Nieuwe Apple TV aangekondigd: 1080p, single-core A5 chip en nieuwe interface

Vandaag werd er op het special event van Apple in San Francisco een nieuwe generatie Apple TV aangekondigd. Deze heeft een volledig nieuwe interface, een Apple single-core A5 chip en ondersteunt 1080p HD.
Jeroen Wienen - · Laatst bijgewerkt:

Apple TVTijdens het special event dat Apple vanavond hield in San Francisco werd duidelijk dat de huidige generatie Apple TV een upgrade krijgt. De belangrijkste veranderingen zijn de ondersteuning van 1080p Full HD, een single-core A5 chip en een volledig nieuwe interface. De nieuwe Apple TV kost €109 en is daarmee €10 goedkoper dan zijn voorganger.

Het kastje is 98mm breed, 98mm lang en 23mm hoog en is daarmee even groot als de voorganger. Binnenin heeft Apple’s A4 chip ruimte moeten maken voor een single-core A5 chip van Apple.

Tot nu werd slechts tot 720p HD ondersteund, maar het wordt nu mogelijk films te huren en kopen in 1080p. De nieuwe interface lijkt meer op iOS en maakt gebruik van iconen en CoverFlow. Een andere nieuwe functionaliteit is dat Apple TV nu nieuwe films aanraad op basis van je kijkgedrag. Ook is het mogelijk films die je eerder gekocht hebt via iCloud te bekijken op je Apple TV.

De nieuwe Apple TV gaat op 16 maart in de verkoop en is vanaf die datum direct leverbaar in Nederland voor een adviesprijs van 109 euro.

De nieuwe firmware, iOS 5.0, is sinds vanavond ook voor oudere Apple TV-modellen beschikbaar. Het is op deze modellen niet mogelijk om video’s in 1080p te kijken, maar de overige functionaliteiten zijn ook in deze firmware te vinden.

Mensen die nog hoop hadden dat de iTV, een televisie gemaakt door Apple, vanavond aangekondigd zou worden hebben minder geluk. Hierover werd namelijk niks gemeld.

Meer informatie: Apple TV bij Apple.com.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 december 2016, 10:22
Categorie iDevices
Onderwerpen a5, apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.