PhotoBoard maakt overstap naar iPhone SDK

De ontwikkelaar van de fotoapplicatie PhotoBoard heeft de overstap gemaakt naar de iPhone SDK. Er zullen nieuwe functies worden toegevoegd maar er is ook nog een functie die niet werkt: pinch.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

PhotoBoard multitouch fotobrowser voor iPhoneSommige applicaties die in het jailbreak-circuit zijn begonnen, maken nu de overstap naar de officiële SDK. Vooral sinds Apple in de tweede betaversie van de iPhone SDK de Interface Builder en vernieuwe API’s uitbracht, hebben ontwikkelaars meer mogelijkheden om hun code om te zetten. Hieronder is een videodemonstratie te zien van een applicatie die momenteel wordt aangepast voor de iPhone SDK: PhotoBoard, waar we al eerder over schreven. Photoboard is een multi-touch fotobrowser waarmee je meerdere foto’s op het scherm kunt laten zien en foto’s ook kunt verschuiven en roteren. De foto’s importeer je vanuit de Camera Roll.

Ontwikkelaar CeDSoFT heeft twee video’s gemaakt van de huidige stand van zaken. Daarin is een vroege preview te zien van PhotoBoard, bedoeld voor de iPhone en iPod touch. In deze nieuwe versie zijn een aantal nieuwe functies toegevoegd:

  • je kunt meerdere foto’s gelijktijdig verplaatsen;
  • je kunt het gehele fotobord verplaatsen en roteren;
  • je kunt een foto verplaatsen terwijl je over het bord scrollt.

Verder dacht de ontwikkelaar aan het wegruimen van foto’s door de iPhone te schudden, maar besloot voor een andere oplossing te kiezen: het laten verdwijnen van foto’s met een ‘Poof!’-animatie zoals je op de Mac hebt. Eén functie werkt nog niet in de SDK-versie van PhotoBoard: de mogelijkheid om met ‘pinch’ op een foto in te zoomen.

Meer info: CeDSoFt

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2008, 7:49
Categorie Apps
Onderwerpen fotografie, sdk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.