Achtergrondprocessen toestaan met Backgrounder (Cydia)

De applicatie Backgrounder, die via Cydia te installeren is, maakt het mogelijk iedere applicatie op de achtergrond te laten draaien. Vooral handig bij chat-applicaties, zodat je tijdens het chatten ook nog andere dingen kan doen.
Ramy Mobarak - · Laatst bijgewerkt:

BackgrounderTot op heden was het niet mogelijk om een applicatie op de achtergrond te laten draaien. Vooral bij chat-applicaties is dit een groot gemis, omdat je ook wel andere dingen wilt kunnen doen tijdens het chatten, zonder afgemeld te worden. Apple gaat dit zelf al mogelijk maken met de push notification-service, maar voor mensen die niet kunnen wachten, is er nu Backgrounder. Backgrounder, via Cydia te downloaden, stelt je in staat om bij iedere applicatie zelf te kiezen of je deze wel of niet op de achtergrond wilt laten draaien.

Dit doe je door de home-knop ingedrukt te houden, tot je de melding krijgt dat Backgrounder is ingeschakeld. Op dezelfde manier kun je de applicatie weer uitschakelen.

Houd de home-knop niet te lang ingedrukt, want dan zal de applicatie alsnog afgesloten worden (force quit) en dat wil je natuurlijk niet hebben. Backgrounder hoort bij iedere applicatie te werken, maar het wordt door de makers aangeraden om alleen bij officiële applicaties te gebruiken. Hieronder vallen dus alle applicaties die al standaard al op de iPhone staan en de App Store-applicaties. Verder is het zo dat Backgrounder niet bij alles werkt: het is niet geschikt voor applicaties die gedwongen terugspringen naar je SpringBoard (zoals Winterboard).

Backgrounder is via de BiggBoss-source in Cydia te vinden, alleen voor mensen met een jailbreak.

Via: Gizmodo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 19:58
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.