Burgers’ Zoo brengt dieren in de huiskamer

Burgers' Zoo heeft een Apple TV-app uitgebracht waarmee je de dieren in de huiskamer kunt bekijken. De video's kosten 99 cent per stuk.

Burgers’ Zoo introduceert vandaag iets nieuws: in de app ‘Zoo in huis’ (link) kijk je naar enorm lange dierenvideo’s. Eigenlijk zijn het een soort screensavers voor de Apple TV, die je op de achtergrond kunt aanzetten. Volgens het Arnhemse dierenpark zijn ze de eerste dierentuin met zo’n app.


Zoo in Huis van Burgers Zoo op de Apple TV met het koraalrif.

Dierentuinfilmpjes voor thuis

Eén filmpje is gratis te bekijken, namelijk ‘Koraalrif 1’ (zie afbeelding hierboven). De andere dierenvideo’s met haaien, pinguïns, dikhoornschapen en andere dieren moet je voor €0,99 per stuk aanschaffen via een in-app aankoop. Met de app zijn de dieren van de Bush, Desert, Ocean en andere onderdelen van het Arnhemse dierenpark thuis op je tv-scherm te zien. Volgens de Arnhemse dierenvrienden maakt het niet uit of je vanuit Bangkok, New York of Enschede.

Bekijk ook

Leuke dierentuin-apps voor iPhone en iPad

Lekker met de kinderen naar de dierentuin? Neem dan deze dierentuinapps mee op de iPhone en iPad, zodat je altijd een plattegrond en aanvangstijden van de shows hebt. Welke Nederlandse dierentuinen hebben een handige app en wat kun je er mee? Dat lees je hier!

Maar… dat geldt natuurlijk ook omgekeerd, waardoor deze app zich eigenlijk een beetje uit de markt prijst. Als je leuke filmpjes van dierentuinen wilt zien kun je ook de YouTube-app op de Apple TV opstarten en filteren op 4K-video’s die langer dan 20 minuten duren en over ‘zoo animals’ gaan. Het maakt voor mij als kijker dan niet zoveel uit of de dieren in Singapore, Zuid Afrika of Madrid staan.

Zoo in Huis van Burgers Zoo op de Apple TV met video's.

Zoo in Huis van Burgers Zoo op de Apple TV met een Bush-video.

Zoo in huis op je Apple TV

De video’s van ‘Zoo in huis’ bestaan allemaal uit één shot en laten zien hoe de dieren in hun leefomgeving bewegen. Het zijn dus niet professioneel gemaakte natuurvideo’s, waarvan de belichting altijd perfect is, maar het ziet er meer uit als webcam-beelden. Dat merk je vooral bij het filmpje ‘Tunnel’, waarin je een blauwgroene onderwaterwereld te zien krijgt. Je kunt niet vooruit spoelen; de filmpjes zijn meer bedoeld als achtergrondbehang. Ook zitten er twee vlogs in de app: losjes gefilmde verslagen waarin bezoekers bijvoorbeeld achter de schermen kijken wat gorilla’s eten.

De app is overigens wel netjes uitgevoerd, met duidelijke previews van de video’s zodat je weet wat je koopt. Toch blijft het een feit dat je wel heel erg fan van Burgers’ Zoo moet zijn om juist deze video’s te willen kijken.

In-app aankoop in Zoo in Huis van Burgers Zoo op de Apple TV.

Zoo in Huis van Burgers Zoo op de Apple TV heeft ook vlogs.

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 april 2016 om 11:22
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.