Reacties voor: Chinese klonenmakers gebruiken afgekeurde iPad-schermen

Je wilt Chinese klonenmaker een tablet maken, maar kunt niet dezelfde eisen stellen als Apple. Wat te doen? In China hebben ze een oplossing: gebruik afgekeurde schermen van Apple! LG Display en Samsung maakten in het tweede kwartaal tussen de 12 en 15 miljoen 9,7 inch grote IPS-schermen. Daarvan gaan er slechts 9 miljoen naar […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. Volgens mij kun je dus het volgende concluderen:

    – Apple stelt hogere eisen (dus meer afkeur)
    – Als andere schermformaten minder afkeur hebben zijn ze per saldo minder goed en totaal ook goedkoper
    – Er zit meer winst op een Samsung Tab
    – Per saldo is een Apple niet alleen duurder vanwege de naam
    – ‘Kloners’ willen alleen een iPad namaken (de rest is eigenlijk al een kloon?)

    Blij met m’n iPad!

  2. Ik ben blij met mijn iPad 3.
    Was een koopje. Wel wat last van backlight bleeding.
    Speciaal geimporteerd uit China. 😉

  3. Origineel geplaatst door Ronald 1959
    Ik ben blij met mijn iPad 3. Was een koopje. Wel wat last van backlight bleeding. Speciaal geimporteerd uit China. </
    iPad 3?
    Ik ben tervreden

  4. Prima dat die afgekeurde schermen niet meteen worden vernietigd maar dat er gewoon een andere bestemming voor wordt gevonden: milieu wordt dan niet onnodig belast.

  5. Origineel geplaatst door Ed T.
    Volgens mij kun je dus het volgende concluderen:- Apple stelt hogere eisen (dus meer afkeur) – Als andere schermformaten minder afkeur hebben zijn ze per saldo minder goed en totaal ook goedkoper – Er zit meer winst op een Samsung Tab – Per saldo is een Apple niet alleen duurder vanwege de naam – ‘Kloners’ willen alleen een iPad namaken (de rest is eigenlijk al een kloon?)Blij met m’n iPad!

    Tsja dat is wel een hele eenzijdige beredenatie natuurlijk. Je kunt ook zeggen dat Apple kennelijk een veel goedkopere producent of productiemethode gebruikt waardoor veel onderdelen er kapot uit komen. En natuurlijk betalen ze niet voor de defecte onderdelen. Andere fabrikanten stoppen hier meer geld in en hebben dus minder afkeur. Oftewel, Apple maakt fors meer winst over de rug van de arme Chinese fabrikanten en arbeiders heen.
    Per saldo kun je dus beter een ander A Merk product kopen, want die leveren een constante hoge kwaliteit en werken niet ten koste van Chinese fabrikanten en arbeiders.

  6. Schermen zijn niet voor niets afgekeurd 😉

  7. Origineel geplaatst door meneerduck
    Origineel geplaatst door Ed T.Volgens mij kun je dus het volgende concluderen:- Apple stelt hogere eisen (dus meer afkeur) – Als andere schermformaten minder afkeur hebben zijn ze per saldo minder goed en totaal ook goedkoper – Er zit meer winst op een Samsung Tab – Per saldo is een Apple niet alleen duurder vanwege de naam – ‘Kloners’ willen alleen een iPad namaken (de rest is eigenlijk al een kloon?)Blij met m’n iPad!Tsja dat is wel een hele eenzijdige beredenatie natuurlijk. Je kunt ook zeggen dat Apple kennelijk een veel goedkopere producent of productiemethode gebruikt waardoor veel onderdelen er kapot uit komen. En natuurlijk betalen ze niet voor de defecte onderdelen. Andere fabrikanten stoppen hier meer geld in en hebben dus minder afkeur. Oftewel, Apple maakt fors meer winst over de rug van de arme Chinese fabrikanten en arbeiders heen.
    Per saldo kun je dus beter een ander A Merk product kopen, want die leveren een constante hoge kwaliteit en werken niet ten koste van Chinese fabrikanten en arbeiders.

    Ben benieuwd welke fabrikant zijn tablets niet in China laat maken. Arme arbeiders oke, maar een zielige fabrikant, daar geloof ik niet in.

  8. Ik ben geen historicus, dus zaag mijn poten maar rustig onder mijn stoel door, maar de meeste lage lonen landen van weleer zijn nu rijke landen geworden of aan het worden. Dat zal zeker voor China op den duur zo zijn. Ook een van de meest vervuilende landen. Zijn ze nu al.

  9. Origineel geplaatst door Desiree esser
    Origineel geplaatst door Ronald 1959Ik ben blij met mijn iPad 3. Was een koopje. Wel wat last van backlight bleeding. Speciaal geimporteerd uit China. </ iPad 3? Ik ben tervreden

    Ik heb een iPad, maar vond het leuk om me een beetje bleu voor te doen. Desondanks is het wel de wens om een iPad 3 aan te schaffen, tenminste als er een hogere resolutie in zit. Anders weet ik het nog niet. Mijn iPad doet het nog zo goed.

  10. Dan heb ik zeker ook een kloon uit China want ik wordt dagelijks getrakteerd op een backlight bleed lichtshow.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.