iculture-biz
iCulture Biz

Dankzij iPhone 2.0 meer zakelijke Mac-gebruikers?

De zakelijke functionaliteit van iPhone 2.0 zou wel eens een bewuste strategie van Apple kunnen zijn om Apple-producten in een zakelijke omgeving geaccepteerd te krijgen, zo beweert Infoworld.

Mac in zakelijke omgevingToen Apple CEO Steve Jobs aankondigde dat de iPhone klaar was voor zakelijk gebruik, leverde dat een rumoer op in het bedrijfsleven die moeilijk te evenaren is. Iedereen, van werkvloer tot de CEO wilde zakelijke applicaties op de iPhone gebruiken, schrijft C.G. Lynch op Infoworld. En dat alles omdat het door Apple werd aangekondigd: het bedrijf dat bekend staat om het oogstrelende design, het bedrijf dat dat bepaalt wat cool is. De volstrekte tegenpool van de oude technologie op kantoor. Maar volgens Lynch gaat de aankondiging verder dan alleen de iPhone: Apple is klaar om het kantoor te veroveren.

Medewerkers die ontevreden zijn met de huidige technologie op kantoor hebben al vaker hun inspiratie gezocht bij innovaties die uit de consumentenhoek komen. Zomaar overstappen kan niet en bedrijven die het al wel hebben gedaan kunnen tegen een aantal problemen aanlopen zoals religieus fanatisme en workarounds die teveel tijd kosten (zoals een niet geheel onbevooroordeeld artikel op CIO beschrijft). Veel IT-afdelingen zitten vast aan keuzes van hun voorgangers uit de jaren 90, toen de pc en het Microsoft-besturingssysteem uitgroeiden tot een standaard. Alles, van back-end servers tot software voor eindgebruikers, was gebaseerd op het raamwerk van Microsoft. De verschuiving naar webgebaseerde software biedt een uitweg uit de machtsgreep van Microsoft. En de iPhone, meestal aangeschaft door individuele gebruikers, is voor bedrijven een voorzichtig begin om uit te proberen of Apple’s producten ook in de zakelijke omgeving bevallen.

Lees artikel: Infoworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2008, 10:04
Categorie Apple
Onderwerpen apple, iculture biz, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.