Reacties voor: Day One 2 is Apple’s gratis App van de Week, maar er zit een addertje onder het gras

De populaire dagboek-app Day One is Apple's nieuwe gratis App van de Week. Maar de aanbieding valt wel samen met de overstap naar een abonnementsmodel waardoor de gratis versie nogal beperkt is.
Michel Lusthof -

Reacties: 13 reacties

  1. Veertig euro per jaar voor een dagboek. Elk jaar opnieuw!
    En dat is natuurlijk voor een groot deel voor opslag. Maar ze hebben iCloud synchronisatie er vorig jaar vakkundig uit gesloopt.

    Ik ben zo klaar met dit soort praktijken. Dat er geld moet worden verdiend ok. Maar dit is echt asociaal.

  2. Origineel geplaatst door Cloverfield
    Veertig euro per jaar voor een dagboek. Elk jaar opnieuw!

    En dat is natuurlijk voor een groot deel voor opslag. Maar ze hebben iCloud synchronisatie er vorig jaar vakkundig uit gesloopt.

    Ik ben zo klaar met dit soort praktijken. Dat er geld moet worden verdiend ok. Maar dit is echt asociaal.

    100% mee eens!

    BTW: who needs een dagboek anyway?

  3. @Kijkwijzer: Hetzelfde kan natuurlijk voor zowat elke app in de App Store worden gezegd. Who needs Snapchat anyway?

    Ik houd toevallig een dagboek bij en ben een jaar of twee geleden overgestapt van Momento naar Day One. Eerlijk gezegd heb ik daar geen seconde spijt van gehad daar de progressie van het ooit zo mooie en fantastische Momento gestopt is, terwijl Day One continu stappen heeft gezet om verder te groeien. Ik zou me geen ander dagboek meer kunnen inbeelden, ook omdat het veel automatische meta-data bijhoudt waar je dus zélf helemaal geen moeite in hoeft te steken.

    Dat gezegd zijnde is het een riskante move en inderdaad een zet die niet bij iedereen in goede aarde zal vallen. Dat snap ik. Ikzelf ga overschakelen naar Premium eens daar reden toe is. Voorlopig zie ik weinig toegevoegde waarde tegenover een ‘Plus’ account.

    Enige minpunt is dat Day One nogal instabiel aanvoelt bij grote dagboeken zoals de mijne. Af en toe een crash, bepaalde zaken die niet of traag werken,…daaraan moet worden gewerkt willen ze wegkomen met een abonnementenservice. Als je éénmaal betaalt voor een app kan je bepaalde zaken nog vergeven. Wanneer je jaarlijks de geldbuidel moet bovenhalen dan mag je ook topkwaliteit verwachten.

    In elk geval slikken ze momenteel veel kritiek. Benieuwd hoe dat uitvalt. Als dagboekapp hebben ze, denk ik, geen concurrentie in de App Store. Vraag is alleen of je bij abonnementsformules nog concurreert met dagboekapps, of met alle apps die een abonnementsformule hanteren. In het laatste geval zou deze stap wel eens durven tegenvallen daar een dagboek, zoals je zegt, niet echt een noodzaak zal zijn voor velen. Dan is de keuze voor andere services (Netflix, Spotify, professionele services, Evernote en consoorten) al snel gemaakt.

  4. Ik heb ook ooit versie 1 wel even gebruikt. Sinds de versie 2 .zonder iCloud support heb ik het weggegooid. Ik wil niet nóg een plek waar m’n data opgeslagen is. Daar heb ik iCloud voor.
    En dan op deze manier “gratis” weggeven. Bah walgelijk.

    Ik kreeg pas nog een tip van een andere app Dyrii. Ziet er ook mooi uit. Maar dan de data op iCloud . Veel functies, maar ook een paar premium functies met abbo.

  5. Ik was Super fan van Day One! Echter ik was al niet te spreken over hun overstap naar een Day One2 app en wéér alles los moeten kopen voor veel veel hogere bedragen.
    En nu wéér een overstap, nu naar premium.

    Voor zoveel per maand verwacht ik een feature rich app die je veel gebruikt voor bijzondere toepassingen (zoals online Office) of rijke content en services (zoals netflix of deezer etc).

    Geen premium day one2 voor mij.

    Ik blijf de originele Day One(1) gebruiken mèt MacApp èn mèt dropbox sync.

  6. Pfft. Alweer een abonnement.

    Ben het stilaan wel een beetje moe aan het worden, dit soort onzin. Straks betaal ik meer aan abonnementen dan aan benzine.

  7. Voor degene die de app al hebben is het abonnement voor de halve prijs. Dat is niet alleen voor het eerste jaar, maar ‘Indefinitely’. Dus dat scheelt wel.

  8. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  9. Ik ben niet van plan om een abonnement te gaan betalen, ik heb hem van de iPad afgegooid. Het is belachelijk van woorden.

  10. @Mathieu:
    Kun je mij dan misschien uitleggen waarom je een dagboek bijhoudt? Niet cynisch bedoeld, maar gewoon uit oprechte nieuwsgierigheid want ik kan me daar namelijk echt niets bij voorstellen.

  11. @Kijkwijzer:

    Ik hou mijn vakanties er op bij en deel ze met vrienden en familie. Ik vind het dan ook leuk om ze later weer terug te lezen…

  12. Kan iemand mij uitleggen wat het nut is om handmatig locaties, foto’s, krabbels etc. in een tijdlijn in een app te zetten? OK, je hebt alles centraal maar dat is toch een huiveringwekkend tijdrovende exercitie? Waarom zet de app niet automatisch al je handelingen van een dag (foto’s, notitiess, plaatsen, routes, agenda items etc) van je iPhone, iPad & MacBook met locaties in een tijdslijn? Dat is toch veel gemakkelijker? Een dagelijks verhaaltje er naast en klaar. Of mis ik iets?

    (ik ben serieus op zoek naar een ‘dagboek-app’ maar ben echt niet van plan om ‘iets dat toch al op m’n iPhone/iPad staat (bijvoorbeeld een foto, handmatig naar een appje te slepen in 2017) Ik gebruik nu notes voor m’n ‘dagboek’ maar als ik een overzicht van een bepaalde dag wil hebben moet ik daarvoor verschillende apps raadplegen; jammer maar scheelt dagelijkse wel enorm veel ‘beheer-tijd’)

  13. @Edwin: Thanks for mentioning, Dyrii. In our app update today, we also added an option for one time purchase. So, please check it out.

    Thanks,
    Dyrii team.
    dyrii.com

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.