iphone-7-digitale-kroon

Concept: iPhone 7 met digitale kroon, hoe handig is dat?

De Apple Watch heeft een digitale kroon. In een nieuw concept krijgt de iPhone 7 ook zo'n draaiknop, zodat je gemakkelijker kunt inzoomen op het scherm. Handig of niet?

iphone-7-digitale-kroon-kleinApple heeft bij de Apple Watch een nieuwe manier gevonden om het scherm te bedienen. De draaiknop aan de zijkant, ook wel kroon genoemd, kennen we al van analoge horloges. Op de Apple Watch krijgt deze vertrouwde draaiknop nieuwe functies, zoals het inzoomen op apps en teruggaan naar het homescreen. Terwijl je bij een normaal horloge de kroon nauwelijks gebruikt, speelt het knopje op de Apple Watch een cruciale rol. Allerlei handelingen worden opeens makkelijker door aan de digitale kroon te draaien. Zou het niet handig zijn als de toekomstige iPhones ook zo’n draaiknop krijgen? Dat idee is uitgewerkt in een concept voor de iPhone 7 – met digitale kroon!

De video werd gepubliceerd op YouTube door ConceptsiPhone, waar je wel vaker dit soort conceptvideo’s kunt vinden. Sommige zijn realistisch, bij andere vraag je je oprecht af op Apple ooit een dergelijke oplossing zou overwegen. Wat je meteen aan het design in deze video ziet, is dat er bij een iPhone nauwelijks plaats is voor zo’n digitale draaiknop. iPhones zijn tegenwoordig zo dun, dat de draaiknop bijna het scherm raakt. Dat maakt ook meteen duidelijk dat de Apple Watch niet veel dunner kan worden, als Apple een draaiknop wil houden die nog comfortabel te gebruiken is. Op de iPhone bevindt de zich aan de rechterkant, vlak boven de sluimerknop.

Goed idee, zo’n draaiknop? Of zoom jij toch liever in met je vingers?

Lees ook: Dossier iPhone 7

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2015, 13:51
Categorie iDevices
Onderwerpen concept, iPhone 7, kroon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.