iphone-6s-aangekondigd

Bezitters van een iPhone 6 Plus zijn enorme dataslurpers

Bezitters van een iPhone 6 Plus gebruiken tweemaal zoveel data als mensen met een iPhone 6, blijkt uit data van Citrix.

Wil je zuinig met je databundel omgaan, dan moet je geen iPhone 6 Plus nemen. Uit onderzoek blijkt namelijk, dat het extra grote scherm leidt tot tweemaal zoveel dataverbruik als op een iPhone 6. Het blijkt uit cijfers van Citrix (PDF), waarin je nog meer interessante informatie kunt vinden.

iphone 6 data

Mensen met een iPhone 6 Plus gebruiken maar liefst 10x zoveel data als mensen met een iPhone 3GS. Dat verschil valt op zich wel te verklaren: de iPhone 3GS heeft een veel kleiner scherm en werkt met hardware van zes jaar geleden. Hij is daardoor minder prettig in het gebruik en biedt bovendien geen ondersteuning voor 4G. Citrix denkt dat het hoge dataverbruik van de iPhone 6 Plus vooral komt omdat gebruikers het apparaat behandelen als een kleine tablet. Ze gebruiken meer media en kijken bijvoorbeeld vaker streaming video’s. Ben je van plan om een iPhone 6 Plus te kopen, dan kun je daar dus het beste een flinke databundel bij aanschaffen. Voor mobiele operators is het ook gunstiger dat mensen steeds meer grote smartphones kopen. Zij profiteren mee, omdat mensen meer data verbruiken, daardoor vaker over hun bundel heen gaan of bij voorbaat al grotere bundels aanschaffen.

Citrix merkt ook op dat de interesse in gezondheidsapps flink toeneemt. De nadruk ligt daarbij op fitnessapps. Beelden van sportwedstrijden kijken blijkt eveneens te groeien in populariteit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2015, 21:20
Categorie Achtergrond
Onderwerp dataverbruik

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.