Buienalarm iPhone

Buienalarm toont verwachte neerslag in widget

Buienalarm op de iPhone is voorzien van een handig widget waarop je in één oogopslag de aankomende neerslag op je locatie kan zien.

Buienalarm iPhoneDe populaire buienkaart-app Buienalarm is voorzien van een handige widget. Nu kan je de verwachte neerslag van de komende twee uur direct zien op de Vandaag-pagina in het berichtencentrum. De widget komt in versie 2.2 van Buienalarm, die de applicatie eveneens optimaliseert voor de schermresoluties van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Wie bekend is met Buienalarm, weet eigenlijk al hoe de widget in het berichtencentrum eruit ziet. Het is de bekende grafiek waarin je aan de blauwe pieken ziet wanneer de komende twee uur de meeste neerslag wordt verwacht. De widget heeft daarvoor je huidige locatie nodig en werkt dus niet met de verschillende plekken die je vast kan instellen in de app.

Buienalarm heeft daarmee een van de nuttigste weerwidgets voor de iPhone uitgebracht, naast Weather Underground dat de temperatuur, neerslag en de zonuren op een dag in één grafiek combineert.

Buienalarm iPhone widget Buienalarm iPhone regen op kaart

Buienalarm scoort

Op dit moment is Buienalarm niet te stuiten. Bij elke bui vanaf de nazomer zien we de app weer opduiken tussen de veelgebruikte zoekopdrachten in de Nederlandse App Store. De app geniet met een gemiddelde beoordeling van 3,5 sterren, nog wel een lagere waardering dan de betaalde concurrent Regenmelding. Ooit trendsetter Buienradar blijft achter, met een gemiddelde beoordeling van 2,5 sterren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2014, 17:57
Categorie Apps
Onderwerpen buienalarm, buienradar, weer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.