending on the placement of the antennas. This is a fact of life for every wireless phone. If you ever experience this on your iPhone 4, avoid gripping it in the lower left corner in a way that covers both sides of the black strip in the metal band, or simply use one of many available cases.

Maar wie het reclamefilmpje van Apple over de iPhone bekijkt, ziet allemaal mensen die de iPhone in hun linkerhand houden en de metalen rand rondom de telefoon aanraken. Je gaat je bijna afvragen of er nog wel mensen zijn die de iPhone in hun rechterhand vasthouden.

iphone links

Er zijn ook geluiden dat de YouTube-video waarin het slechtere bereik werd gedemonstreerd, niet helemaal eerlijk is. Of het waar is of niet: er zijn wel degelijk mensen die slechter bereik merken en Apple heeft in ieder geval nu een probleem om uit te leggen dat de keuze om de antennes in de metalen rand rondom het scherm te verwerken, toch een goed idee was.

Onderstaande foto’s komen uit de promovideo die Apple voor de iPhone maakte:

iphone face time

iphone-vasthouden

iphone death grip

iphone vasthouden

Kortom: is er überhaupt wel iemand die de iPhone in z’n rechterhand vasthoudt?

Er is ook al een goedkope oplossing om je antenneproblemen te verhelpen: gebruik een stukje plakband.

iphone4-fix

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2010, 15:41
Categorie Achtergrond
Onderwerpen bereik, signaal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.