siri-apple-ios-9

iOS 9 uitgelicht: iPhone voorspelt waar je op het scherm gaat tikken

iOS 9 weet waar je op het scherm gaat tikken, nog voordat je dit hebt gedaan. Handig, want apps kunnen hierdoor alvast op de achtergrond de juiste informatie laden dankzij een techniek met de naam Touch Prediction.

siri-apple-ios-9iOS 9 gaat met behulp van Touch Prediction voorspellen waar je op het scherm gaat drukken. Hierdoor kan de iPhone of iPad alvast het rekenwerk beginnen voor de volgende actie, zodat iOS sneller lijkt te reageren. Deze snelheidsverbetering in iOS 9 werd ontdekt door Google-medewerker Adam Debreczeni, die er over tweette.

Apple besprak Touch Prediction niet tijdens de keynote, maar de nieuwe functie wordt wel genoemd in de ontwikkelaarsdocumenten van iOS 9. Heel duidelijk is Apple nog niet over de nieuwe functie, maar Touch Prediction is wel toegankelijk voor app-ontwikkelaars. De nieuwe optie wordt kort in de volgende passage beschreven:

Verbeteringen voor touch events, zoals de mogelijkheid om halve aanrakingen te zien sinds de laatste schermverversing en het voorspellen van aanrakingen.

Volgens Debreczeni kan iOS 9 aan een app vertellen welke coördinaten je op het scherm waarschijnlijk gaat aanraken. Zit daar een bepaalde knop? Dan kan de app het menu dat daarachter schuilt, alvast alle benodigde data in de achtergrond laden, zodat de iPhone of iPad sneller reageert zodra je daadwerkelijk op de knop tikt. Wellicht kijkt Apple op basis van gebruikspatronen welke knoppen in een app vaak achter elkaar worden aanraakt, om te voorspellen waar je als eerstvolgende gaat tikken.

Meer iOS 9 uitgelicht
Dit artikel maakt deel uit van een serie artikelen over nieuwe functies in iOS 9. Lees hier alle andere artikelen uit de serie ‘iOS 9 uitgelicht’:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2015, 10:43
Categorie iOS
Onderwerpen ios 9, ios 9 uitgelicht
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.