BOLD Smart Cylinder deurslot.

BOLD Smart Cylinder is een Nederlands deurslot met iPhone-app

Het BOLD Smart Cylinder-deurslot is een slim deurslot voor thuis van Nederlandse bodem, dat automatisch open gaat zodra je met een gekoppelde iPhone in de buurt van het slot bent. Via de app stel je in wie er allemaal toegang heeft om het deurslot te openen.

BOLD Smart Cylinder deurslot.
We hebben op iCulture al meerdere slimme deursloten besproken, zoals de Nemef ENTR en Noki. De Nederlandse startup BOLD Security Technology heeft nu ook een eigen deurslot in de maak en zoekt daarvoor nog financiers via Kickstarter. Dankzij het BOLD Smart Cylinder-slot in combinatie met de bijbehorende app bepaal je precies wie wanneer toegang krijgt.

BOLD Smart Cylinder openen met je iPhone

De BOLD Smart Cylinder past volgens de makers op elk normaal Europees cilinderslot. Het enige wat je voor de installatie hoeft te doen, is de huidige cilinder verwijderen en de BOLD Smart Cylinder erin te plaatsen. De speciale BOLD-deurknop plaats je aan de binnenkant, terwijl de andere kant gedicht wordt met een bijbehorende draaiknop. Het slot werkt vervolgens samen met de app, waarbij het niet nodig is om codes in te voeren. Het deurslot gaat vanzelf open zodra je met je smartphone in de buurt komt, op basis van Bluetooth en GPS. Je hoeft dan alleen nog aan de draaiknop te draaien.

In de app moet het mogelijk zijn om andere mensen tijdelijk toegang te geven tot je slot, terwijl je ook permanente toegang kan verlenen aan de iPhone van andere bewoners van het huis. Je kunt met de app bovendien iemand toegang geven op een bepaalde dag in de week, zoals bijvoorbeeld de schoonmaker. Heb je geen smartphone bij de hand, dan werkt het slot ook met een aparte afstandsbediening. Het slot is volgens de makers extra stevig en bestand tegen inbraak. Helaas konden we op de Kickstarter-pagina van BOLD geen informatie vinden over een eventueel SKG-keurmerk of ander veiligheidscertificaat, wat in Nederland gebruikelijk is voor deursloten. De batterij in het slot gaat volgens de makers drie jaar mee.

BOLD Smart Cylinder-deurslot in meerdere kleuren.

De BOLD Smart Cylinder kun je nu financieel steunen via Kickstarter. Dit slimme deurslot is er in het zilver, zwart en goudkleur en is beschikbaar voor vroege kopers vanaf €129. Om het project te laten slagen, is er nog wel veel geld nodig. De teller staat op moment van schrijven op ruim €6000, maar in totaal is er €120.000 nodig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2016, 13:28
Categorie Accessoires
Onderwerpen deurslot, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.