Apple gaat $200 miljoen minder aan flashgeheugen besteden

Apple gaat dit jaar 200 miljoen dollar minder uitgeven aan flashgeheugen. Eerder werd nog gedacht dat Apple voor $1,6 miljard flash zou aanschaffen voor iPods en iPhones.

Flash geheugen intelApple gaat de bestellingen voor flashgeheugen in 2008 verlagen met $200 miljoen, aldus iSuppli. In februari voorspelde iSuppli al dat Apple minder flashgeheugen zou inkopen maar kon nog geen getallen noemen. Na wat rekenwerk zijn ze eruit: Apple gaat dit jaar 1,4 miljard aan flashgeheugen voor iPods en iPhones spenderen, 12% meer dan vorig jaar. Maar de geheugenindustrie had verwacht dat Apple voor minstens $1,6 miljard zou kopen.

Maar dat wil niet zeggen dat de bestellingen in absolute aantallen zijn gedaald. Begin mei zei Intel CEO Paul Otellini tijdens een bijeenkomst voor financieel analisten, dat de prijzen van flashgeheugen 53 procent zijn gedaald van tussen Q4 2007 en Q1 2008. Dat had er overigens wel mee te maken dat de vraag van Intel’s grootste afnemer was gedaald, zonder daarbij te zeggen dat het om Apple ging. Een mobiel internetapparaat van Apple, gebaseerd op Intel’s Atom-chip zou de markt weer een extra boost kunnen geven, maar iSuppli houdt daar in ieder geval geen rekening mee in berekeningen. Volgens iSuppli groeit de totale markt dit jaar et 9 procent naar $13,9 miljard, terwijl ze eerder nog op een groei van 27 procent naar $17,9 miljard rekenden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2008, 9:18
Categorie Apple
Onderwerpen apple, componenten, flash

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.