Reacties voor: Britse iPhone: gebrek aan 3G niet alleen technisch obstakel

Volgens The Register is de iPhone-deal met O2 nog helemaal niet rond. Britse mobiele operators krijgen het lastig met aandeelhouders: eerst zijn grote investeringen in 3G-netwerken gedaan en nu is 3G helemaal niet nodig voor de telefoon van de toekomst: de iPhone.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Onderwerpen

Reacties: 1 reacties

  1. “Hoe leggen ze aan hun investeerders uit dat de iPhone de toekomst is?”

    De vraag is: MOETEN ze dat wel uitleggen? Of anders gesteld: de Iphone is helemaal niet de toekomst… Het device heeft een bijzonder mooie gebruikersinterface met leuke gimmicks zoals de draaisensor, maar het kan wezenlijk weinig anders dan de meeste concurrenten.
    Als je daarbij optelt dat telecomproviders al jaren de strategie aanhangen het liefst zo min mogelijk toestellen aan te bieden die data via wifi kunnen zenden/ontvangen, zodat dat via hun netwerken (gprs/edge/3g) wordt gedaan, dan is het volledig logisch dat deze bedrijven er niet op zitten te wachten een toestel aan te bieden dat de gebruikers ervan eigenlijk ‘dwingt’ eerder wifi te gebruiken dan het tragere gprs. Het doorvoerverschil tussen die twee technieken is daarvoor te groot…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.