Apple duurzaamheid video

Apple praat over duurzaamheid in ‘Better Starts Here’ promotievideo

Apple heeft een nieuwe promotievideo uitgebracht waarin wordt gesproken over het milieu. Apple werkt volgens een bijgewerkte pagina volledig met duurzame energie in de VS en bij datacenters.

Apple duurzaamheid videoOp 22 april vindt Earth Day (Dag van de Aarde) plaats, een jaarlijks evenement waarop mensen stilstaan bij duurzaamheid. Daar haakt Apple nu alvast op in met een nieuwe video die op YouTube is verschenen. In ‘Better Starts Here’ laat Apple zien hoe zij precies bij het milieu stilstaan. Daarbij komen onder andere de turbines in datacentra en het verpakkingsmateriaal van de iPhone aan bod. Interessant feit: alle datacenters van Apple gebruiken inmiddels duurzame energie.

We zagen Apple al eens eerder in promotievideo’s aandacht besteden aan het milieu. Vorig jaar bracht Apple bijvoorbeeld een video uit waarin een nieuw, duurzaam datacenter werd besproken.

Apple heeft vandaag ook de webpagina Environmental Responsibility wederom bijgewerkt, om een idee te geven van Apple’s duurzaamheid in geheel 2014. Daar vermeldt Apple een aantal interessante statistieken: inmiddels zou 100 procent van al Apple’s locaties in de VS gebruikmaken van duurzame energie, een percentage dat net zo hoog ligt bij Apple’s datacenters. Ter vergelijking: vorig jaar gebruikte 94 procent van Apple’s Amerikaanse kantoren en datacenters duurzame energie.

In Amerika is Apple volledig afhankelijk van duurzame energie, maar wereldwijd is dit nog niet het geval. Volgens Apple ligt het percentage van duurzaam energiegebruik globaal op 87 procent.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2015, 15:03
Categorie Apple
Onderwerpen milieu, reclame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.