NL-Alert

NL-Alert verstuurt controlebericht op 1 december: bereid je iPhone voor

De Nederlandse overheid verstuurt op 1 december 2014 een testbericht via NL-Alert. Zo kun je zien of de noodmeldingen op je iPhone werken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Op maandag 1 december rond 12:00 uur verstuurt de Nederlandse overheid een landelijk controlebericht met NL-Alert. Met dit bericht kun je zien of je iPhone goed is ingesteld voor het ontvangen van de noodmeldingen. Let op: NL-Alert werkt niet goed samen met 4G, dus als je een 4G-abonnement hebt, is de kans groot dat je geen controlebericht krijgt.

NL-Alert mededelingMet NL-Alert kan de overheid een bericht naar telefoons versturen in een gebied. Dat komt vooral van pas in noodsituaties. Om de berichten te ontvangen op de iPhone, moet je de meldingen wel eerst inschakelen. Dit doe je als volgt:

  1. Ga naar Instellingen > Algemeen > Info om te kijken of er nieuwe aanbiederinstellingen voor jouw telefoon beschikbaar zijn. Zo ja, dan klik je op ‘Werk bij’ om de aanbiederinstellingen bij te werken.
  2. Ga naar Instellingen > Berichtgeving en blader naar beneden.
  3. Schakel Noodmeldingen in.
  4. Ga terug naar het startscherm en herstart je iPhone.

De noodmeldingen van NL-Alert werken alleen op de iPhone 4s en nieuwer. Het activeren van de functie is niet zonder nadelen: vorig jaar bleek dat NL-Alert een nadelig effect op je iPhone-accu heeft.

Meer weten over de noodmeldingen op de iPhone? We hebben afgelopen jaar alle details over de nooddienst van de overheid besproken in een uitgebreid artikel over NL-Alert.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 december 2014, 12:21
Categorie Diensten
Onderwerp nl-alert

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.