DataMan Next: compleet vernieuwde iPhone-app meet dataverbruik

DataMan Next is een nieuwe iPhone-app om je dataverbruik te meten. Met een beperkte databundel hou je het verbruik in de gaten en krijg je alerts als je je datalimiet nadert.

dataman next 1De ontwikkelaar achter de populaire apps DataMan en WiFiMan heeft iets nieuws uitgebracht. DataMan Next is een app voor mensen met een datalimiet, die niet teveel willen bijbetalen. In DataMan Next laat de ontwikkelaar het nerdy uiterlijk van andere apps achter zich en kiest voor de nieuwe manier om apps te maken: strak, met veel lege vlakken en grote teksten. Het is een design dat populair werd door apps als Rise, al kunnen we ons ook niet aan de indruk onttrekken dat Microsoft’s Modern-interface wat invloed heeft gehad. Maar voordat we afdwalen: DataMan Next gaat over het meten van je dataverbruik. Je kunt realtime volgen hoeveel data je hebt verbruikt. Kleuren geven in één oogopslag aan of je nog veilig zit.

DataMan Next heeft dezelfde functies als de eerdere DataMan-app, maar dan in een mooiere interface. Je geeft wat informatie over je mobiele abonnement: wanneer gaat de nieuwe cyclus in, hoeveel data mag je verbruiken, hoeveel heb je tot op heden verbruikt? De app meet daarna je verbruik en voorspelt of je het einde van de maandperiode haalt, dankzij een slim algoritme. Zo kun je meteen zien of je rustig aan moet doen, of prima op schema zit.

dataman next 2Eigenlijk hoef je bij DataMan Next niet eens naar de getallen te kijken. Je start de app op, ziet meteen aan de kleur (groen) dat je niet teveel data hebt verbruikt en kunt de app weer afsluiten. Bij een geel of rood scherm is het zaak om wat beter op te letten en bijvoorbeeld tijdelijk niet meer naar streaming audio te luisteren. Per maand kun je in een overzicht zien hoeveel data je hebt verbruikt, zodat je daarop je mobiele abonnement kunt afstemmen. DataMan had vroeger ook een app waarmee je exact het dataverbruik per app kon zien, maar daarvoor kun je tegenwoordig beter Onavo Count gebruiken.

De app kan je waarschuwingen sturen als je een bepaalde grens hebt bereikt. Standaard staat dit ingesteld op 50%, 70%, 90% en 100%. Maar je kunt het eventueel ook anders kiezen. Nieuwe functies? Die zitten er niet echt in. De oude DataMan-app zal op termijn verdwijnen. De DataMan Pro-app voor iPad had al wel een moderner icoontje gekregen, maar heeft nog de oude interface met stoplichtjes.

De ontwikkelaar meldt dat DataMan Next voorlopig voor €0,89 te koop zal zijn. Later gaat de prijs omhoog naar €1,79.

Downloaden: DataMan Next (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2013, 17:42
Categorie Productiviteit
Onderwerp dataman

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.