Dialogue: iPhone-telefoongesprekken op je Mac voeren en opnemen

Met de Nederlandse Mac-applicatie Dialogue voer je telefoongesprekken op je Mac, via je iPhone. De Mac verandert in een draadloze ontvanger.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

get dialog icoonHet is een probleem voor de meest fanatieke bureauwerkers onder ons: al je e-mails, tweets, telefoongesprekken en andere berichten komen binnen op zowel je computer als je iPhone. Het resultaat: je schakelt constant tussen het scherm van je pc en je iPhone, zodat je alles dat je binnenkrijgt kunt bekijken. Voor de meeste berichten is er wel een desktop-equivalent die je berichten naar het computerscherm stuurt, maar voor telefoongesprekken zul je je iPhone moeten gebruiken. Daar wil de Mac-app Dialogue van de Nederlandse ontwikkelaar Emiel Janson graag verandering in brengen. Door de iPhone via Bluetooth aan een Mac te koppelen, kun je telefoongesprekken starten, voeren en zelfs opnemen op je Mac.

Het instelproces voor Dialogue is vrij simpel. Nadat je het Mac-programma hebt geïnstalleerd geef je hem een enkele klik in de menubalk van OS X, waarna je op de koppelknop drukt om je iPhone via OS X’s gebruikelijke Bluetooth-instellingen aan je Mac te hangen. Eenmaal verbonden kun je op ieder moment van de dag nog eens op het icoon van Dialogue drukken om met een speciaal zoekvenster door je contactpersonen te bladeren. Door op een contact te drukken wordt er een telefoongesprek op je iPhone gestart, dat via de luidspreker en microfoon van je Mac wordt gevoerd.

dialogue mac

Ieder binnenkomend gesprek op je iPhone wordt ook op het scherm van je Mac getoond, met de optie om op te nemen of het gesprek af te wijzen. Dit werkt allemaal zoals je zou verwachten en in zekere mate hoe je het ook al op de iPhone doet. Druk op de groene knop en het gesprek begint, of druk op de rode knop om het bericht uit beeld te halen. Bij een lopend gesprek verandert de groene knop in een Record-knop, waarmee je het gevoerde gesprek in een geluidsbestand kunt opnemen.

De contactinformatie die door Dialogue wordt gebruikt is afkomstig uit het adresboek op je Mac. Deze informatie is ongeveer gelijk aan die op je iPhone als je iCloud gebruikt om informatie te synchroniseren, maar zodra iemand anders Dialogue op je Mac wil gebruiken zitten ze zonder contactinformatie. Een probleem dat we overigens in slechts een paar situaties voor zien komen.

dialogue emiel janson

Denk er bij het gebruik van de opneemfunctie aan dat je zelf deel moet nemen aan het telefoongesprek om hem vast te mogen leggen. Bedrijven zijn daarnaast ook beperkt tot enige regels bij het opnemen van een gesprek, iets waar CBP uitgebreid aandacht aan besteedt.

Onze eerste ervaringen met Dialogue lieten nog te wensen over. De geluidskwaliteit was minder dan via een normale telefoonverbinding. De spraak leverde aan beide kanten nogal wat haperingen op. Toen we het later op een andere locatie en met andere gesprekspartners probeerden, werd ook duidelijk dat de app moeite lijkt te hebben met het schakelen naar oordopjes. Plug je de oordoppen in terwijl je al aan het bellen bent, dan ben je niet langer te horen door de persoon met wie je belt. Pas nadat je elkaar opnieuw belt ben je weer te verstaan. Vervelend, want je hebt de oordopjes wel altijd nodig. Tijdens een gesprek via de speakers van de Mac was er sprake van een duidelijke echo.

Downloaden: Dialogue (€5,99, Mac, OS X 10.8 of hoger)
Let op: bovenstaand downloadlinkje is niet te gebruiken op iPhone of iPad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2013, 13:32
Categorie Diensten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.