dataman-icoon-groot

Meet je dataverbruik met DataMan Next nu in het Nederlands

DataMan Next heeft een update gekregen die vooral interessant is voor de Nederlandse gebruikers. De app is nu volledig in het Nederlands, en voegt een tof Star Wars-thema toe.

dataman-icoon-groot

Met DataMan Next op je iPhone weet je precies hoe ver je door je databundel heen zit, ook als de app van je provider in jouw ogen tekort schiet. Dankzij een widget en Apple Watch-app is DataMan een stuk uitgebreider en na de update van vandaag is de app er alleen nog maar beter op geworden.


Versie 9.1 van DataMan Next (link) ondersteunt nu namelijk de Nederlandse taal, wat de app in een klap een stuk toegankelijker maakt. De Nederlandse taal staat automatisch ingesteld als je de app na de update opent, zodat je meteen aan de slag kunt.

DataMan Next Star Wars-thema

Als leuke extra is er ook een Star Wars-thema toegevoegd die je gratis kunt activeren. Het felgekleurde scherm van DataMan verandert daardoor in het klassieke openingsscherm van de Star Wars-films. Een zwarte achtergrond met talloze sterren dus, terwijl de tekst in dikke gele letters op je scherm verschijnt. Het enige wat ontbreekt is de Star Wars theme.

DataMan-Next DataMan-Next

Je kunt dit Star Wars-thema activeren door over het startscherm van DataMan Next van links naar rechts te vegen. Vervolgens tik je op Thema en Lettertype. In die lijst kun je The Force uitkiezen. Het kan zijn dat er op dat moment een reclame in beeld verschijnt van een andere app, maar daarna is DataMan Next gehuld in het stijltje van a galaxy far far away.

Zo werkt DataMan Next

DataMan Next is een app om snel te zien hoe ver je door je databundel heen zit. Door in de instellingen van de app de grootte van je bundel eenmalig in te stellen en de datum waarop hij ingaat, weet je precies of je nog een YouTube-video op 4G kunt bekijken of dat je misschien toch beter even kunt wachten tot je thuis bent.

DataMan Next geeft ook een advies in de vorm van een voorspelling. Zo zegt de app dat je Veilig bent, of dat je voorzichtig moet zijn. Een stopwatch-widget laat je het dataverbruik over een bepaalde periode meten en met de complicatie op de Apple Watch zie je met een blik op je pols of de grens van je databundel in de buurt is. Tegen die uitgebreide mogelijkheden kunnen de apps van de Nederlandse providers niet op.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2016, 9:39
Categorie Apps
Onderwerpen databundel, dataman

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.