Reacties voor: Chinezen vinden iPhone trendy en nuttig

Uit onderzoek van Pearl Research blijkt dat 68% van de Chinezen wel eens van de iPhone heeft gehoord. Maar Pearl onderzocht voornamelijk Chinezen die al op internet actief zijn en in de grote steden wonen.
Lees het complete artikel → Chinezen vinden iPhone trendy en nuttig
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 8 reacties

  1. “Het gangbare beeld van de Chinezen is, dat ze grotendeels van het platteland afkomstig zijn, een lage opleiding genoten hebben en daarom wel veroordeeld zijn tot geestdodend werk in de industrie waar ze weinig van de buitenwereld meekrijgen”

    Wat is dit nou weer voor onzin?

  2. Afkomst van het platteland en lage opleiding zijn wel met onderzoekscijfers te bewijzen. Bewijzen van enorme hoeveelheden medewerkers in de industrie zijn er ook, net als bewijzen van censuur door de overheid.

  3. Maar dat wil nog niets zeggen over het “gangbare beeld dat er van de Chinezen is”…

  4. “de meeste gebruikers internetten nauwelijks op hun mobieltje vanwege de hoge kosten”
    Heeft apple niet daarvoor altijd zo een leuk unlimited data abbonement? =]
    Leuk dat zelfs zo ver in het oosten de iPhone ook blijkt aan te slaan(Zelfs al ligt het gemiddelde inkomen er lager)

  5. @Erik: Nee, dat klopt. Ik had natuurlijk beter kunnen zeggen dat Chinezen onbetrouwbaar zijn. Wetenschappelijk geverifieerd vooroordeel dat al 200 jaar bestaat.

  6. @iphoneclub (de schrijver van de bericht op 20:45)

    Waarom VIND jij Chinezen onbetrouwbaar? Ben je een racist ofzo? Omdat Chinezen de Tibetanen onderdrukken? Niet alle Chinezen zijn zo. Je moet ieder mens, een uitzonderlijk wezen respecteren en niet ondermijnen in welk opzichte dan ook.
    Jouw citaat klopt ook niet: Wetenschappelijk geverifieerd vooroordeel dat al 200 jaar bestaat. Er staat wel heel mooi wetenschappelijk met jouw woorden, maar het was een artikel met een eigen mening erin… Je bent niet de allerslimste, ik bedoel dat je achterlijk bent. Er staan zoveel onzin dingen in het artikel, dat Chinzen vroeger de banen van de Amerikanen overnamen (Chinezen zijn slimmer en beter in werk? Ja.) en dat ze niet openlijk zijn(Ja nou en, als ze maar geen mensen doden en mishandelen, daar gingen de Chinezen de fout in met Tibetanen, maar dat kan veranderen). En dan kom jij heel mooi aan met jouw verhaal.
    Als je een Nederlander bent; Ok, dit is mijn mening en deels wetenschappelijk geverifieerd(wat een cliche zeg): Nederlanders, zijn dom, niet eerlijk en openhartig, vaak jaloers en schooierig, egoistisch, maar toch zijn de Nederlanders aardig, behulpzaam. Vooral de jonge generatie gaat de verkeerde kant op door de invloed van de Turken en Marokkanen.

    Ik vind dat iedereen dit mag lezen en vat dit op als een wijze les, jonge schrijfer/schrijfster.

  7. Sorry meneer58, maar je leest het niet goed: *ik* ben helemaal niet van mening dat Chinezen onbetrouwbaar zijn. De discussie ging over het “gangbare beeld” dat van Chinezen heerst, los van de vraag of dit nu waar is of niet. Erik vond de eerdere vooroordelen niet genoeg onderbouwd, dus ben ik in Google gaan zoeken welke hardnekkige vooroordelen er bestaan over Chinezen. Dat wil niet zeggen, dat ik het met die vooroordelen eens ben.
    En wat bedoel je eigenlijk met “de invloed van Turken en Marokkanen”? Doen die iets fout dan? Maar de discussie begint off-topic te raken, dus laten we het weer gewoon over het feit hebben of Chinezen al dan niet op de iPhone zitten te wachten.

  8. oké. Ik begrijp je punt. Excuus.
    Ben hier nog niet zo lang en tot nu toe vind ik dit een topsite waar ik al veel aan heb gehad.

    ot: Ik vraag me af waarom dat Pearl Research denkt dat die iPhone-klonen nadelig kunnen zijn voor Apple. Natuurlijk zullen die ‘clowns’ een klein marktaandeel(tje) pakken, maar juist omdat ze zelf al zeggen dat het vooral de ‘trendiness’ is die het de iPhone doet, lijkt me dat die kloons het merk ‘iPhone’ alleen maar populairder kunnen gaan maken.
    (“Urgh, zo’n clone wil ik écht niet. ik wil de échte!”)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.