Reacties voor: Dreigen helpt: Apple hoeft geen hogere royalty’s te betalen

Het dreigement van Apple om de iTunes Store te sluiten heeft effect gehad: Apple hoeft geen hogere royalty's voor iTunes te betalen. Dat heeft de Copyright Royalty Board bepaald.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. ze hebben 85 van de online muziekmarkt in handen..?

    Neem aan 85%, maar het is ze toch maar weer gelukt! 😉

  2. Apple had daarbij voorgesteld om de royalty-vergoeding juist te verlagen: naar 4,8 dollarcent.

    en dan was er zeker een tariefverlaging gekomen he?
    sure.. dan was dat geld lekker in de zak van apple gegaan…

  3. Persoonlijk vind ik 99 cent per nummer in sommige gevallen nog steeds erg veel.

    Eigenlijk zou een vergoeding naar ratio hoeveel je er naar luisterd eerlijker zijn. Maar in de praktijk erg lastig.

  4. @Vince
    Ja, dus omdat ik het liedje mooier vind dan jij, betaal ik meer? Omdat jij chocolade lekkerder vind dan ik betaal ik maar de helft.. Toch dom?

  5. Prachtig mooie vergelijkingen zo voor het weekend! Doet me goed! 😀

  6. Kan iemand mij uitleggen waarom er nog 70 cent naar de platenmaatschappij gaat? Aan produktie (van fysiek CDtje) en distributie doen ze in het geval van de iTunes Music store helemaal niets meer.
    Maar iedereen lijkt het gewoon te vinden dat zij het grootste deel in de zak blijven steken. Aan de artiest wil ik best wel betalen…

  7. 2 dingen die me zo te binnen schieten zijn de recordingstudio regelen en de artiest promoten. Persoonlijk blijf ik het gek vinden dat artiesten waar ik nog nooit van heb gehoord wel langs zie komen bij mtv cribs in de grootst mogelijke kasten…

  8. het echte geld word verdiend met optredens. niet met cd verkoop.

  9. @Ted: Velen (onder anderen ik) vinden het ZEKER niet normaal hoeveel geld er naar de “platenbazen” gaat en dat de artiest het, zoals 4saus ook aangeeft, voornamelijk moet hebben van de optredens en niet van die paar cent per CD.

    Ik koop zelf ook geen commerciële CD’s meer. M.a.w. de enige CD’s die ik de laatste jaren nog heb aangeschaft zijn van relatief onbekende artiesten die de gehele productie en distributie zelf onder eigen naam doen. Als ik weet dat mijn geld ook echt terecht komt bij de artiest die ik waardeer wil ik daar gewoon voor betalen. Anders hou ik het fijn bij mijn torrents voor albums of limewire voor losse nummers.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.