Reacties voor: Directeur Linux Foundation ziet geen toekomst voor App Store

Jim Zemlin, directeur van de Linux Foundatioin, gelooft niet in het App Store model. De toekomst is een applicatiewarenhuis, dat alles voor de ontwikkelaar regelt.
Robin van t Slot -

Reacties: 54 reacties

  1. LINUX!!
    Gebruik ik zelf ook (ubuntu)

  2. Bizar dat hij wel ooit een toekomst in Linux leek te zien of verklaard dat deze flater van een uitlating? Tuurlijk zal Apple geen dominatie kennen zoals Windows dat deed, we hebben dan ook Android die diezelfde fout zal maken.

    Het App store model zie ik eerder gekopieerd worden dan verdwijnen. En waarom zou je met een warenhuis model gaan werken dat dan plots alle macht krijgt over devs? Dev’s kunnen nu zelf bepalen met wie ze zaken doen zonder een tussenpersoon. Beter kan toch niet?

  3. dus je wou beweren dat linux een flater is?? :s

  4. Origineel geplaatst door mapmap
    Bizar dat hij wel ooit een toekomst in Linux leek te zien of verklaard dat deze flater van een uitlating?

    Dan ben ik toch echt bang dat jij niet begrijpt waar linux echt voor wordt ingezet. Op het grootste gedeelte van alle webservers draait linux, daarnaast op veel andere soorten servers. Linux als desktop systeem, stelt op gebied van marktaandeel, in vergelijking tot OSX en windows, niet zo veel voor maar op gebied van servers zijn de grootste, dus toekomst zeker!

  5. Ik denk dat hij bedoelt dat er gewoon een algemene appstore zal komen waar alle apps voor ieder model te verkrijgen zullen zijn.
    Waardoor de Apple-appstore overbodig word,je merkt nu dat iedereen z’n eigen AppStore geeft zoals Windows-market, 0vi enz…
    Zou toch handig zijn zo’n AppStore
    waar je met ieder model smartphone terecht kan.

  6. Origineel geplaatst door remco
    dus je wou beweren dat linux een flater is?? :s

    dat zeg jij. Ik zeg alleen dat er niet veel toekomst in Linux zit en dat hij een flater begaat met te verkondigen dat er geen toekomst zit in een App store

  7. Origineel geplaatst door mapmap
    Bizar dat hij wel ooit een toekomst in Linux leek te zien of verklaard dat deze flater van een uitlating?

    Linux is voor de normale pc gebruiker niks geworden door dat er standaard bij alle PC windows werd geleverd sinds korte tijd hebben de gebruikers bij sommige merken PC’s en notebooks een keuze gekregen. Maar aangezien microsoft altijd op de PC werd geïnstalleerd weten veel mensen niet wat Linux is. En nu kan Linux niet meer op boxen tegen de Populariteit van Windows. Dat is de monopoly positie van Microsoft.

  8. Origineel geplaatst door nemsiz
    Origineel geplaatst door mapmapBizar dat hij wel ooit een toekomst in Linux leek te zien of verklaard dat deze flater van een uitlating?Dan ben ik toch echt bang dat jij niet begrijpt waar linux echt voor wordt ingezet. Op het grootste gedeelte van alle webservers draait linux, daarnaast op veel andere soorten servers. Linux als desktop systeem, stelt op gebied van marktaandeel, in vergelijking tot OSX en windows, niet zo veel voor maar op gebied van servers zijn de grootste, dus toekomst zeker!

    Oh jawel dat weet ik best maar een App store is nu net waar ze bij Linux geen kaas van hebben gegeten en dat is jan modaal aanspreken.

  9. Origineel geplaatst door mapmap
    Origineel geplaatst door remcodus je wou beweren dat linux een flater is?? :sdat zeg jij. Ik zeg alleen dat er niet veel toekomst in Linux zit en dat hij een flater begaat met dit te verkondigen.

    met de toekomst van linux zit het wel goed want servers zijn altijd nodig. en veel mensen die 1 of meer servers hebben draaien liever linux dan windows op.

    en dat komt om dat linux veel minder geheugen vreet dan windows.

  10. Linux zit nog steeds in de “nerd-hoek” terwijl Apple en Windows het iets commerciëler aangepakt hebben.
    Toekomst in Linux, zeker…. maar onder de motorkap, waar geen enkele user ooit kijkt.
    Weet jij wat er allemaal onder de motorkap van je auto zit? Zolang het werkt zal je dat worst wezen.

    Daarom denk ik dat deze bewering van die gast een beetje uit frustratie gedaan is.

  11. @mapmap: linux een flater? laat me niet lachten man
    heb je ooit gehoord van:
    Google Android? Op het moment 1 van de populairste Besturingssystemen voor telefoons.
    ik zal je uit je droom helpen Android is op linux gebaseerd.

  12. Tja. Misschien heeft ie gelijk. Wat hij niet kan ontkennen is dat op DIT moment de AppStore het meest populair is. De huidige vorm kan altijd omgegooid worden. Ik vertrouw erop dat Apple hier ook verstandig mee omgaat. Zo zal de AppStore er over 2 jaar anders uitzien dan nu.

  13. Zolang Apple het niet toestaat om buiten hun App Store om apps te installeren, zal de Store relevant blijven.

  14. @nemsiz: de grootste valt denk ik best wel mee. Webservers zijn idd vaak Linux bakken. Maar bedrijfsnetwerken maken onwijs veel gebruik van Microsoft Server.

    Denk niet dat Linux de overhand heeft op de hele server markt.

  15. Origineel geplaatst door axestream
    Zolang Apple het niet toestaat om buiten hun App Store om apps te installeren, zal de Store relevant blijven.

    Niet nu het legaal is om iphones te jailbreaken 🙂

  16. Dat ziet hij dat toch niet… Wij wel! 😀

  17. Apple’s software (OSX, iOS) is gebaseerd op linux… Dus als je zegt dat linux gefaald heeft is niet waar 😉

    Daarnaast maken de meeste servers/mainframes gebruik van een linux gebaseerd OS.

  18. Alsof linux wel toekomst heeft?

  19. Lol
    Daarom zet apple zoveel om in de AppStore î„…
    En idd Linux heeft een toekomst ?!
    Whahahaga
    Eerst maar eens zelf iets presteren voordat je “The big boys” wilt afvallen.

  20. Hij heeft in zoverre gelijk dat de top 10 (een paar promille) een goudmijn is en andere devs geen droog brood verdienen.
    Maar dat Los je met je warenhuis niet op.

  21. @Tom: Linux en unix zijn in de basis het zelfde maar dat maakt osx nog niet gebaseerd op Linux.

    Osx laat wel heel mooi zien wat er allenmaal wel met unix kan.

  22. Origineel geplaatst door Erik
    Origineel geplaatst door axestreamZolang Apple het niet toestaat om buiten hun App Store om apps te installeren, zal de Store relevant blijven.Niet nu het legaal is om iphones te jailbreaken

    Jailbreaken is teveel gedoe voor de gemiddelde gebruiker, dus ik denk niet dat het veel zal uitmaken.

  23. Linux geen kaas gegeten van app store model? Bekijk het eerst eens goed voor je onnozelheden verkondigt, de app store is een commerciële afgeleide van de pakketbeheerders in linux, wat vóór het AppStore gedoe, één van de grootste unieke features was van Linux. De jailbreakmarkt heeft dit overgenomen (installer, later cydia, deze laatste is zelfs bijna een kopie van apt, de pakketbeheerder voor debian installaties). Apple heeft dit goed gezien op de jailbreakmarkt en met firmware 2.0 een AppStore gebouwd wat dus in principe hetzelfde was als die installer met het grootste verschil dat er een betaalsysteem aan gekoppeld was (natuurlijk werd er ook een volledig sdk ontworpen en werd de AppStore grafisch wat beter in elkaar gezet, maar het onderliggende principe komt weldegelijk van de iPhone…)

  24. @donstill
    OSX is unix, maar in plaats van KDE of Gnome oid wordt Finder gebruikt als desktop.

  25. Er is wel een ding wat hij zegt, waar hij gigantisch groot gelijk in heeft: alleen de hitlijsten doen ertoe, zeker omdat Apple je (zeker op de iDevices zelf) best beperkt in het vinden van applicaties..

  26. de hele grap is dat in de meeste unix/linux/bsd systemen een package manager zit, zeg maar ook een soort app store.

  27. Origineel geplaatst door Stefan
    Er is wel een ding wat hij zegt, waar hij gigantisch groot gelijk in heeft: alleen de hitlijsten doen ertoe, zeker omdat Apple je (zeker op de iDevices zelf) best beperkt in het vinden van applicaties..

    Apples mogelijkheden om te zoeken zijn overal eigenlijk heel beperkt: Spotlight, iTunes, AppStore, … overal is het beperkt… helaas! 🙁

  28. @dbr: Foutje, onderliggend principe was uiteraard dus van Linux, beetje te snel getypt… 😉

  29. we kunnen wel door blijven gaan maar ik blijf er bij dat linux meer gebruikt word dan iedereen denkt en er zit zeker wel toekomst in check eens je Jailbreak (als je die hebt) daar in kom je ook linux tegen zoals Debian Packager. Debian is 1 van de vele linux versies die er bestaan.

    andere voorbeelden van linux zijn:

    Opensuse
    Ubuntu en Kubuntu, Xubuntu, Edubuntu,
    Red hat, Fedora core linux
    Mandriva, PCLinuxOS, Moblin,
    Gentoo en zo kan ik nog wel een tijd je door gaan.

  30. @IpodDemon: en dat je nog wel een tijdje kan doorgaan is nou precies het probleem waar Linux mee kampt. Er zijn gewoon teveel versies van.

  31. Ik zie dat warenhuis model wel zitten. Het klinkt erg gezond en logisch, maar als ik zo om me heen kijk in de wereld dan zit die meestal niet ‘logisch’ in elkaar. Daarom vraag ik me af of het wel realistisch is en wie dat voor elkaar gaat krijgen… Apple was echt een pionier op het gebied van Apps, zij hebben het op de kaart gezet. Wie zou dan een warenhuis model op moeten gaan zetten? Ik zie het nog niet gebeuren, voorlopig. Ze lopen nog zo ontzettend voor in vergelijking met Windows Mobile en Android App Store, om maar te zwijgen over RIM.

  32. Origineel geplaatst door remco
    dus je wou beweren dat linux een flater is?? :s

    Dacht het wel . . . . of zie jij Linux in al zijn varianten de markt veroveren? Volgens de ontwikkelaars zou dat namenlijk gebeuren.

  33. @Donstil: Daar heb je gelijk in er zijn er te veel maar dat wil niet zeggen dat linux geen toekomst heeft wat veel mensen hier beweren.

    @dries6951: Ubuntu en Kubuntu doen het de laatste paar jaar aardig maar zoals ik al eerder zei linux heeft ook veel geleden onder de monopoly positie van Microsoft.

  34. Het gesloten model van Apple en de App Store hebben er volgens mij juist voor gezorgd dat Apple zo succesvol is geworden. Eerst met de iPod, waar je alleen via iTunes muziek op kunt zetten en makkelijk muziek voor kunt kopen via de iTunes store, en nu met de iPhone.

    Er zijn blijkbaar genoeg consumenten die bereid zijn een stukje vrijheid in te leveren voor gemak en de zekerheid die dit distributiemodel biedt.

  35. Origineel geplaatst door Tom
    Apple’s software (OSX, iOS) is gebaseerd op linux… Dus als je zegt dat linux gefaald heeft is niet waar Daarnaast maken de meeste servers/mainframes gebruik van een linux gebaseerd OS.

    Gebasseerd op UNIX geen Linux.

  36. Jim Zemlin (directeur Linux Foundation) ziet geen toekomst voor App Store?

    Ik vind de visies van concurrenten altijd reuze amusant. Nee, natuurlijk ziet de concurrentie geen toekomst in de producten en diensten van de concurrentie. Dat lijkt me nogal een open deur. Nog los van de vraag of commentaar van de concurrentie valide, positief of negatief is; ik vraag mij af of ze zich er überhaupt toe moeten laten verleiden, want het is per definitie ongeloofwaardig. En ik moet zeggen dat ik als consument niet zit te wachten op de mening van de concurrent want in feite zit meneer Zemlin mij nu te vertellen dat ik mijn geld heb uitgegeven aan een doodlopende zaak (Apple). Nou, leuk! Een echte positieve binnenkomer meneer Zemlin! En goh wat ben ik inderdaad toch een droplul dat ik een iPhone heb en geen huppeldepup-Phone met Linux erop die nog bedacht, geproduceerd en verkocht moet worden en dus pas in 2015 op de markt zal zijn?

    Weet je wat? Ik gooi mijn iPhone meteen maar weg en wacht gewoon af tot 2015 ofzo!

    Ja de directeur van Coca (Cola) zegt over Pepsi (Cola) uiteraard dat het niet te zuipen is en vice versa. Is dat nieuws? Phillips vind Sony niet top? McDonnalds houdt niet van Burger King? Dat kan mijn kleine neeffie ook bedenken, dat is geen nieuws, dat is oud nieuws. Dat is geleuter.

    Enfin, dat app-warenhuis van dhr. Zemlin blijft alleen in zijn dromen werkelijkheid, want meneer Zemlin maakt een grote denkfout. Hij snapt namelijk niet dat de hardware het enige onderdeel zal blijven waarop elke keer weer echt verdiend kan worden. Steeds weer nieuwe (snellere en betere) hardware zal blijven evolueren en dus blijven komen. Software, tja, hoe lang daar nog op verdiend kan worden is de vraag; maar dat de gene die steeds weer met de meest gewilde hardware komt en daarbij een gesloten software-shop heeft (a la Apple), DIE blijft verdienen.

    Zo simpel is het. Het verdienmodel van Apple is dus ijzersterk, maar er ontbrak nog 1 belangrijke mogelijkheid: gratis apps uitproberen, en ook die gap wordt nu gevuld.

    Nee, meneer Zemlin, ik begrijp dat u graag iets interessants wilt melden, maar wat mij betreft schaart u zich in het rijtje Balmers, en al die andere dombo’s die zich zelf zonodig publiekelijk belachelijk willen maken door een ongeevenaarde succesformule af te kraken maar zelf met NIETS of dikke zeperds (Kin) komen.

    Hoe komen die mensen toch allemaal aan die top-banen? Veel diploma’s? Of veel likken? Of beide?

  37. ik zou linux nou niet bepaald een flater noemen.

    kijk maar naar bijvoorbeeld servers, vele technieken die toch stilletjes zijn overgenomen ect.

  38. De App Store is een gigantisch succes. En natuurlijk komen daar meer van op de markt. Ik zelf gebruik veel nieuws App’s. Voordeel daarvan is dat ik het meeste nieuws een dag eerder heb dan wordt uitgezonden opTV. Kortom “there is an App for that” is een ijzersterke formule.

  39. Waarom zit iedereen toch over de zogenaamde ‘basis’ van Linux te zeuren?? Het gaat toch om het resultaat waar Apple wel het meeste voordeel uit heeft gehaald? Kijk naar Android die ook met hun beweringen komen om de markt over te nemen.

    Laat Linux inproviseren maar het is uiteindelijk het resultaat wat telt. Ik zeg kom maar op!

  40. Bullshit principe, kan de bekende pindakaas ook bij verschillende winkels krijgen en op elk denkbaar broodje smeren. Leuke gedachte maar gaat niet gebeuren.

  41. Origineel geplaatst door Erwin
    Bullshit principe, kan de bekende pindakaas ook bij verschillende winkels krijgen en op elk denkbaar broodje smeren. Leuke gedachte maar gaat niet gebeuren.

    Heel goed gezegd. Inderdaad kan ik C…e pindkaas bij verschillende supermarkten kopen, maar daarmee is niet gezegd dat ik dat ook doe. Meestal niet dus. Meestal koop ik het dan bij die ene suppermarkt omdat die supermarkt mij zo goed bevalt; qua inrichting, service, overige producten, sfeer, locatie, snelheid, openingstijden etc.

    Ik vind het allemaal van die achterhoedegevechten die o.a dhr. Zemlin voert. Zelf geen enkel product hebben wat maar in de buurt komt van een iPhone + phereperie, maar dan toch proberen de wijsneus uit te hangen door dan NOG verder te gaan kijken (fantaseren) over wat er in een verre toekomst wel niet gaat gebeuren.

    Okay, nu ik even: misschien komen de dinosaurussen wel terug en vreten ze ons allemaal op! Dus mensen, GEEN iPhone kopen hoor, en ook geen nieuwe fiets, allemaal gedoemd ten onder te gaan; dus zonde van je geld…. Kuch.

  42. @remco: Zolang Linux de gevoelsmatigheid en gebruikersonvriendelijke interface doet zal het weinig opschieten. Compiz/Beryl is een prachtig systeemlaag wat je op linux kan toepassen maar de skinning werkt ronduit niet volledig op alle applicaties. Ook de App manager van Linux kan veel en veel beter geïmplementeerd worden.

    Linux is zeker geen flater maar het kan wel 100x beter.
    Ik heb het gevoel vaak dat men blijft slapen. Alle operating systemen hebben een nieuwe modernere interface nodig. Het mooiste zal zijn 1 GUI die op elke OS kan draaien.

    Op dit moment heeft OSX de beste interface en ziet het meest gelikt uit ondanks het amper of makkelijk is te tweaken.

  43. @Jordy: is dat niet het zelfde als wat microsoft deed bij windows door hun eigen browser en media player toe te voegen? Door het gedrag van Apple worden een heleboel ontwikkelaars gedupeerd om dat veel apps niet aan de regels van apple voldoen.

    En apple kan die regels elke keer veranderen waardoor het onmogelijk word voor ontwikkelaars om goeie apps te maken.

  44. Duhh. Natuurlijk houd Apple deze positie niet voor altijd. Een eerste jaarabruger kan dit zelfs zien. Ik ben alleen niet echt voor zijn idee om alles maar bij elkaar te doen. Het lijkt mij dat er niet of weinig innovatie is op platform gebied.

    Begrijp me niet verkeerd: ik begrijp wat hij zegt. De toewerking daar naartoe zal moeilijk vanwege technologische gebrekken de sommige shareholder en vooral de oge’s van de bedrijven.

  45. Mac OS X, IOS is Unix. Linux is feitelijk ook Unix. Commercieel gezien heeft apple het gewoon veel beter gedaan dan Linux. Daarnaast gebruikt men Solaris 10 veel op servers en dat is geen Linux maar Unix. Linux zie je tegenwoordig erg veel embedded in hardware, denk aan tomtom, mediastreamers, tv’s, blu-ray spelers, dvd spelers, portable dvd spelers etc… dat is hier perfect voor. Op dit gebied gaat linux het denk ik nog ver schoppen, klein, snel, je ziet er fysiek alleen niets van omdat er altijd een grafische schil omheen gebouwd is.

  46. @IpodDemon: Ik heb nooit moeite gehad met het feit dat Windows standaard met een mediaplayer en webbrowser komt. Als je andere software wilt gebruiken, dan kun je dat toch gewoon installeren?

    In principe mag en kan iedereen voor Apple ontwikkelen, zolang je het maar doet zoals Apple het graag wil.

    Ik heb daar aan de ene kant wel begrip voor, omdat je hierdoor in theorie betere kwaliteit apps en een betere gebruikerservaring zou moeten krijgen, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik Apple soms ook wel een beetje flauw vind en zich iets teveel bemoeit met wat wel en niet mag. Zoals laatst met die camera app die de volumeknoppen gebruikt of apps die worden geweigerd omdat ze erotisch materiaal hebben (daar kun je toch een filter op zetten?).

    Maar dat is eigenlijk een andere discussie. Het gaat nu volgens mij over de App Store voor de distributie van software en niet over de ontwikkeling.

    De App Store is volgens mij een perfecte manier om je software te vesspreiden. Apple krijgt wel een gedeelte van de opbrengsten, maar daarvoor plaatsen ze wel hun software op hun servers en maken ze het toegankelijk voor gebruikers. Bovendien kun je als gebruiker nu heel makkelijk je apps op je telefoon krijgen. Als je het ergens anders zou kopen of downloaden heb je een pc nodig en moet je zelf die software maar weer op je telefoon zien te krijgen. En wat als je pc crashed? Dan ben je je software kwijt. Apple houd netjes voor je bij wat je gekocht hebt en je kunt alles opnieuw downloaden. Ga daar maar eens aan beginnen als je alles op verschillende plekken gekocht hebt.

    Daarnaast denk ik dat de methode van Apple ook illegale verspreiding voorkomt. Heeft daar iemand wel eens aan gedacht? Als ontwikkelaars zelf hun apps als download op hun site gaan aanbieden? En je via iTunes alles maar kunt installeren? Hoe voorkom je dan dat iedereen elkaars apps gaat kopieren?

    Tuurlijk, Apple zou best iets meer vrijheid toe moeten laten, maar gebruikers en ontwikkelaars zouden ook iets meer na moeten denken over de voordelen die Apple’s werkwijze oplevert.

  47. 1. Hoe apps op de iPhone komen zal Apple niet zo heel veel uitmaken, via maker of distributiehuis, als de kwaliteit maar gegarandeerd is.

    2. Apple verdient niets aan de AppStore, de opbrengsten dekken de kosten. Dat het goedkoper kan dan die 30 % die Apple nu vraagt, enkel voor betaalde apps, valt nog tr bezien.

  48. @Mark: Ga jij maar eens de app bejuweld 2 cheats downloaden. en kijk naar je geld wat je voor de download en na de download hebt. die app doet vermoeden dat ie €0,79 is maar schijn bedriegt. dat is oplichting en er zijn al verschillende reacties over geweest maar die app staat nog steeds in de store en je hebt er geen ene reet aan.

  49. Apple heeft onder druk van de gebruikers en ontwikkelasrs de appstore geopend. Apple zelf zag zelf meer in webbased apps waar we allemaal heel erg ongelukkig over waren. Dus … Als het aan Apple lag was de AppStore er nooit gekomen.

  50. hahaha, ook Apple weet wel dat ze moeten blijven ontwikkelen …… bedankt voor deze onzinnige en negatieve bijdrage ….

    En hoe de toekomst er uit ziet weet niemand ….

  51. de toekomst is van de air iphone….

  52. Origineel geplaatst door IpodDemon
    @mapmap: linux een flater? laat me niet lachten man heb je ooit gehoord van: Google Android? Op het moment 1 van de populairste Besturingssystemen voor telefoons. ik zal je uit je droom helpen Android is op linux gebaseerd.

    Niet op Linux gebaseerd, Android is een Linux mobiele os.

  53. Origineel geplaatst door mobilebelg: Ik denk dat hij bedoelt dat er gewoon een algemene appstore zal komen waar alle apps voor ieder model te verkrijgen zullen zijn.
    Waardoor de Apple-appstore overbodig word,je merkt nu dat iedereen z’n eigen AppStore geeft zoals Windows-market, 0vi enz…
    Zou toch handig zijn zo’n AppStore waar je met ieder model smartphone terecht kan.

    Het idee spreekt mij ook aan. Ben benieuwd naar de ontwikkelingen op dit gebied.

    @mapmap: Apple en Jan Modaal? Wake up.

  54. Heb twee iphones en een iPad, prachtig allemaal. Maar…
    Op mijn netbook (Samsung nc10) ligt het anders:
    Osx, win7, lubuntu.
    En wat is de mooiste en snelste?
    Lubuntu… Daar kan Apple niet tegen op. Het ziet er net even meer gelikt uit. En werkt prettiger.
    En bovendien..alles gratis.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.