Classic Notes 2007 screenshot featured

Classic Notes 2007 brengt oude Notities-app uit iOS 6 terug

Classic Notes 2007 neemt je mee terug in de tijd en brengt het oude ontwerp van Apple's eigen Notities-app opnieuw naar je iPhone.
Joris Kersten - · Laatst bijgewerkt:

Toen Apple in 2013 het drastisch veranderde iOS 7 uitbracht, konden sommige gebruikers niet direct wennen aan het nieuwe, minimalistische ontwerp. Mocht je bij de groep horen die nog dagelijks het oude uiterlijk van bijvoorbeeld Apple’s rekenmachine of iBooks mist, is er nu goed nieuws. Een app-ontwikkelaar heeft namelijk Classic Notes 2007 uitgebracht. De app neemt je mee terug in de tijd en laat je notities typen op je iPhone alsof Apple’s notitie-app nooit is vernieuwd.

Classic Notes 2007 is volgens de ontwikkelaar ontstaan uit liefde voor Steve Jobs en het originele ontwerp van Apple’s apps. Dat is terug te zien: het uiterlijk van de Notities-app van voor de update naar iOS 7 is exact nagemaakt. Zo herkennen we het gele lijntjes-papier en de bruine balk met de leren uitstraling boven in beeld. Zelfs het Noteworthy-letterype is hetzelfde als in de vroegere versie van de app, en kun je ook veranderen in de instellingen op je iPhone. Classic Notes 2007 zoals we gewend zijn, al mist de ondersteuning voor iCloud. De maker heeft beloofd dit nog toe te zullen voegen, wanneer de app populair blijkt te zijn.

Classic Notes 2007 screenshot Classic Notes 2007 screen

Direct na het opstarten roept Classic Notes 2007 nostalgische gevoelens op bij Apple-fans. Want hoewel we inmiddels al ruime tijd gewend zijn aan het strakke ontwerp van de apps, blijft het voor iPhonebezitters mooi om herinnerd te worden aan hoe het allemaal begon. De notitie-app past vanwege het ontwerp inmiddels niet meer tussen veel andere apps, maar voor degene die zo af en toe een ‘trip down memory lane’ willen maken, is dit een leuke app om op je toestel te hebben staan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 mei 2015, 19:17
Categorie Apps
Onderwerp notities

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.