Reacties voor: De iPhone is het meest gevoelig voor val- en stootschade

SquareTrace heeft een onderzoek gedaan naar de storingen en schade aan de iPhone. De iPhone is het beste als het gaat om storingen, maar bij valschade en stootschade is de iPhone niet de beste. De BlackBerry en de Treo hebben minder gevallen van val- en stootschade.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 55 reacties

  1. Ik liet de mijne op dag 2 al vallen. Was dan ook meteen reden voor een belkin silicone jasje eromheen. Jammer van het design maar ik moet er nog genoeg maanden contract mee uitdienen. . . . .

  2. Laten vallen in de wc, haha. Komt zeker door dat photoswap gebeure.

  3. Daarom koop je een fatsoenlijk hoesje met afgesloten voorzijde. Iets meer bulky (en niet goedkoop!), maar je iPhone blijft er wel mooi uitzien.

    http://www.pdashop.nl/product/54967/61306/3338/piel-frama-leather-case-apple-iphone-3g-3g-s.html

    Soepel leer, handgemaakt, iPhone past geweldig en glijdt er niet uit.

    De Marware die ik eerst had, viel na een paar maanden volledig uit elkaar. Drama…

    Krijg nu elke keer opmerkingen “mooie cover, zeg!”

    Ben er zelf echt superenthousiast over.

  4. Ik ben vorige week met mijn dronken kop de sloot in gefietst. Het toen mijn iphone mee het water ingenomen, de kant was nogal stijl dus kwam er moeilijk uitXD heb dus wel minuut in het water gelegen. Eerst deed ie het niet, volgende ochtend op laten drogen, opengemaakt etc. Nu doet hij het weer perfect, je ziet niet dat hij in het water heeft gelegen, zelfs geen water meer achter het scherm.

  5. Nou ik heb hem al vaker laten vallen en ik vind juist dt het ding heel erg degelijk is. Ook heb ik eens een stresstest gezien waarbij ze de iPhone in een zak deden met sleutels muntje etc erbij. Weinig echt grote of diepe kraasen als resultaat.

  6. @iPhone3g:
    In de minijack aansluiting en dock aansluiting zit een kleine strip die nu rood is geworden waarschijnlijk. Maar rielekst dat hij het nog doet!

  7. Ik had een verzekering afgesloten voor dit soort zaken. Nu blijkt dat er wat mis is gegaan in de aangifte bij ProAssist door T-Mobile.
    Gevolg: contract wordt ontbonden, mag een nieuw toestel uitzoeken, mag ook gewoon weg bij T-mobile hoor.., krijg een maand korting op mijn abonnement en een de nieuwe iPhone wordt opgestuurd kreeg ik net te horen. Omdat de levering na 11 juli plaatsvind en het contract ouder is dan een jaar mag ik hem ook nog eens houden.. 😀

    Life is good..

  8. Origineel geplaatst door iPhone3g
    Ik ben vorige week met mijn dronken kop de sloot in gefietst. Het toen mijn iphone mee het water ingenomen, de kant was nogal stijl dus kwam er moeilijk uitXD heb dus wel minuut in het water gelegen. Eerst deed ie het niet, volgende ochtend op laten drogen, opengemaakt etc. Nu doet hij het weer perfect, je ziet niet dat hij in het water heeft gelegen, zelfs geen water meer achter het scherm.

    Open gemaakt? Ik heb stof achter het scherm.., hmm, na 11 juli ook mar open maken en schoonmaken dus..
    gewoon met de schroefjes onderin?

  9. Ik denk dat het vaker vallen van de iPhone vooral komt omdat hij simpelweg veel vaker gebruikt wordt.
    Ik heb nooit mijn palm voor de lol gepakt,mijn iPhone tientallen keren per dag om even mail te checken,twitter te kijken, spelletje,aandelen,wisselkoersen,buienradar en weet ik wat nog meer.

  10. Gelukkig nog nooit laten vallen. Heb hem ook in een goed hoesje zitten.

  11. Ik ga lekker een verzekering afsluiten via T-Mobile als ik mijn 3GS straks heb 🙂 Kost €7 per maand dacht ik?

  12. Hmm.. een vriend van me heeft zijn iPhone tijdens het fietsen uit de houder laten stuiteren.. paar krasjes op het randje voor de rest niet echt veel te zien.

    waardoor mensen em laten vallen? tja, het is net een stuk zeep qua vorm en gladheid. Toch gebruik ik geen hoesje meer.. te lastig met docks etc.

  13. @j. kremers:
    Zoiets ja, ik had ook zo’n verzekering maar heb hem inmiddels opgezegd.. Ik ben toch wel zeer voorzichtig met m’n iPhone mag ik wel zeggen, ziet er echt als nieuw uit met goed hoesje..

  14. ik had mijn 3G nog geen 2 weken, klets tijdens t fietsen tegen het verharde fietspad, scheur in het scherm

  15. @Marco: Ik hoop trouwens dat de “volgende” iPhone een ander design heeft, iets wat minder makkelijk uit je hand valt..

  16. Hmm.. afgelopen weekend flink gestoeid tijdens Festival Mundial, iPhone in m’n broekzak… Dooie Pixels!!!
    Ikke hele plannen verzinnen om zo misschien toch in het bezit te komen van de 3GS, zijn een dag later al de dooie pixels verdwenen!!!

  17. Ik heb nog een 2g en die is al wel een paar keer op het beton geklettert! alleen wat “deukjes” maar verder niks. Ken wel een paar mensen met een 3g waarbij het scherm gelijk gebarsten was na 1 keer vallen :S

  18. Geen hoesje whatsoever als ik ‘m bij me heb. Heb’m nog nooit laten vallen. Gouden regel: niets bij de naakte iPhone stoppen; en als ie dan toch tussen ander gerief moet, in een Fabrix hoesje 🙂 – en voor de rest: stevig vasthouden, vooral in de badkamer 😉

    Ik ben trouwens als de dood voor het bevestigen van de iPhone aan de autoruit, als ik zie hoeveel keer onze TomTom ervan dondert… Iemand ervaring met iPhone aan raam + zuignap eigl?

  19. ik heb hem 20 meter laten vallen en ik heb niks anders dan wat schaaf dingen.. Gelukkig geen barst

  20. En Daarom nemen we een phonehouse Lifeline all in one verzekering. Eigen schade diefstal water schade allemaal vergoed. alleen 55 euro eigen risico bij betalen waneer je een nieuwe toestel krijgt.

  21. Ik gebruik voor krasbescherming de InvisibleShield van zagg.com. En dat heeft een bijkomend voordeel: tegen echt vallen beschermt ‘t niet, maar het voorkomt juist dat mijn iPhone uit mijn handen glijdt! Of uit mijn autohouder. De structuur maakt ‘t minder glad. Aanrader voor wie toch enige bescherming wil maar geen logge hoes, die het uiterlijk aantast van de iPhone!

  22. Ik stond met mijn dronken hoofd buiten bij een bankje een telefoonnummer van een dame op te slaan. Tot ik hem tot mijn spijt uit mijn handen liet vallen op de stenen stoep!

    Ik heb gigantisch gevloekt en die dame in kwestie keek me aan alsof ik uit het pieterbaancentrum kwam 🙂

    Het erge was dat de kant van het scherm op de stoep lag en ik niet durfde te kijken. Uiteindelijk alleen een heeel klein beetje schade op de ronde hoek van het toestel, maar vrijwel niet merkbaar 😉

    Het telefoonnummer heb ik helaas vergeten op te slaan.

  23. ik bespeur een tragisch, dodelijke link tussen eigenaar zijn van een iphone en het ervaren van fietsongelukken. ik hoor hier ook bij. klein deukje in de achterkant van mijn iphone, niks ernstigs.

    gelukkig heb ik een goede verzekering afgesloten voor als er echt iets is. mijn knie is er erger aan toe.

  24. Mijn 2G zit vol met krassen en deuken (de achterkant) maar gelukkig heeft deze geen plastic behuizing!
    Denk trouwens dat ik hem vaak laat vallen omdat ik hem de hele dag gebruik en tijdens het mailen/smsen/watdanook ook nog wel eens iets anders doe.. Ben blij dat ie nog leeft want ik wil er nog wel een jaartje mee doen!

  25. Voornamelijk de Iphone 1G had een erg breekbaar scherm. 1x vallen en er zat een barst in. De iphone 3G is daarentegen zeer degelijk en voelt ook beter aan. Daarnaast zijn de scherpmjes ook veel goedkoper te vervangen itt de 1G.

    Gaat dit onderzoek niet toevallig over de 1G?

  26. Nou ik heb een hele reeks HTC toestellen gehad hiervoor en die kwamen altijs slecht uit de strijd!
    Zand erin – knoppen los – piepen kraken.
    Ik heb nu al sinds nov 2007 een iphone en die is op een paar gebruikerssporen na nog helemaal goed.
    Zelfs na herhaaldelijk op de grond stuiteren! plus die keer van de trap. Heerlijk toestel

  27. Gelukkig hoef je de iPhone helemaal niet te laten vallen om een scheur te krijgen. Dat doet ie ook helemaal spontaan. Ik heb tenslotte toestel 4 hier voor me liggen.

  28. Aan de rand van het scherm van mijn iPhone zie je het verlichting erdoor heen:( Een soort kijk gaatje ofzo, waarschijnlijk niet goed gefabriceerd. Ik heb de iPhone sind april.

    Weten jullie of het kwaad kan en wat ik anders kan doen?

  29. Ook laten vallen op het balkon, in elke hoek een paar putjes..
    Nadeel: was mn derde toestel, maar (weer) met haarscheurtjes, dus moest nog terug naar de T-Mobile shop. Nu gaan ze het op valschade zetten, dus kan ik niet meer terug naar de shop voor een nieuwe. Da’s wel jammer de bammer!
    Maargoed, hij is verder prima, dan maar haarscheurtjes. Heb nu nog wel een tijdje garantie (t/m feb 2010), maar die is wel minder nu hij is gevallen.

  30. Ik heb hem ook laten vallen of stuk gemaakt in mijn broek? het is voor mij zelf een raadsel er zit een scheurtje in de achterkant. Niet groot en het valt niet zo heel super op maar hij zit er wel. ‘

    Ook nog wat zand in de speaker en plugin voor usb maar das groot en deels er al uit.

    voor de rest 2x hard laten vallen op de straat echt *** maar nog niks gebeurt. Ik heb daar wel geluk mee gehad.

  31. Ik zit eraan te denken om zo’n fabrix hardcase te kopen. Zo’n case met van die stijlvolle strepen. https://www.iculture.nl/25733/review-fabrix-hardcase-in-krijtstreep-of-denim/
    Alleen word de iphone hier wel weer een stuk groter door, en in hoeverre bied deze case bescherming? de case is namelijk gewoon open bij het scherm

  32. Dacht er vanochtend nog aan… iPhone is een teer ding. maar ik heb bij aankoop bij Tmobile die verzekering afgsloten…

    Als die van mij nu eens in de wc valt door b.v. PhotoSwap krijg ik dan een waardebon van de verzekereing waarmee ik in de winkel de 3GS kan kopen? Of krijg ik dan een vervangende 3G?

  33. Trouwens een tip voor een iPhone-verzekering: Ik heb een mobiele apparatenverzekering bij de ANWB. Ik had eerst mijn twijfels, maar voor ca. 25 euro per jaar + 10 euro administratiekosten heb ik het toch geprobeerd.
    Na zo’n 2 maanden m’n iPhone laten vallen met als gevolg barsten in het scherm. Ik heb toen offerte aangevraagd bij een reparatiebedrijf en die via e-mail naar de ANWB opgestuurd. Binnen slechts enkele weken het volledige reparatiebedrag op m’n rekening gestort gekregen!!!
    Goedkoper kan niet volgens mij 😛

  34. Kheb ‘m ook meerdere malen laten vallen, doorgaans bij het uitstappen uit de auto.

    Nu heb ik een afdruk van de stoep op de hoek van mijn iphone. Verder is ie na een jaar zeer intensief gebruik zoiezo behoorlijk beschadigd en vroeg mij laatst af of er voor de iphone ook gewoon een nieuwe orginele behuizing verkrijgbaar is. Ik vindt het design gewoon te mooi om in één of ander beschermcase te stoppen.

  35. @vinyljunk: iPhone 3G Achterkant behuizing (zwart 8/16GB) 84,00
    iPhone 3G Achterkant behuizing (wit 16GB) 98,00
    iPhone 3G Chromen Ring (blinkend ring rond het glas) 29,95

    Is bij ipod-service.nl

  36. kzou zeggen juist niet 😀
    iemand uit mijn klas, laat zijn iphone expres maal keren vallen. en hij gaat maar niet kapot…
    als je teveel geld hebt ochja :P.
    iphone is sterk ze 😉

  37. Mijn scherm is na een val volledig gebarsten. Gelukkig vond ik een adresje. Rofan.nl…

    Hij vervangt het scherm voor 60 euri. Dus dat is nog te doen.

  38. Jullie zijn goed klunzig, zo te horen. In de 10 jaar tijd dat ik mobiele telefoons heb is er maar eentje gevallen, ik sprong een stukje omhoog en de telefoon floepte uit mijn borstvakje.

    Verder nog nooit iets anders laten vallen, al mijn mobiele apparatuur ziet er nog als nieuw uit. En nee, ik werk niet met hoesjes.

    Je moet je iPhone dan ook niet bedienen als je dronken bent of deelneemt aan het verkeer. Als je met een iPhone rondloopt vraag je om problemen, ga er gewoon even voor zitten, zodat als hij valt, hij in je schoot valt.

    Je moet er altijd voor zorgen dat tussen de iPhone en wat onder de iPhone zit niet meer dan een meter ruimte is.

  39. ik ben ook 1 van de slachtoffers gworden van een gigantische ster in mun beeldscherm 🙁
    heb nu k heb nu die CapsuleNeo

  40. Je kan ook zoals in mijn geval er een lip op de achterzijde plakken met 2 comp lijm ( blijft goed zitten en als je het wat warm maakt kan je de lip er met wat kracht onbeschadigt weer aftrekken ) koortje er bij en je heb een iphone met een koortje zoals bij de meeste mobieltjes

  41. Dacht dat de iPhone een krasbestendig scherm had..
    Heb er de nodige krassen op/in zitten..
    Laten vallen is me nog niet overkomen 🙂

  42. tijdens koninginnedag in het water gevallen en er 5 meter mee gezwommen………. na een week deed hij het weer een beetje, maar nu naar 8 weken geeft hij het na 5 minuten op en valt hij telkens uit. Ook de software loopt niet goed, helaas helaas

  43. de mijne ligt nu bij the phone house voor reparatie. LANG LEVE de verzekering!!!

  44. Wat een verhaal zeg. In de eerste 22 maanden?dat is dus bijna in twee jaar. Dat is toch niet raar. Geef een voorbeeld van een voorwerp die je altijd bij je hebt veel gebruikt en in veel (ook gevaarlijke) situaties toepasbaar is. Hardlopen, navigatie tijdens het lopen, fietsen, varen, meten, spelletjes en video’s voor kinderen, waterpas ga zo maar door. Ik zeg:

    1. Binnen twee jaar een veel gebruikt voorwerp laten vallen is niet raar.
    2. In veel verschillende situaties inzetbaar.
    3. (bij mij) spelen de kinderen er ook nog wel eens op.

  45. In februari laten vallen, glas gebroken en in 2 weken een gloednieuwe! Een week geleden weer laten vallen, weer glas gebarsten (miijn zoontje deze keer …) en ik zit te wachten op de volgende! Goeie service van Pro-Assist, ik kreeg iedere keer een vervangende telefoon. Extra voordeel: wat ben je dan weer blij dat je iPhone terug is!

    Jos

  46. Origineel geplaatst door Robijn
    Mijn 2G zit vol met krassen en deuken (de achterkant) maar gelukkig heeft deze geen plastic behuizing!
    Denk trouwens dat ik hem vaak laat vallen omdat ik hem de hele dag gebruik en tijdens het mailen/smsen/watdanook ook nog wel eens iets anders doe.. Ben blij dat ie nog leeft want ik wil er nog wel een jaartje mee doen!

    Juist ja, jij snapt het.
    Het is en blijft een GEBRUIKSVOORWERP, krasje/deukje meer of minder maakt mij geen donder uit, geeft hem karakter 😉
    Waarom zou je je mooie iphone lelijk maken door er een hoesje omheen te doen?

  47. mijn iphone 2G was eigenlijk redelijk zonder krassen en deuken totdat ik aan bellen was en er een mongool naast me kwam rijden met een scooter en de telefoon uit mn hand trok..
    gevolg was dat het gehele glas is gescheurd.. hij werkt nog wel maar ziet er toch niet echt mooi meer uit!

  48. Origineel geplaatst door GenuwineASAan de rand van het scherm van mijn iPhone zie je het verlichting erdoor heen:(

    Zoek eens op het forum, daar is al het een en ander over geschreven! Zelfs iemand die het zelf gerepareerd heeft met behulp van een chipszak, haha. Normaal valt dit onder de omruilregeling, net als de haarscheurtjes. Het loont dus wel om het even uit te zoeken (krijg je een nieuwe).

  49. Wat ook een goeie oplossing is zijn vaja cases (google maar eens). deze zijn prijzig (met lage dollar net iets minder) maar zeer stijlvol en volledig naar eigen noden aan te passen qua kleur.
    heb zelf de iVolution sp echt top kwaliteit!!

  50. Origineel geplaatst door iPhone3g
    Ik ben vorige week met mijn dronken kop de sloot in gefietst. Het toen mijn iphone mee het water ingenomen, de kant was nogal stijl dus kwam er moeilijk uitXD heb dus wel minuut in het water gelegen. Eerst deed ie het niet, volgende ochtend op laten drogen, opengemaakt etc. Nu doet hij het weer perfect, je ziet niet dat hij in het water heeft gelegen, zelfs geen water meer achter het scherm.

    ik heb dat ook eens gehad mee men 1ste iPhone , het was op oudejaar (dit jaar) en kwas met men zatte kl**** in het zeer koude water gestapt en de iPhone begaf het dan.
    maar na het eens downgrade van de os ging hij weer , juist als ik hem uitzet schiet hij automatish weer aan.
    maar voor de rest werkt die nog perfect.
    en draait nu lekker op os3.0 !

  51. Origineel geplaatst door jetgadget
    Nou ik heb een hele reeks HTC toestellen gehad hiervoor en die kwamen altijs slecht uit de strijd!
    Zand erin — knoppen los — piepen kraken.
    Ik heb nu al sinds nov 2007 een iphone en die is op een paar gebruikerssporen na nog helemaal goed.
    Zelfs na herhaaldelijk op de grond stuiteren! plus die keer van de trap. Heerlijk toestel

    ik heb op dit moment ook een HTC en hiervoor ook al enkele HTC gehad.
    deze heb ik alle al vele zo niet honderden keren laten donderen en niks geen krassen, piepjes, deukjes.
    je kunt zeggen wat je wil van HTC, maar degelijke toestellen kunnen ze wel bouwen.
    er is me ooit eens een HTC S100 van de zolder verdieping helemaal naar beneden gedondert via 1 houten en 2 betonnen trappen op een betonnen vloer en tegen een stalen deur aan.
    batterij deksel en batterij was er uit, deze terug geplaatst en het toestel heeft het nog anderhalf jaar naar behoren en zonder problemen gedaan.
    op 1 plekje was de lak er af.

    mijn vriendin haar iphone is een keer uit het hoesje gegleden en kwam op een rare manier op de stil schakelaar terecht.
    toestel kapot.

    je moet gewoon mazzel hebben op de manier ze de grond raken.
    is dit het zwakke plek, dan is je toestel kapot.
    is dit de goede plek, dan heb je grote kans dat je phone de val overleefd zonder noemens waardige schade

    moraal van het hier bovenstaande, of je nu een HTC, Nokia, SE, of een iphone hebt.
    je moet ze niet laten vallen, daar zijn ze eigenlijk niet voor gemaakt.

  52. Helaas kon mijn simlockvrije 3G uit Italie weinig hebben. Na een klein valpartijdje schijnt het moederbord gebroken te zijn.

    Alles werkt… Het probleem is alleen dat de ontvanger van een tel. gesprek mij niet kan horen!! Hij was 1 mnd oud… En ligd nu in de kast, omdat een nieuw moederbord 400 euro moet kosten!!!

    Ik ben er goed ZIEK van!!

  53. Ik heb de mijne al meerdere malen laten stuiteren, ook al van 1,5m hoogte. Gelukkig heb ik gelijk bij aanschaf een “SwitchEasy CapsuleRebel Black” aangeschaft en deze zijn beresterk.
    Nadeel is dat ik vrij dik is en daardoor de mooie smalle iphone 2 keer zo dik maakt.

  54. Mijn 2g is in 2 jaar tijd al enkele malen gevallen, maar heeft er niet echt iets van geleden. Heb er ook nooit hoesjes en screenprotectors op gehad en er zitten wel wat krasjes op de achterkant van sleutels in dezelfde broekzak. Op het scherm zitten ook wat streepjes links onderin, maar echte krasjes zijn het niet.

  55. Ik heb een sticker op de achterkant geplakt. Hierdoor is ie een stuk ruwer, ik kan hem met een hoek van meer dan 45 graden op mijn vlakke hand leggen!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.