Reacties voor: ‘Concurrerende tablets moeten goedkoop zijn om kans te maken tegen iPad’

De concurrentie moet flink in prijs zakken om met de iPad te wederijven, vertelt een financieel analist tegen CNet. En dat gaat ook gebeuren, verwacht hij.
Bart Breij -

Reacties: 20 reacties

  1. En terecht, wie gaat er nou een Android tablet kopen als je voor het zelfde geld een iPad (2) hebt.
    Maar als de schermen van samsung goedkoper worden, kunnen de ipad prijzen misschien ook omlaag toch? Aangezien apple schermen bij samsung inkoopt.

  2. Origineel geplaatst door Nigel
    En terecht, wie gaat er nou een Android tablet kopen als je voor het zelfde geld een iPad (2) hebt. Maar als de schermen van samsung goedkoper worden, kunnen de ipad prijzen misschien ook omlaag toch? Aangezien apple schermen bij samsung inkoopt.

    Dan gaat Apple hun marges omhoog, die gaan hun prijzen niet zakken zie maar naar de iPhone, die kost al jaren dezelfde prijs.

  3. Op dit moment kan naar mijn mening geen enkele andere tablet de iPad evenaren…

  4. Origineel geplaatst door Yannick
    Op dit moment kan naar mijn mening geen enkele andere tablet de iPad evenaren…

    klopt, maar als die anderen 50% goedkoper zijn, daar zullen sommige kopers gevoelig voor zijn en er zullen altijd kopers zijn die zoals een apple koper kiest voor een apple lijn in apparatuur graag een tablet hebben die met de windows pc samenwerkt

  5. Ik had vandaag de ASUS eee pad transformer in mijn handen gehad en werd daar heel erg vrolijk van. 499 inclusief toetsenbord, Nieuwste Androidversie (52% sneller op internet dan iPad), USB poort, mogelijkheid 32 gieg extra geheugenkaart er in te prikken, 2 camera’s zodat je kunt skypen en goedkopere apps omdat Apple niet 30% opeist. Ik ben overtuigd.

    http://www.asus.com/Eee/Eee_Pad/Eee_Pad_Transformer_TF101/

  6. Ach ja, dit is dan ook een ipad fan site. Ik heb zelf ook een ipad, maar moet toch zeggen dat android 3.0 gewoon een stuk verder is. Swype, flash, google maps, widhets, goedkopere marketplace. Maar hier schreeuwt iedereen dat de ipad beter is terwil ze nog nooit een anroid in hun handen hebben gehad.

  7. Sorry ik vergat nog even: filmpje op een adroid tablet zetten? Gewoon een mkv erheen kopieren, niks converteren met itunes. (1920×1080, dts, dolby 5.1, ondertiteling, maakt niet uit, alles wordt ondersteund) Over itunes gesproken: dat is toch wel het slechtste programma ooit gemaakt? Hoe zet je die film dan op een android? Gewoon via wifi en dus zonder kabel. Ook ik heb de asus eeepad gezien en die laadde tweakers in minder dan 2 sec. Terwil mij ipad er een sec. Of 5 over doet. Had ik al iets over streetview gezegd? En oh ja… Angry birds is ook verkrijgbaar voor android en trouwens gratis voor samsung merken.

  8. Ja, “Kees ok” daar werden de iPad-gebruikers wel heel erg stil van …

  9. We spreken elkaar als je de zoveelste crash hebt gehad n.a.v. een virus of weetikwat voor malware.
    Pfrlt !

  10. @Kees ok: Mijn iPad 1 laad tweakers in 2 seconden. Streetview heb ik ook op de iPad. Met iOS 5 hebben we iTunes niet meer nodig. Angry birds ben ik wel klaar mee.

    Ik ben nog steeds blij met mijn iPad. Maar ieder heeft zo zijn eigen wensen. Ik vind een iPad persoonlijk! prettiger dan eender welk android toestel. Maar als jij graag een android wilt moet je dat vooral doen. Ik kan je best begrijpen.

    Ik blijf bij Apple. Geen fan, vooral gewenning

  11. En anders koop je toch beide? Heb je alles. Nu nog moeder de vrouw overtuigen van dit snode plan. 😉

  12. Vriend van me heeft de samsung telefoon wat het zelfde is als de iphone. Mooi ding maar alleen problemen. Als je een tablet koopt pak dan een ipad. Spaart een hoop problemen. Kost hetzelfde. ( en niet omdat ik een ipad2 heb) maar eerlijk is eerlijk

  13. @Bram: In iOS5 is het browsen (beta) veel sneller naar mijn mening. Sowieso zijn er nog vrijwel geen goede Android-tablet-apps en zijn de betaalmogelijkheden in Google z’n Marketplace zeer beperkt. Tevens is die Marketplace zelf ook zeer beperkt.

    Dan er bij moet je verder kijken dan alleen de specs, het gaat om de algehele ervaring van zo’n apparaat. Design, gewicht, batterijduur en het OS zijn zeer belangrijke factoren waarop de iPad 2 eigenlijk in alle gevallen wint.

    iPad: heel veel apps en games, exclusieve features betreft nieuwsvergaring, binnekort iCloud en iOS5, een mooi dun design, goede batterijduur.

    Android: meer UI features in het OS, veel minder apps, bijna geen games, slechter batterijlevensduur, goedkoper design en nog steeds geen 100% vloeiend werkend OS.

  14. Origineel geplaatst door Kees ok
    goedkopere marketplace. Maar hier schreeuwt iedereen dat de ipad beter is terwil ze nog nooit een anroid in hun handen hebben gehad.

    Ik zweer android per definitie af.. met mij iedere iOS gebruiker die een uitstapje naar Android heeft gemaakt en alle gebruikers met android hoor ik klagen over dat ze graag een iPhone of iPad zouden willen… heb zelf genoeg ervaring met Android om er niet aan te beginnen.
    Zelfs niet als de prijs lager zou zijn dan een iPad, het werkt namelijk gewoon niet naadloos (hardware/software) doordat er een wildgroei is aan specs per tablet.

    Als jij zo graag een Android wilt/hebt dan moet je het niet laten, maar hou aub de vooroordelen voor je met zulke uitspraken…

    daarnaast wel grappig dat er altijd mensen zijn die een ipad te duur vinden terwijl het gross aan android tablets duurder is..

  15. De reden dat de Android tabs in sommige gevallen duurder zijn dan de tabs heeft niet direct te maken met de productiekosten maar met de marges.
    De reden dat Samsung de Galaxy Tab 7 inch een adviesprijs van 700 euro (volgens mij) meegaf, was puur omdat het een premium product was en ook niet bedoelt was om te het op te nemen tegen de iPad.

    Of de iPad beter is dan de Android tabs laat ik in het midden. De iPad is imo verder als tab, meer apps en ecosysteem. Het aanbod van apps is belangrijk maar de kwaliteit is nog belangrijker. Het ecosysteem van Apple is leuk maar hoe belangrijk is het voor de gemiddelde consument die alleen een iPad en wellicht een iPhone heeft? (dit is namelijk grote groep apple gebruikers)

  16. Ik vind het best knap dat zoveel mensen al een oordeel hebben over de eee pad terwijl deze pas sinds een paar dagen te krijgen is. Ik heb ook een iPad. De eee pad zonder toetsenbord is volgens mij even plat of platter dan de iPad.
    Het toetsenbord levert extra batterijduur, USB poort en gebruiksgemak en het apparaat is simpelweg sneller. Leuk dat iOS5 sneller is maar daar heb ik nu niks aan. En 499 eurie inclusief toetsenbord dus waar die onzin vandaan komt dat hij duurder is dan de iPad….

  17. Ik zie veel te veel iPad’s om mij heen waar geen enkele app op geïnstalleerd staat (men heeft geen idee vh bestaan of hoe het werkt). De browser is het enige wat gebruikt wordt en in een enkel geval de mail app.

    Voor die (hele grote groep) werkt een ander goedkoper tablet ook wel.

  18. Ik heb een iPad 2 en ik krijg binnenkort een Samsung Galaxy Tab 10.1. Ik ben alleen benieuwd wat jullie vinden van de Samsung? Ik hoop wel dat de jailbreak voor de iPad 2 snel komt, want dan denk ik dat ik toch bij de iPad 2blijf! 🙂

  19. Ja alsof andere tablets perse onder de prijs van Apple moeten zitten, de iPad 2 is gewoon een van producten van Apple die een laag prijskaartje hebben, maar is ook algemeen bekend dat verdien model van iDevices ook voor een deel in appstore zit.

    Dus om andere tablets erop af te rekenen? En ik denk dat vele nog geen HTC Desire HD in handen gehad hebben ( Das geen tablet, maar smartphone met 4.3inch scherm ).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.