Chinese klonenmakers gebruiken afgekeurde iPad-schermen

Je wilt Chinese klonenmaker een tablet maken, maar kunt niet dezelfde eisen stellen als Apple. Wat te doen? In China hebben ze een oplossing: gebruik afgekeurde schermen van Apple! LG Display en Samsung maakten in het tweede kwartaal tussen de 12 en 15 miljoen 9,7 inch grote IPS-schermen. Daarvan gaan er slechts 9 miljoen naar […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

android tabletJe wilt Chinese klonenmaker een tablet maken, maar kunt niet dezelfde eisen stellen als Apple. Wat te doen? In China hebben ze een oplossing: gebruik afgekeurde schermen van Apple! LG Display en Samsung maakten in het tweede kwartaal tussen de 12 en 15 miljoen 9,7 inch grote IPS-schermen. Daarvan gaan er slechts 9 miljoen naar Apple. De overige schermen voldoen niet aan Apple’s kwaliteitseisen, maar zijn te goed om te worden weggegooid. Ze komen terecht bij fabrikanten van goedkope Android-tablets, zoals de SmartQ T10 van SmartDevices, zo schrijft Digitimes.

Ook AGSO en Wanlida gebruiken de overtollige schermen en proberen tablets te maken die op de iPad lijken. Veel van de afgekeurde schermen van Apple zouden last kunnen hebben van backlight bleeding waarbij de verlichting door het scherm heen zichtbaar is. Of die ook in de SmartQ T10 zijn gebruikt is niet zeker, maar op zich zou het geen probleem moeten zijn: het probleem is alleen cosmetisch van aard, het is geen functioneel defect. De schermen zijn nog prima bruikbaar, alleen ziet het er iets minder mooi uit. En de kopers zullen niet snel gaan morren, omdat ze toch al weten dat ze voor een kwalitatief minder product hebben gekozen. De SmartQ T10 kost $293 terwijl je voor een ‘echte’ iPad 2 in China omgerekend $570 kwijt bent.

Typisch is trouwens dat Android-tabletmakers met een bekende naam, zoals Acer, LG, Motorola, Samsung en RIM hebben gekozen voor andere schermformaten of breedbeeldschermen, waardoor de afgekeurde schermen van deze fabrikanten niet geschikt zijn om een iPad-kloon te maken. Bovendien levert de productie van deze fabrikanten niet genoeg afgekeurde schermen op om een klonenbusiness op te baseren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 14:43
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.