Bumpr Mac-browsers

Bumpr voor Mac laat je werken met meerdere e-mailapps en browsers

Bumpr is een nieuwe tool voor je Mac, waarmee je zelf bepaalt welke browser of e-mailclient je opent als je op een linkje klikt. Handig voor mensen die veel apps naast elkaar gebruiken.

Bumpr is een nieuwe tool voor je menubalk waarmee je meer keuze hebt om items te openen. Wil je een webpagina bekijken, dan wil je dat soms doen via Chrome en een andere keer via Safari of Opera. Hetzelfde geldt als je op een e-maillinkje klikt: die wil je misschien openen met Airmail, Spark, Polymail, Outlook of de standaard Mail-app van Apple. Bumpr geeft je daarin meer vrijheid en is dus vooral handig voor mensen die meerdere apps naast elkaar gebruiken.

Bumpr webbrowser

Bumpr laat je kiezen

Zo werkt het: je stelt Bumpr in als je standaard webbrowser en e-mailclient. Dat lijkt op het eerste gezicht onlogisch, want je wilde toch juist méér keuze? Maar dat is hoe Bumpr werkt: zodra je op een web- of e-maillinkje klikt komt Bumpr in actie om je de verschillende keuzes voor te schotelen. Je bent dan nog maar één klik verwijderd van de gewenste app, terwijl je anders had moeten zoeken en klikken. De keuzes zijn afhankelijk van de apps die je hebt geïnstalleerd.

Bumpr instellingen

Bumpr geeft je meer controle over de apps die je gebruikt, bijvoorbeeld als je aparte e-mailprogramma’s hebt voor werk en privé. Toepassingen die alleen werken in een bepaalde browser hoef je niet eerst in Safari te openen, om vervolgens handmatig nog eens Chrome op te starten, om maar een voorbeeld te noemen. Er waren al tools zoals Browserism (link) maar Bumpr voegt het handig samen in één app.

Uiteraard gaat Bumpr hier wel intelligent mee om: als je al in de Safari-browser bezig bent krijg je niet bij elk linkje dat je aanklikt opnieuw de keuze welke browser je wilt gebruiken. Je kunt dus rustig een tijdje zitten internetten in Safari, zonder dat Bumpr je steeds lastig valt. Bumpr komt echter wel in actie als je vanuit een externe e-mailclient een linkje aanklikt. Hetzelfde gebeurt als je vanuit een chat of tekstbericht een linkje aanklikt: Bumpr weet dan nog niet welke browser je wilt gebruiken en schotelt je alle keuzes voor.

Teveel gedoe? Dan heeft Bumpr ook een tussenoplossing. Daarbij werk je in feite met standaard-apps, dus bijvoorbeeld Safari en Mail. Alleen als je de pop-up met meerdere keuzes wilt hebben druk je op de Shift-toets en krijg je de mogelijkheden zoals hierboven omschreven.

Bumpr emailclient

Bumpr vereist nog wel een extra stap voor e-mail: je moet naar de standaard Mail-app op je Mac gaan en via de voorkeuren aangeven dat je Bumpr als default e-mailprogramma wilt gebruiken. Dit is een eenmalige actie waar je niet moe van zal worden. Via de voorkeuren van Bumpr geef je aan welke e-mailprogramma’s je wilt gebruiken.

Bumpr is verkrijgbaar via de Mac App Store en is momenteel in de aanbieding voor €3,99.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2017, 13:29
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen browser, e-mail, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.