Reacties voor: Celeste: bestanden tussen iOS-apparaten uitwisselen via Bluetooth (jailbreak)

Celeste is een nieuwe tweak, waarmee je bestanden via Bluetooth kunt uitwisselen. De app vereist een jailbreak, maar werkt daarna met alle Bluetooth-apparaten samen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 53 reacties

  1. Dit is pas een app!!!!
    Nog meer redenen om te gaan jailbreaken mensen!!!

    Prijs is wel aan de hoge kant jammer genoeg

  2. Het blijft bizar, dat de meest simpele mobiele telefoon tegenwoordig bestandsuitwisseling ondersteunt maar de iPhone als smart phone dit nog steeds ontbreekt.

    Ik begrijp de beweegredenen van Apple niet om dit stuk van de Bleutooth stack te implementeren.

  3. mis mijn naam bij de tipgevers 😉

    goeie app meteen gekocht na de release.
    tijdelijk $7,99 (1e 3 dagen) is 5,90 euro

  4. Super vet! Beter dan iBlueNova want deze versie is geïntegreerd!

    En zo “helaas” is een jailbreak nog niet haha

  5. Wel jammer van de prijs. Vind het toch wel onnodig veel.

    @JW: Apple wil niet dat men muziek onderling kan uitwisselen

  6. @Leon Kouwenberg: Bedankt voor de tip. Die eerste 3 dagen aanbieding is mooi meegenomen! Ik kwam met PayPal echter op 5,83 euro 😛

  7. Origineel geplaatst door JW
    Het blijft bizar, dat de meest simpele mobiele telefoon tegenwoordig bestandsuitwisseling ondersteunt maar de iPhone als smart phone dit nog steeds ontbreekt.Ik begrijp de beweegredenen van Apple niet om dit stuk van de Bleutooth stack te implementeren.

    Je iPhone ondersteunt het wel, maar dan heet het anders… email.

    Bluetooth is voor file transfer een onveilig en ouderwets protocol, daarom ondersteunt Apple het niet.

    Ik had het ook liever wel hoor, want ik bepaal zelf wie mij bluetooth kan discoveren, maar goed, het idee is veiligheid, en met apps als whatsapp is sharen toch veel makkelijker…

  8. @Patrick Wolf: Dan hadden ze toch alleen maar de functie uitgezet voor muziek transfers en niet voor de rest?

  9. `Helaas moet je er wel een jailbreak voor hebben uitgevoerd.` Jailbreak biedt nog veel meer voordelen, dus er is geen sprake van helaas. Beter zou zijn ´Gelukkig moet je er een jailbreak voor hebben uitgevoerd´.

  10. Ook meteen maar even binnen gehaald voor 5,83€ 🙂

  11. Eindelijk, dacht een tijdje terug dat het met iFile kon maar die kon alleen met andere iOS apparaten bestanden delen die ook iFile hadden geinstalleerd.
    Gelijk gekocht, want kost nu nog $7.99 🙂

  12. Deze celeste heeft zekers stijl.
    Beetje xpensive.

  13. Zoals zovaak crashed springboard weer :S meer mensen last van?

  14. @dirkuijt: Mee eens, maar anders dan 3G en/of WiFi is Bleutooth wel altijd voorradig. Erg handig als je een vette foto op de piste wilt delen, zonder data roaming daarvoor te misbruiken.

    @Patrick Wolf Bluetooth bestandsuitwisseling uitschakelen om delen van muziek te voorkomen is wel erg grof geschut. Dan ook maar geen foto’s, pdfs, movies, contacten en dergelijke uitwisselen. klinkt niet gebruiksvriendelijk in mijn oren, iets wat Apple toch hoog in het vaandel heeft.

  15. zie nu op mijn rekening dat het zelfs maar 5,81 is. geweldig die lage koers.

    het vervelende vind ik ik krijg nu van een collega een mp3 door gestuurd om te testen. Maar de naam van de mp3 komt nergens te staan. in mijn muzieklijst staat 1 leeg veld en dat is dat mp3tje waarschijnlijk in itunes wel aan te passen als het syncen goed gaat.

  16. Het zou @#%@$#^% tijd worden.

    Oh wacht, jailbreak. Wat een aanfluiting.

  17. @Remco: Ja ik maak niet de keuzes van Apple he.

    @JW: Ja die dingen kun je allemaal wel versturen met een email of sms.

    @dirkuijt: Als het onveilig zou zijn waarom bouwen ze het dan überhaupt in?

  18. @Leon Kouwenberg: Ik vraag me idd ook af wat de ontvangst map is..

  19. belachelijke prijs en wat kan mij het schelen of ik bestanden kan uitwisselen met blauwe tand! lol

  20. Ik zit te denken om hem aan te schaffen, maar ik vraag me af wat het met de batterij doet.
    Draait het op de achtergrond, of is het meer een soort app die pas gaat draaien als je zegt: deze foto naar die verzenden (om het even zo te verwoorden).
    Iemand enig idee?

  21. En wat kan ik nu met dat mp3tje of beltoontje wat ik van m’n collega’s Nokia heb overgezet? Kan ik die ook in de iPod en beltoon zien? Vast niet denk ik….
    Ik heb deze functie werkelijk nooit gemist. Ik ben erg blij overigens voor de mensen die dit wel misten en nu eindelijk ontsnapt zijn aan Apples beperkingen 🙂

  22. Leuke naam 🙂
    Iemand een idee waar die vandaan komt? Ben nieuwsgierig!

  23. Laatst geen verbinding kunnen leggen van mijn 3GS naar een 4 of iPad via bleutooth?

  24. @JW: De iPhone ondersteund het wel, maar je kutn alleen niet naar andere telefoons iets verzenden. Alleen maar naar iPhone’s ed.

  25. Ze zeggen dat Celeste nog in de ‘bug’ fase zit, dus als er een bug in zit dan weet je het. Ze zijn bezig met een nieuwe versie!

  26. Als Apple nou gewoon BT filetransfer (met afscherming van muziek) op systeemniveau mogelijk had gemaakt, hadden we deze omwegen niet nodig gehad.
    Nu doen de alle JB oplossingen muziek er gewoon bij. Proost !

  27. Hier ook nog geen verbinding kunnen leggen tussen een 3gs, iphone 4 en ipad 1. Blijf de melding ‘connecting’ houden. Als je overigens op hide drukt, kan je volgens mij nergens meer de status van het zenden/ontvangen achterhalen.

    Hopelijk worden de bugs snel verholpen…

  28. @Jean-Paul Horn – Zo had ik het niet gelezen, maar jouw uitleg ligt idd het meest voor de hand.

  29. Ben er erg tevreden over!
    Had wel direct last van een bug, namelijk dat mijn iPhone in een Respring Loop kwam. Dit is op te lossen door het bestand SBSettings.dylib in /library/mobilesubstrate/dynamiclibraries/ via SSH te verwijderen. Daarna werkte het bij mij prima! (iOS 4.2.1 3GS)

  30. @Vincent: Was juist om mensen te waarschuwen dit NIET te doen!

  31. Origineel geplaatst door Leon Kouwenberg
    mis mijn naam bij de tipgevers

    Die van mij mis ik niet 😉

    Dit is trouwens een hele vroege versie dus er zitten nogal wat bugs in… Maar ik heb er vertrouwen in dat dit goed gaat werken!

  32. Helaas, heb Celeste gelijk gekocht, want dit is functionaliteit waar ik al een tijdje op zat te wachten. Maar… in tegenstelling tot andere Cocoanuts tweaks is deze nog lang niet perfect:
    1. Batterij is in no-time leeg als Celeste aan staat (staat continu te pollen of er iemand wat wil zenden)
    2. Bluetooth verzenden is nog niet gelukt (zowel niet naar Nokia als naar m’n Macbook – blijft maar op “Connecting” staan)
    3. Bluetooth ontvangst idem – zendende device zegt dat ie niet kan connecten)
    4. Helpt de standaard bluetooth om zeep – moest rebooten en daarna m’n oortje en carkit opnieuw pairen
    5. Doet rare dingen als Celeste aanstaat en iPhone switcht van portrait naar landscape of andersom. M’n lockscreen was ineens landscape in portrait-mode waardoor slide to unlock aan beide kanten buiten het beeld viel. Kon dus niet ver genoeg naar rechts sliden om te unlocken. Weer een reboot nodig.

    Celeste lijkt mooi, maar is nog lang niet af. Hopelijk lossen ze deze kinderziektes snel op.

  33. Origineel geplaatst door Tjibba
    Ben er erg tevreden over! Had wel direct last van een bug, namelijk dat mijn iPhone in een Respring Loop kwam. Dit is op te lossen door het bestand SBSettings.dylib in /library/mobilesubstrate/dynamiclibraries/ via SSH te verwijderen. Daarna werkte het bij mij prima! (iOS 4.2.1 3GS)

    Heb ik ook last van ja.. tweak is dus niet optimaal..

  34. Een deel van het probleem is geisoleerd. Celeste werkt NIET samen met MyWi. Na deinstallatie van MyWi kan ik bestanden versturen naar een Nokia C6 en naar mijn Macbook. Ontvangen werkt helaas nog steeds niet.

  35. Kan niet installeren na aankoop. Action menu moet er eerst op, en action menu wil een firmware lager dan 4.3. Lekker is dat.

  36. @iKarnemelk: Help ik heb deze app staan op een iTouch 4g en een iTouch 2g (beide op 4.2.1 greenpoison). Allebei kunnen ze elkaar vinden maar ik krijg niks verstuurd. Steeds connecting bericht. De 4g had ook last van landscape problemen maar die staat op orientatie lock zodat die niet KAN draaien. De 2G was na 8 uur standby al voor 25% drained. Overigens duurt het op beide zeer lang voordat de namen komen van de telefoons.
    Dit vind ik zeer slecht voor een product wat zo goed “getest” zou zijn.
    Ik hoop op de update na het weekend.
    Hoe gaat dit nu alvast werken?

  37. Zit ik te wachten op die Celeste, omdat IBluenova niet op 4.0 werkt, nu lees ik dat je minstens 4.2 nodig hebt, mooi is dat !!! pffffffff

  38. @Soxbrother: 4.2 is toch zo te installeren en te jailbreaken op elk apparaat?

    Maar mijn ervaringen zijn ronduit negatief ik heb nog NIKS kunnen sturen tussen mijn 2 i-apparaten met dit ding. Via built-in iflile ging dit al WEL

  39. Nu werkt het wel. Moest eerst MyWi deinstalleren, daarna Celeste geïnstalleerd en gereboot. Daarna Celeste opnieuw geïnstalleerd en weer gereboot. Zenden en ontvangen werkt nu beide. Landscape probleem met het Lockscreen is helaas nog wel steeds aanwezig.

  40. Mooi mooi is dit!!
    Nu nog blijven hopen dat er een app komt waarmee ik de gesproken navigatie op iphone via bluetooth door mijn boxen in de auto kan laten afspelen.

  41. Matn
    Tsja een iPhone met stereo bluetooth, je iPod op je phone aanzetten, in de auto stappen en draadloos je muziek over je speakers. Hoe lang zal dat nog duren?

  42. Kan hem niet meer vinden in Cydia….

  43. Origineel geplaatst door matn
    Nu nog blijven hopen dat er een app komt waarmee ik de gesproken navigatie op iphone via bluetooth door mijn boxen in de auto kan laten afspelen.

    Hmm.. volgens mij heb ik dat al..
    ik heb mn telefoon gepaired met mn parrot carkit, daar mee kan ik de audio streamen, waneer ik daarna copilot start heb ik het geluid (volgens mij) gewoon over de spekers…
    nu zet ik het geluid eigenlijk altijd uit maar zo werkt t wel

  44. Origineel geplaatst door Mr_Gee
    Origineel geplaatst door matnNu nog blijven hopen dat er een app komt waarmee ik de gesproken navigatie op iphone via bluetooth door mijn boxen in de auto kan laten afspelen.Hmm.. volgens mij heb ik dat al.. ik heb mn telefoon gepaired met mn parrot carkit, daar mee kan ik de audio streamen, waneer ik daarna copilot start heb ik het geluid (volgens mij) gewoon over de spekers… nu zet ik het geluid eigenlijk altijd uit maar zo werkt t wel

    Raar. Ik heb altijd gehoord en gelezen dat audio via bluetooth niet werkt (enkel telefoongesprekken). En als ik mijn iphone verbindt met de radio via bluetooth komt er helemaal geen geluid meer uit de iphone ook. Nu dus altijd via het kabeltje verbinden als ik gesproken navigatie wil via de boxen.
    Maar zoveel te beter voor jou dat het wel werkt 🙂

  45. @matn:
    Met de parrot mki9200 lukt het om muziek via Bluetooth te streamen naar je speakers. En ook je navigatie werkt. Enkel via de iPhone kabel is de kwaliteit beter.

  46. Origineel geplaatst door Tjibba
    Ben er erg tevreden over!Had wel direct last van een bug, namelijk dat mijn iPhone in een Respring Loop kwam. Dit is op te lossen door het bestand SBSettings.dylib in /library/mobilesubstrate/dynamiclibraries/ via SSH te verwijderen. Daarna werkte het bij mij prima! (iOS 4.2.1 3GS)

    heb ik ook last van!! hoe doe ik dat dan? hoe haal ik dat weg.

  47. Zit nu op FW 4.3.1 + JB.
    Celeste is ( bij mij althans) niet meer te downloaden
    cq te installeren.

    Wellichten ff wachten op update.

  48. Kan ook nog via Hackstor…

  49. @Leon Kouwenberg:
    Ik snap het niet. Werkt het bij jouw allemaal. Ik krijg hem niet werkende? En volgens mij ben ik niet de enige ..

  50. Origineel geplaatst door Arjan95
    @iKarnemelk: Help ik heb deze app staan op een iTouch 4g en een iTouch 2g (beide op 4.2.1 greenpoison). Allebei kunnen ze elkaar vinden maar ik krijg niks verstuurd. Steeds connecting bericht. De 4g had ook last van landscape problemen maar die staat op orientatie lock zodat die niet KAN draaien. De 2G was na 8 uur standby al voor 25% drained. Overigens duurt het op beide zeer lang voordat de namen komen van de telefoons. Dit vind ik zeer slecht voor een product wat zo goed “getest” zou zijn. Ik hoop op de update na het weekend. Hoe gaat dit nu alvast werken?

    @Arjan95: werkt het bij jouw nu al? Ik heb precies het zelfde probleem!

  51. Heb jailbreak voor 4.2.1 en celeste gedownload maar hij vindt geen apparaten.iemand raad hiervoor alvasy bdnkt iplayers 😉

  52. Ik snap er weinig van.
    Ik heb een Ipad en zou graag met mijn Blackberry gegevens uit willen wisselen maar hoe?!
    Iemand advies?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.