De iPhone is het meest gevoelig voor val- en stootschade

SquareTrace heeft een onderzoek gedaan naar de storingen en schade aan de iPhone. De iPhone is het beste als het gaat om storingen, maar bij valschade en stootschade is de iPhone niet de beste. De BlackBerry en de Treo hebben minder gevallen van val- en stootschade.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

gevallen iPhoneAls je dacht dat jouw iPhone af en toe glad is en dat hij zonder knoppen af en toe moeilijk is vast te houden, dan ben je niet de enige. Naar aanleiding van een onderzoek van SquareTrade blijkt dat de iPhone erg gevoelig is voor val- en of stootschade. Het belangrijkste resultaat van het onderzoek is dat 20% van de iPhones beschadigd zijn in de afgelopen 22 maanden.

De iPhone is in het onderzoek vergeleken met andere smartphones, waaronder de Treo en de Blackberry. Als het gaat om storingen van de telefoon, dan komt de iPhone het beste uit de bus. De afgelopen 22 maanden heeft 9,9% een storing laten zien. Dit tegenover 15,5% voor de BlackBerry en 19,9% van de Treo. Het mooie hieraan is ook nog dat dit gemiddelde van iPhone over de iPhone 2G en de 3G is berekend.

Failure rate van nieuwe items iPhone, BlackBerry en Treo

Maar als we praten over het overleven van val- en/of stootschade dan komt de iPhone niet goed uit de bus. Het onderzoek heeft uitgewezen dat 20% van de iPhone-eigenaren per ongeluk de iPhone beschadigt in de 22 maanden dat SquareTrace de metingen heeft verricht. Het meest voorkomende was het laten vallen (goed voor 66% van de gevallen). Daarna komt waterschade, wat goed is voor 25%. Hierbij is het laten vallen in de wc blijkbaar erg veelvoorkomend.

iPhone storingen, normale- en oorzaken die per ongeluk gebeuren

Het onderzoek gaat niet in op waarom de iPhone zoveel gevallen van val- en/of stootschade kent, maar redenen zouden kunnen zijn dat de telefoon glad kan zijn, dat de helft van de telefoon uit glas bestaat, geen knoppen voor goede houvast en een groter scherm heeft dan bijvoorbeeld de BlackBerry en Treo (en daardoor gevoeliger voor barsten is).

Uiteraard is het altijd raadzaam om een beschermende case, screenprotector of transparante shield te gebruiken. En lees ook ons artikel: iPhone verzekeren: wat zijn de opties?

Via: TechCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juni 2009, 15:25
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.