Camera burst modus-functie al aanwezig in iOS 7 GM

De camera burst modus-functie voor de iPhone 5s is ook aanwezig in iOS 7 GM en werkt op de iPhone 5, iPod touch 5G en iPad 3. Je hebt er dus geen iPhone 5s voor nodig.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

burst-mode-ios-7Apple kondigde afgelopen dinsdag een hoop vernieuwingen aan. Eén ervan was de burst modus op de iPhone 5s. Nu blijkt dat de burst modus helemaal niet beperkt is tot dit nieuwste toestel: ook op andere toestellen met iOS 7 kun je het gebruiken. In de Golden Master-versie van iOS 7 kun je het alvast uitproberen: open de Camera-app, maak een foto en hou daarbij je vinger langere tijd op de cameraknop gedrukt, om te zorgen dat er snel meerdere foto’s achter elkaar worden gemaakt.

Het kan handig zijn tijdens sportevenementen, actieshots of kinderfeestjes, waar veel beweging in beeld is. Met de burst modus vergroot je de kans net die éne topfoto te maken. Apple demonstreerde de burst modus met actiefoto’s van een skateboardscene (zie hiernaast). Toch is er een verschil met de iPhone 5s: terwijl dit nieuwe toestel uit een reeks snel achter elkaar geschoten foto’s de beste kiest, is dat bij de burst modus in iOS 7 GM niet het geval. Je krijgt gewoon een reeks foto’s, waar je zelf nog een selectie uit moet maken. Er is ook een technisch verschil: de burst modus in iOS 7 GM heeft een snelheid van 3 fps, terwijl de burst modus op de iPhone 5s veel hoger ligt: 10 fps.

Dat de functie in iOS 7 GM aanwezig is, is verrassend. Apple vertelde niet tijdens de presentatie van de iPhone 5s dat het (gedeeltelijk) ook op andere toestellen zou werken. Het werd zelfs niet genoemd bij de prestatie van de iPhone 5c, waardoor de indruk ontstond dat de burst-functie exclusief was bewaard voor de iPhone 5s. Maar zoals hierboven benadrukt is er toch nog een reden om de iPhone 5s te kopen: die doet het selectiewerk automatisch, terwijl je het op andere toestellen handmatig moet doen. De burst modus in iOS 7 GM levert alleen een reeks gelijksoortige foto’s, er zit geen intelligent algoritme achter.

iphone-5s-burst

iCulture checkte of de burst-functie inderdaad werkt op meerdere apparaten. Bij ons werkte het op een vijfde generatie iPod touch, maar ook op de iPhone 5, iPad 3, iPhone 4s en iPhone 4. Deze nieuwe burst modus maakt externe apps zoals Burst Mode en Shutter Burst overbodig.

iCulture-lezers @nubels en @daankempeneers hebben bevestigd dat de burst modus ook op de iPhone 4s en iPhone 4 werken, dus die hebben we toegevoegd aan het artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2013, 18:40
Categorie Apps
Onderwerp ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.