Reacties voor: Deze T-Mobile abonnementen kunnen nu gebruikmaken van iPhone-tethering

T-Mobile heeft op zijn blog bekendgemaakt welke mobiele abonnementen gebruik kunnen maken van iPhone-tethering (Persoonlijke hotspot).
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 64 reacties

  1. TIP: Bij mijn vrouw moest ik eerst de telefoon aan iTunes hangen voordat de Hotspot functie zichtbaar werd op de telefoon.

  2. Nou bij mij is die optie er nog niet, staat niks in mijn instellingen met persoonlijke hotspot. Moet dus nog geduld hebben, denk ik.
    Heb wel een I-abo uit 2011.

  3. Ik heb een i150 uit 2008. Die zal wel als laatste aan de beurt komen gezien de onbeperkte data 😉

  4. Lol leuk dat ze dit doen, maar met welk internet?

  5. Jammer dat niet de oude trouwe gebruikers als eerste beloond worden met iets extra’s. Maar we blijven hopen dat het ooit voor alle t-mobile abbo’s geldt

  6. Ja wanneer komen de aller eerste i-Abonnementen, die uit 2008?

  7. Wat valt er uit te rollen? Ze doen net alsof het een hele onderneming is. Volgens mij is met 1 druk op de knop het mogelijk iedereen van tethering te voorzien. Maar logischer wijs ziet T-Mobile dat bij de echt onbeperkte abbo’s niet zitten, daar valt niks te verdienen.

  8. Ik heb een i-200 uit april/mei 2011.
    Valt deze ook onder een i-Smart abbonement??

  9. Het feit dat de oudere abonnementen pas later (voor het eind van) dit jaar gratis beschikking krijgen over tethering vind ik smeerlapperij van de bovenste plank.
    T-Mobile zegt in de bekendmaking dat ze samen met Apple tethering mogelijk gaat maken voor de oudere abonnementen. Dit lijkt me de grootste onzin. Ik kan me niet voorstellen dat het meer moeite was om tethering meteen voor alle abonnementen mogelijk te maken.

    Het lijkt me puur een marketingstunt die er voor moet zorgen dat de mensen die geen datalimiet hebben, overstappen naar een abonnement met een datalimiet.

    Nou heb ik zelf tethering nog nooit nodig gehad maar het doet mij toch altijd een klein beetje zeer om te zien dat de meeste (grote) bedrijven niets geven om (vaste) klanten. En zo overduidelijk alleen uit zijn op geld.

  10. Tethering allang mogelijk bij t-mobile via jailbreak. PDAnet,tethermy,enz 🙂

  11. Toch wel bijzonder. Hoe kan het technisch gezien moeilijker zijn om abonnementen pre-2011 (lees: onbeperkt data) ook om te zetten. Technisch is dit natuurlijk niets anders dan wat ze nu hebben gedaan. Het is simpelweg een carrierupdate naar de iPhone sturen, net als de iPhones die al zijn omgezet. Is niet anders of moeilijker. iPhone is iPhone, carrierupdate is carrierupdate.

    T-Mobile doet ons dit geloven om geld te vangen! T-mobile speelt hier een heel slim spelletje. Het valt mij op dat abonnementen met een datalimiet nu al worden vrijgegeven en alle abonnementen die onbeperkt data hebben \pas later aan de beurt zijn. Het zal me niets verbazen als dat pas in December is. Intussen proberen ze iedereen om te zetten naar een nieuwer abonnement, met datalimiet. Dus je gaat meer betalen. En je hebt ongunstiger voorwaaden. Maar T-Mobile kan zijn zakken vullen.

    Erg jammer dit van T-Mobile. Technische bezwaren zijn er naar mijn idee niet. Het draait alleen maar om geld. Pas als de telecomwet in werking treedt voor bestaande abonnementen zullen ze de abonnementen met onbeperkt data vrijgeven voor tethering en dan doen alsof ze helden zijn die een technisch hoogstandje hebben bereikt! Volgens mij zijn KPN en Vodafone intussen al volledig om, alle abonnementen praktsich op hetzelfde moment.

  12. Maar het probleem is dat de meeste mensen hun iPhone niet willen jailbreaken waardoor hun iPhone ‘blijkbaar’ schade kan oplopen. En dat kan ook met jailbreak voorkomen, als je het fout doet.. 😉 Maar eindelijk heeft T-Mobile gekozen voor tethering. Wauw, het duurde wel even na Vodafone & KPN.

  13. En dat tethering is soms wel handig als je ergens eens heel af en toe wat met de laptop of ipad moet doen.
    Maar het data verbruik zal denk ik niet heel erg toenemen. In elk geval niet zolang het niet snel genoeg is.

  14. Ik heb nog zo’n onbeperkt abo uit 2010 en ik ga gewoon niet verlengen hou mn onbeperkte bundel gewoon en als ze tethering vrijgeven zeg ik mn internet thuis op en ga ik alles via tether doen kijken of ze daar blij van worden, ik nomineer T-mobile voor de kansloze actie award 2012 voor deze vaste klant onvriendelijke actie.

  15. Dat het technisch voor oudere abonnmenten moeilijk zou zijn en pas eind van het jaar kan is inderdaad zeer onwaarschijnlijk. Het heeft tenslotte tussentijds ook al een keer (onbedoeld) aangestaan na een 4.x iOS update.

    Lijkt me iets voor een consumentenorganisatie of Kassa om eens naar te kijken… alleen kost dat waarschijnlijk ook maanden, en tegen die tijd staat het al aan. Dat zal wel precies afgemeten zijn…

  16. Ik heb een iSmart abonnement van november 2011, maar er staat vooralsnog geen ‘persoonlijke hotspot’ bij mijn instellingen.
    Zijn er bepaalde stappen die ik moet ondernemen om dit voor elkaar te krijgen?

  17. Ik moet er eerlijkheidshalve bij zeggen dat ik op mijn (zakelijke) abo wel al een extra SIM gekregen heb die ik gewoon onbeperkt in een mifi kan gebruiken. Dus er was al wel wat coulance op deze abo’s.

  18. Origineel geplaatst door PaulG
    Ik heb een iSmart abonnement van november 2011, maar er staat vooralsnog geen ‘persoonlijke hotspot’ bij mijn instellingen.

    Persoonlijke Hotspot staat er bij mij al heel lang, alleen als ik hem aanzet krijg ik “neem contact op met T-Mobile”. Maar die knop is standaard iOS 5.

  19. Dat ze de oudere abonnementen pas later doen is niet zo verwonderlijk…
    In 2010, rond de introductie van de iPhone 4 hadden we nog de abonnementen met onbeperkte data. De meest daarvan zullen deze zomer of dit najaar na de intro van de volgende iPhone verlengd worden en dus omgezet in een beperkte databundel volgens de huidige tarieven.
    Dan blijven er nog maar weinig over die nog onbeperkte data hebben, en dan pas wordt het daarop geactiveerd…
    Jammer, en een beetje flauw, maar ach…

  20. Origineel geplaatst door Louis
    Origineel geplaatst door PaulGIk heb een iSmart abonnement van november 2011, maar er staat vooralsnog geen ‘persoonlijke hotspot’ bij mijn instellingen.Persoonlijke Hotspot staat er bij mij al heel lang, alleen als ik hem aanzet krijg ik “neem contact op met T-Mobile”. Maar die knop is standaard iOS 5.

    Ik heb die knop nog nooit gehad en heb al meerdere jaren de iPhone. Zal wel aan mij liggen dan, was toch niet echt van plan er gebruik van te maken, je hebt bijna overal wel een wifi punt tegenwoordig.

  21. @Louis:

    Nou bij mij is die knop er niet hoor en ik heb toch de nieuwste iOS 5 versie………….

  22. Ik heb ook een iSmart ’08-abonnement, maar Persoonlijke Hotspot draait bij mij inmiddels als een zonnetje. De optie verscheen overigens wel pas nadat ik de sim-kaart een keer verwijderde en opnieuw in het toestel deed en ook alleen op de iPhone 4S, op mijn iPhone 4 wordt de mogelijkheid niet weergegeven.

  23. Ik heb de knop ook niet. iOS5.1.1 enige wat ik kan doen is via ->netwerk een link openen die me naar T-Mobile brengt waar ik niets aan heb.

  24. Ik heb ook een i-150 uit 2008.. ondanks dat ik hem 28 april ’11 verlengd heb.

    Bij mij werkt het dus ook niet…

  25. Als je tethering zo belangrijk vind, dan jailbreak je de iPhone toch gewoon?
    Er is namelijk GEEN reden om het niet te doen.

  26. Abbo uit 2011 4s. Keurig gevonden: instellingen, netwerk, naar beneden scrollen.

  27. ik heb een zakelijk abbo van mei 2011 en heb onder instellingen ook geen personal hotspot tot nu toe. Ik neem aan dat dit automatisch gaat verschijnen ?

  28. Ach als sim-only klant ben ik gewend om constant genaaid te worden.

    Blijkbaar ben je als klant alleen interessant als je een telefoon bij je abonnement neemt. Verkapte koppelverkoop als je het vraagt.

  29. Origineel geplaatst door Louis
    Ik heb een i150 uit 2008. Die zal wel als laatste aan de beurt komen gezien de onbeperkte data

    Ik heb zelf ook een i150 uit 2008, maar kan sinds een paar weken al tetheren…

  30. Origineel geplaatst door Bas
    TIP: Bij mijn vrouw moest ik eerst de telefoon aan iTunes hangen voordat de Hotspot functie zichtbaar werd op de telefoon.

    Of naar instellingen > Algemeen > Netwerk > Persoonlijke Hotspot.

  31. Ik heb geluk, ik heb eind vorig jaar alvast vervroegd verlengd voor januari 2012.

    En de hotspot functie werk nu al op mijn telefoon samen met mijn onbeperkt internet abbo. Terwijl ik daar geen recht op zal moeten hebben.

  32. Origineel geplaatst door Pedro
    ik heb een zakelijk abbo van mei 2011 en heb onder instellingen ook geen personal hotspot tot nu toe. Ik neem aan dat dit automatisch gaat verschijnen ?

    Staat bij Instellingen>Algemeen>Netwerk. Zie hier voor meer info: http://support.apple.com/kb/HT4517?viewlocale=nl_NL

    Origineel geplaatst door Brian Notenbomer
    Ik heb geluk, ik heb eind vorig jaar alvast vervroegd verlengd voor januari 2012.En de hotspot functie werk nu al op mijn telefoon samen met mijn onbeperkt internet abbo. Terwijl ik daar geen recht op zal moeten hebben.

    Dan heb je geen abonnement met echte onbeperkte data (zoals i150 ’08).

  33. Origineel geplaatst door Jeroen
    Origineel geplaatst door BasTIP: Bij mijn vrouw moest ik eerst de telefoon aan iTunes hangen voordat de Hotspot functie zichtbaar werd op de telefoon.Of naar instellingen > Algemeen > Netwerk > Persoonlijke Hotspot.

    Ah kijk, nu werkt het, bedankt!

  34. Wel aardig van T-Mobile dat klanten van het 1e uur (2008) als laatste aan de beurt zijn (of helemaal nooit). Maar goed, dat tethering zou ik waarschijnlijk slects 3 keer per jaar gaan gebruiken.

  35. Ik heb een onbeperkte data bundel, ofja 1GB snel en dan vreselijk langzaam (i300 2011). Kan ik dus in theorie nu onbeperkt tetheren ‘gratis’ zeg maar? En als ik in het buitenland een ‘onbeperkte’ weekpas koop en die ga tetheren?

  36. Helaas luistert T-mobile nooit echt naar haar klanten. Waar KPN en VODAFONE reeds maanden/jaren thetering aanbieden sukkelt t-m er weer achteraan…

    Dus terug naar good old Vodafone zal er rondom de herfst wel inzitten als de ‘5’ uitkomt 🙂

  37. Zeer jammer van T-Mobile dit. Zeker omdat tethering bij Vodafone al maanden beschikbaar is voor alle gebruikers. Het werkt dan ook prima hier met mijn Vodafone-abo.

  38. Alsof t mobile dit aan gaat zetten bij onbeperkt lui.. Ik hoop dat als ze dat doen de mensen die meer dan 5 gig gaan verbruiken er af geknikkerd worden.

    Ik vermoed dan ook dat ze met die abo’s wachten tot 2 jaar nadat de laatste is ingegaan zodat ze zonder gevolgen t abo kunnen aanpassen

  39. Bij mij (i-150 ’08) abbo, nog steeds geen optie te verkennen onder netwerk. (helaas). Zit zelf al enige tijd te wachten op tethering, voor mijn MBP.

    Ik weet dat ze voor de ’08 abbos later uitrollen, maar toch proberen.

    Heb een iPhone 4, aan iTunes gehangen, Simkaart verwijderd daarna weer erin zoals beschreven, maar geen resultaat.

    Iemand nog mogelijke tips 🙂

  40. Super vetttt

  41. Ik heb een onbeperkte bundel, maar een verlaagde snelheid na 1GB, een i300 uit 2011, en ik kan gewoon tetheren met mijn iPhone 4.

  42. Komen de Relaxabonnementen ook nog? Ik heb een relaxabbo met een onbeperkte databundel erbij..

  43. Werkt hier idd al enkele weken perfect met m’n 2011 abo.

    Snap ook wel dat T-Mobile dit pas later beschikbaar gaat maken voor de onbeperkt data 2008 abonnementen. Omdat er zeker mensen tussen zullen zitten die er misbruik van gaan maken en velen GBs gaan downloaden over het mobiele netwerk. Gelukkig hebben ze de mogelijkheid om de contracten te beëindigen van dit soort misbruikers zodra de contractsperiode verlopen is.

  44. Origineel geplaatst door Louis
    Ik heb een i150 uit 2008. Die zal wel als laatste aan de beurt komen gezien de onbeperkte data

    Yep, zelfde hier (i150 ’08), denk zelfs dat die NIET aan de beurt komen, en dat we enigszins gedwongen gaan worden om over te stappen…

  45. Origineel geplaatst door DJGizbo
    Yep, zelfde hier (i150 ’08), denk zelfs dat die NIET aan de beurt komen, en dat we enigszins gedwongen gaan worden om over te stappen…

    Of een jailbreak… 😉

  46. Heb bij mij i-150 abo gewoon een dual sim aangevraagd en in mijn ipad geknikkerd. Werkt prima!

  47. Wat ik me afvraag, hebben de iPhones die nu kunnen tetheren ook een latere versie van de T-Mobile provider settings?
    Bij mij staat onder Instellingen > Algemeen > Info bij Aanbieder: T-Mobile NL 12.0. Zou iemand die wel kan tetheren eens kijken welke versie van de provider settings je hebt?

  48. Ik heb een onbeperkt abbo i-150 08′ en dat is me toch een partij langzaam. Tethering ja hoor! Soms wil iPhoneclub niet eens laden. En ook al gaat het sneller en beter Inc tethering dan zeg ik mijn thuis abbo niet zomaar op hoor das factor te veel sneller!! Maar de telco’s doen voorkomen alsof we dat wel zouden doen! Dus hopelijk komt een Ziggo met een alternatief all in one Inc gsm!!

  49. @Sam: Mag ik vragen hoe je dat dan werkend hebt gekregen? Jailbreak? Welk toestel e.d.? Ik heb namelijk ook een i-150 uit 2008 ik zat zelfs bij de eerste 500 klanten maar bij mij werkt het niet hoor…

  50. Wt een zeikers jullie allemaal.
    Gewoon ff wachten man, en je hebt het nooit gehad dus je mist het nu dan toch ook niet.
    Bij mij staat hij er wel en doet hij het ook.
    iPhone 4s met een abbo uit 2012.
    *gniffel*

  51. Bij mij is ie ook ineens beschikbaar!
    Heb i300 abo (afgesloten in 2010)

  52. Heel toevallig heb ik het gister geprobeerd op mijn 4S met iSmart 200 die ik nu 4 maanden heb. En tot mijn verbazing staat het bij mij al ingeschakeld, het werkt prima hier 🙂

  53. Heb I200 ’11 van nov 2011. Heb ooit bij een iOS update geprobeerd om hotspot te aktiveren lukte niet omdat Tmobile dit niet ondersteunde daarna was ik de hotspot banner kwijt. Toen ik vorige week t mobile belde met dit probleem wisten ze niet hoe ze mij konden helpen want het kon niet aan hun liggen. Alles geprobeerd iTunes, resetten, sim kaart eruit niets hielp. Uiteindelijk heb ik mijn iPhone maar opnieuw in iTunes als nieuwe iPhone geconfigureerd en wat zie ik bij netwerk staan? Idd persoonlijke hotspot en het werkt als een speer.

  54. Gisteren viel mij dit al meteen op. Ik kon opeens tetheren. En nu lees ik dit verhaal hahaha. Top.

    Overigens heb ik een 5 jaar oud zakelijk account 😉

  55. Origineel geplaatst door Louis
    Ik heb een i150 uit 2008. Die zal wel als laatste aan de beurt komen gezien de onbeperkte data

    hoe kun je nou een i150 hebben (nog steeds), die zijn toch al lang verlopen of opgeheven? Ik had het ook, maar verlengen was er niet meer bij …

  56. @Jo!: Ik heb ook nog een i150 ’08 abbo. Zolang je niet verlengd kunnen ze niet enkelzijdig je contract wijzigen 😛
    Vorig jaar bij apple.nl zelf een iPhone 4 gekocht, stukken voordeliger dan overstappen naar die duurdere/ongunstigere abbonementen. Vwb tetheren, heb ik niet nodig dus ik mis er ook niks aan ….

  57. Het feit dat de oudere abonnementen pas later (voor het eind van) dit jaar gratis beschikking krijgen over tethering vind ik smeerlapperij van de bovenste plank.

    Kijk nou eerst maar eens of het al bij je geactiveerd is. Bij mij (i-150 uit 2008) wel namelijk, inderdaad al een week of twee.

  58. Origineel geplaatst door Jo!
    @Louis:hoe kun je nou een i150 hebben (nog steeds), die zijn toch al lang verlopen of opgeheven? Ik had het ook, maar verlengen was er niet meer bij …

    Is verkocht tot april 2011 😉

  59. Voor de belgen zoals ik
    Ik gebruik mobile vikings. Gewoon de max. !!!! Zonder abbo. Gewoon zelf herladen zoals u wenst. U krijgt bv voor 15€ een maand lang 2 gig data 1 uur bellen naar alle netwerken 1000 sms naar alle netwerken. 1000 naar mobile vikings klanten en dagelijks van viking naar viking 1 uur gratis bellen en dit alles aan slecht 15€ alles in. Gewoon de max en tethering gratis werkt perfekt met alle toestellen.

  60. Als hotspot er niet bij staat moet je hier heen:
    Instellingen >> algemeen >> netwerk >> hotspot

    Zodra je hem zo één keer hebt opgezocht kan je deze weer terug vinden in je menu!!

  61. @Louis: Voor mensen die een oude i-abonnement hebben, dus uit 2008 of eerder. Dit is een slinkse wijze van T-Mobile om van die “goedkope’ abonnementen af te komen.

    TIP. heb je een ipad ,vraag voor €7,50 dual sim aan. Wel bij gebruik van 3G op je iPad je iPhone in airplane modus zetten. Je blijft dan per sms bereikbaar op je iPhone
    Wil je toch tetheren voor je laptop bijvoorbeeld: JAILBREAKEN

  62. Toevallig vandaag bij T-Mobile een mobile broadbandbox met mobiel internet gekocht, de mogelijkheid van tethering werd niet gemeld.

  63. Echt iets voor T-Mobile. Ben je al jaren klant ben je als laatste aan de beurt. Sterker nog, heb je een zakelijk abonnement, ben je echt de laatste……

    Briljant bedacht….zakelijk heb je dit natuurlijk nooooooit nodig…

  64. Hoe zit het dan eigenlijk voor de mensen die voor personal hotspot betalen? Krijgen die het voortaan ook gratis?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.