Engelse rechter verklaart drie Apple-patenten ongeldig in zaak tegen HTC

Apple heeft het in een rechtszaak tegen HTC in Engeland niet voor elkaar gekregen de smartphones van de fabrikant te verbieden. Daarnaast verklaarde de rechter drie patenten ongeldig.

HTC iPhoneEen rechter in het Verenigd Koninkrijk heeft bepaald dat HTC geen patenten van Apple schendt. Hierdoor mogen smartphones van HTC nog steeds worden verkocht. Drie van Apple’s patenten zijn daarnaast volgens de rechter ongeldig. De uitspraak is opmerkelijk, omdat Apple later dit jaar tegenover HTC in een Duitse rechtszaak staat over dezelfde patenten.

Apple’s patenten op multitouch, slide-to-unlock en het veranderen van alfabetten zijn volgens de rechter niet geldig. Apple’s vierde patent, over het beheren van foto’s op de iPhone, zou wel rechtop blijven staan. HTC zou dit patent volgens de rechter alleen niet schenden.

Advocaat Peter Bell van Stevens & Bolton stelt tegenover Bloomberg dat de verloren rechtszaak een groot verlies is voor Apple in de patentenoorlog. Bell is zelf niet in de zaak verwikkeld. Twee van Apple’s belangrijkste patenten zouden niet langer geldig zijn in Engeland.

Apple en HTC strijden al langer in de rechtbanken tegen elkaar. Naast rechtszaken in Engeland en Duitsland zorgde een uitspraak van de Amerikaanse Trade Commission er eind 2011 nog voor dat de import van HTC-telefoons in de Verenigde Staten werd verboden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juli 2012, 17:07
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.