Reacties voor: Bezitters van een iPhone 6 Plus zijn enorme dataslurpers

Bezitters van een iPhone 6 Plus gebruiken tweemaal zoveel data als mensen met een iPhone 6, blijkt uit data van Citrix.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 28 reacties

  1. Ik heb een 6 en ik gebruik niet meer mb’s dan dat ik met mijn iPhone 5 deed. Maar dit zal misschien te maken hebben met het feit dat ik m’n iPhone het meest thuis gebruik over wifiEn van huis doe ik niet meer dan een whatsappje, mail, het weer checken en een keer een spelletje

  2. Ik ben van een iPhone5 naar een 6 gegaan. Waar ik bij mijn iPhone5 altijd over de 4gig aan mobiele data ging, blijf ik nu zelfs dik onder de 2gb. Deze vergelijking gaat voor mij dus niet op!

  3. Met mijn 20Gb abonnement lukt het me niet meer de datalimiet te overschrijden, hoe hard ik ook mijn best doe. Geen iphone6 hier, want die is te groot.

  4. De overstap naar een 4g verbinding zorgde wel voor een stijging van ruim 400%, de overstap naar de 6 plus is verwaarloosbaar qua verbruikstoename

  5. Vroeger een iphone 4 en nu een 6 (geen plus) en mijn data verbruik ligt toch een pak hoger. Kwam vroegen niet aan de helft van mijn bundel maar nu met het zelfde gebruik kom ik elke maand net aan het eind van mijn bundel.

  6. Met mijn 6 plus verbruik ik zeker meer. Ook inderdaad door de 4g die erg fijn is. Zit gemiddeld op een 12 Gb per maand gok ik, gelukkig met KPN wordt de data verdubbeld en heb ik dus data zat. Gebruik zelden nog WiFi, alleen voor de Appstore als het moet van Apple.

  7. hier ook een 6 plus. Gebruik niet meer data dan met mijn 5s(geen 4g)
    Zit wel grotendeels op wifi,gooi dus nog steeds elke maand mijn halve bundel weg

  8. Ik red het net met 500MB! Maar het klopt wel, de iPhone 6 Plus slurpt enorm veel en snel MB’s..

  9. Klopt! Ben van een iPhone 5 met 4GB over gegaan naar een 6plus met 8GB en deze wordt door Hi verdubbeld dus is 16GB in totaal en kan hier net mee rond komen!

  10. Krijg mijn KPN databundel van 10GB met goed fatsoen niet op. Blijf zo rond de 3 tot 4 gig zitten. Zelfs met regelmaat gebruik ik hem als hotspotje. Gebruik hem zowel privé als zakelijk.
    Extra verdienen, buiten mijn maandelijkse 27,50 doen ze dus niet.

    Origineel geplaatst door David
    Ik red het net met 500MB! Maar het klopt wel, de iPhone 6 Plus slurpt enorm veel en snel MB’s..

    Nee, jij slurpt meer 😉

  11. Vroeger met m’n iPhone 5 kon ik de maand wel redden met 200mb. Nu ik mijn 6 (niet Plus) heb zit ik steeds krap met 500gb. Klopt dus op de een of andere manier wel bij mij.

  12. Bij mij slurpt het wel heel erg binnen 3 dagen heb ik al 1 gb verbruikt

  13. Ik verbruik sinds ik een iPhone 6 wel veel meer data dan ik daarvoor deed, máár… Dat komt doordat ik gewoon meer doe. En ook mede door 4G, omdat je dan sneller geneigd bent Wi-Fi niet te gebruiken. Soms is 4G dan ook sneller! Gevolg is dus dat ik af en toe een filmpje kijk, terwijl ik dat voorheen alleen via Wi-Fi deed. 😛

  14. Origineel geplaatst door Robin
    Vroeger met m’n iPhone 5 kon ik de maand wel redden met 200mb. Nu ik mijn 6 (niet Plus) heb zit ik steeds krap met 500gb. Klopt dus op de een of andere manier wel bij mij.

    Wow dat zal wel duur zijn, 500gb!

  15. Kan ik over meespreken..ik heb wel 2 iphones 6 en een duosim(proximus) 1 gig mobiele data.. maar dat komt dus wellicht ook door meer en beter 4g die nu bijna overal is

  16. Ik doe t met mn 500 mb bundeltje op mn 6 plus, precies hetzelfde als op mn 5 alleen verbruik ik wel iedere maand meer, maar de iphone 6 plus is echt een aanrader ookal hoor je mensen roepen “hij is te groot”

  17. Ik verbruik echt wel meer nu op m’n 6 plus. Vooral door de filmpjes waarbij ik nu vaak de HD versie voorgeschoteld krijg.
    Maar zit bij kpn dus met de gratis verhoging van 4 naar 10 gig maak ik me geen zorgen. Zat de laatste maand op 4,2 gig en dan pas ik nog wel op met filmpjes en zo.

    Ben veel op weg en doe dus erg veel op de mobiel dus heb ik altijd al wel een hoog verbruik gehad.

  18. Mag ik vragen aan de mensen met een grote databundel wat die zoal doen met hun telefoon?

    Ik heb een oud abonnement met onbeperkt internet en doe letterlijk mijn best er zoveel mogelijk uit te halen maar kom niet boven de 4-5gb?!?

    (iPhone 6 met 3G, gebruik bijna nooit WiFi)

  19. Beetje onzin verhaal ik ga toch ook niet meet Films kijken omdat ik een grotere tv heb

  20. Origineel geplaatst door titoezz
    Mag ik vragen aan de mensen met een grote databundel wat die zoal doen met hun telefoon?
    Ik heb een oud abonnement met onbeperkt internet en doe letterlijk mijn best er zoveel mogelijk uit te halen maar kom niet boven de 4-5gb?!?
    (iPhone 6 met 3G, gebruik bijna nooit WiFi)

    Misschien omdat je nog niet op 4G zit. Dan klik je werkelijk alles aan (filmpjes, foto) want je hoeft er niet op te wachten. Het is tik en het is er…..?

    Maar zelf heb ik een 2GB bundel op m’n 5s met 4G en ik zit op gemiddeld 250MB per maand 🙂
    Dus ik snap je vraag.

  21. De middelste KPN bundel is net verhoogd naar 5GB, en omdat ik thuis ook een alles in één glasvezel abonnement bij KPN heb, word dien 5GB verdubbeld naar 10GB! Lijkt me wel genoeg dacht ik zo 🙂

  22. Nee ik ervaar dat niet. Kan wellicht wat meer zijn maar niks merkbaars

  23. Ik ben van iPhone 5 1GB naar iPhone 6 20GB per maand gegaan omdat dit de beste bundel met O2 was.
    Aangezien dat meer dan voldoende is, doe ik veel minder moeite om gratis WiFi te gebruiken waar dat nodig is.

    Ik download nu alles via m’n data bundel als ik niet wil wachten tot ik WiFi heb. Dus ja ik gebruik nu ook veel meer (rond the 5/6 GB per maand).

  24. Ik heb tegenwoordig 10gig bij KPN en ben over op de iPhone 6 plus. Dus hel yeah dat ik een dataslurper ben XD

  25. Zonder moeite krijg ik ook mn bundel van 5GB erdoorheen met mn 6

  26. Met mijn oude 3GS stream ik bijna elke avond via Apple TV 2 over wifi. Ben dus heel goedkoop uit. Films zie ik liever op mijn tv. Ook een 6plus vind ik te klein om films op te zien.

  27. Op deze manier willen ze alleen meer geld maken.. En de abonnement kosten opkrikken..

  28. De titel van het artikel “Bezitters van een Iphone 6 plus zijn enorme dataslurpers” suggereert iets wat niet juist is.

    Een iphone 6 Plus verbruikt niet meer data dan een Iphone 6 of Iphone 5.

    Vanuit het perspectief zoals Citrix werkt klopt het wel, maar zo wordt een smartphone nagenoeg nooit gebruikt.
    Citrix werkt als terminals van vroeger, maar een smartphone is geen domme terminal, maar berekent (en scaled) zelf zijn displayinformatie.

    De videostreams (want dat neemt de meeste bandbreedte) die een Iphone6 plus vanaf het internet haalt zijn nagenoeg hetzelfde als een Iphone 6 of Iphone 5, 4.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.