Reacties voor: ‘Blauwe vinkjes WhatsApp binnenkort uit te schakelen’

WhatsApp's blauwe vinkjes zijn binnenkort vermoedelijk uit te schakelen. Hiermee krijg je weer wat meer grip op je privacy.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 32 reacties

  1. Ik had een tijdje geleden al blauwe vinkjes, dacht dat het gewoon een grafische fout was. Ach uiteindelijk vrij onzinnig omdat je vanzelf wel merkt of iemand je negeert

  2. Ik heb nog steeds de groene vinkjes

  3. @Jasper: ik heb ook zoiets van, zal mij wat boeien of iemand ziet of ik het nu wel of niet gelezen heb.

  4. @Jasper: Tuurlijk joh. Het is pas sinds gisteren aangezet.

  5. Oh god, gaan we hem weer citeren? Die beta tester? Diegene die zei dat de WhatsApp-update voor iPhone 6/Plus ‘echt uiterlijk dinsdag kwam’ (14 oktober). Die geloven jullie nog? Net als al die andere beta testers elk jaar die beweren zo goed op de hoogte te zijn van wanneer WhatsApp met updates komt?

  6. @BRK: Mee eens. Deze onbekende ontwikkelaar zegt 1x iets, en er wordt gelijk een hele artikel over gemaakt.

  7. Wat een geneuzel om niks!!

  8. Maar als je toch een bericht naar iemand stuurt in je whatsapp dan weet je toch naar wie je hem stuurt? Dus mensen die zeggen dat ze hun privacy kwijt zijn, vind ik zo’n onzin (op een andere nieuwssite staan dit soort dingen). Het zijn toch vrienden naar waar je iets stuurt.

    Dan is het toch ook niet erg om te weten of iemand je bericht inmiddels heeft gelezen of niet?! Ben alleen maar blij met deze functie, dan weet ik zeker dat iemand het heeft gelezen en zie vanzelf wel wanneer er bericht op terug komt. Weet je ook gelijk of iemand direct antwoord kan geven of niet, of niet wil 😉

  9. Origineel geplaatst door Marc
    Maar als je toch een bericht naar iemand stuurt in je whatsapp dan weet je toch naar wie je hem stuurt? Dus mensen die zeggen dat ze hun privacy kwijt zijn, vind ik zo’n onzin (op een andere nieuwssite staan dit soort dingen). Het zijn toch vrienden naar waar je iets stuurt.
    Dan is het toch ook niet erg om te weten of iemand je bericht inmiddels heeft gelezen of niet?! Ben alleen maar blij met deze functie, dan weet ik zeker dat iemand het heeft gelezen en zie vanzelf wel wanneer er bericht op terug komt. Weet je ook gelijk of iemand direct antwoord kan geven of niet, of niet wil

    Hear, hear!

  10. Wat is er eigenlijk nieuw hieraan (behalve de blauwe kleur)? De grijze vinkjes zijn toch precies hetzelfde? 1 grijs vinkje is verstuurd, 2 grijze vinkjes is gelezen…. Zal wel aan mij liggen maar ik snap t ff niet.

    • @elpaolo: Er is een verschil:

      • 1 grijs vinkje: bericht verstuurd
      • 2 grijze vinkjes: bericht afgeleverd op toestel van ontvanger (maar nog niet gelezen)
      • 2 blauwe vinkjes: bericht gelezen door ontvanger

  11. Origineel geplaatst door Leo van der Meer
    Wat een geneuzel om niks!!

    Origineel geplaatst door Jasper
    Ik had een tijdje geleden al blauwe vinkjes, dacht dat het gewoon een grafische fout was. Ach uiteindelijk vrij onzinnig omdat je vanzelf wel merkt of iemand je negeert

    Origineel geplaatst door Marc
    Maar als je toch een bericht naar iemand stuurt in je whatsapp dan weet je toch naar wie je hem stuurt? Dus mensen die zeggen dat ze hun privacy kwijt zijn, vind ik zo’n onzin (op een andere nieuwssite staan dit soort dingen). Het zijn toch vrienden naar waar je iets stuurt.
    Dan is het toch ook niet erg om te weten of iemand je bericht inmiddels heeft gelezen of niet?! Ben alleen maar blij met deze functie, dan weet ik zeker dat iemand het heeft gelezen en zie vanzelf wel wanneer er bericht op terug komt. Weet je ook gelijk of iemand direct antwoord kan geven of niet, of niet wil

    Origineel geplaatst door 020
    @BRK:
    Mee eens. Deze onbekende ontwikkelaar zegt 1x iets, en er wordt gelijk een hele artikel over gemaakt.

    Denken jullie nou écht dat Whatsapp de vinkjes weg laat halen doormiddel van een knop? denk is logisch na.

    Dan zal NIEMAND, maar dan ook NIEMAND de optie aan hebben. Dan kun je zelf afvragen ” wat is de functie dan? ”

    Precies..denk maar is nog 2, 4 over na of er úberhoudt echt een knop komt waarmee je dit uit kunt zetten.

    Iedereen zegt wel van góh ” ik stap over enz ” maar aan de einde van de dag blijven ze alsnog Whatsapp gebruiken.

    Waarom?, heel simpel.. iedereen gebruikt whatsapp. Je vrienden, collega’s, familie. Iedereen gebruikt het.

    Mensen zijn niet van plan om over te stappen.

  12. Ik ben tegen een dergelijke optie. Mocht die functionaliteit inderdaad geïntroduceerd worden dan doet die meteen flink afbraak aan de ‘blauwe vinkjes’ functie, want het bericht kan dan wel degelijk gelezen zijn ook al staan er geen blauwe vinkjes. Nu is het sowieso een illusie dat je kunt weten of de ontvanger een bericht gelezen heeft, daar deze als eerste
    in het notificatie centrum verschijnen.

  13. Half Nederland is in paniek om twee blauw vinkjes in Whatsapp. En natuurlijk schreeuwen we allemaal weer dat het een inbreuk is op de privacy, want dat schijnt nogal hip te zijn de laatste tijd…

    Vind het een mooie toevoeging!

  14. Heb gisteravond bij twee personen een chat geëindigd, bij de een met een opmerking, bij de ander een vraagje, allebei gelezen zoals ik nu kan zien.
    Ze zullen naar bed zijn gegaan, drankje ingeschonken, geen zin om te reageren, het zal me een rotzorg zijn haha!
    Die zouden andersom ook niet moeilijk doen, niet zo krampachtig hoor.

  15. Geweldige optie! Wat een gezeur allemaal. Overigens betekent het niet dat iemand het gelezen heeft. Hoogstens dat er bericht geopend is.

  16. WhatsApp?
    Ik gebruik alleen nog maar SMS en iMessage,
    Elk abo heeft toch onbeperkt sms’en?

    Ik heb mijn vrienden al om, en gebruik geen whatsapp meer.. Enkel voor mijn buitenlandse vrienden die geen iphone of ipad hebben 😛

  17. @dvkr: nee hoor. Niet elk abonnement

  18. @Ronald: Nee hoor! Hij heeft volkomen gelijk. Ik had de blauwe vinkjes ook al een tijdje… Waarschijnlijk een gevalletje van A/B testing.

  19. Rete makkelijk! Je weet in ieder geval of je bericht is gelezen. En het is wat mij betreft niet te hopen dat het in een komende update uit te schakelen is. Ik schaam mij er niet voor de sturende partij te zien krijgt ik het bericht heb gelezen, maar niet gelijk reageer. Wat maakt dat uit?
    Het instelbaar maken is de doodsteek van deze functie.

  20. Ik draai allernieuwste beta (2.11.14.182) van vanmiddag en daar zit geen optie in om het uit te schakelen.. Niet in debug menu.. Privacy niet.. Nergens.. En zo spannend is t ook allemaal niet

  21. Huh? Blauwe en grijze vinkjes…? Die bij mij zijn altijd al groen geweest en zijn dat nog (al ligt dat wellicht aan het feit dat ik de laatste update(s) niet heb vanwege de irritante meldingen over het aanzetten van de microfoon).

    En waar maken we ons druk over. So what als iemand niet reageert. Bel je hem toch…. Stuk socialer.

  22. Waar maken mensen zich allemaal druk om zeg….

    Wat is er nou zo erg aan dat vrienden? in je lijst nu kunnen zien dat hun berichten daadwerkelijk gelezen zijn?

    Als je niet gelijk wil reageren dan doe je dat toch niet of is dat zo erg? En waarom zou men überhaupt bepaalde mensen in de lijst hebben staan waar men niet eens mee wil praten? Lekker verwijderen die handel en klaar.

    De gene die over zo’n functie zeuren kunnen ook alleen maar zo’n neppe/tweezijdige figuren zijn.

  23. Origineel geplaatst door Jarno
    Half Nederland is in paniek om twee blauw vinkjes in Whatsapp. En natuurlijk schreeuwen we allemaal weer dat het een inbreuk is op de privacy, want dat schijnt nogal hip te zijn de laatste tijd…

    Vind het een mooie toevoeging!

    Dat maakt de media ervan. Zal in de praktijk wel meevallen.

  24. Ik ben zeker een van de weinige die het wel een fijne toevoeging vind

  25. De blauwe vinkjes van whatsapp zijn weer verdwenen.

  26. Ik snap t probleem niet mensen willen soms negeren omdat ze geen zin hebben ofzo, maar als ze online komen zie je dag toch ook en dan kan je dat bericht ook lezen en dan staat er toch weer laatst gezien.. ?

  27. Serieus als je dit uitschakelt ben je echt een douchebag hogeklas

  28. De blauwe vinkjes vind ik prima, maar waar ik me wel aan erger is het volgende: als je iemand aan je contacten toevoegt met telefoonnummer en die persoon heeft ook whatsapp in geluk, dan komt hij of zij meteen in je contactlijst bij whatsapp te staan en kun je ook meteen zien of en wanneer deze persoon actief is op zijn of haar mobiel. Is bij vrienden geen probleem maar met zakelijke of officiële instanties niet echt wenselijk….

  29. @Os: Hoe kom je aan de beta ?

  30. @iNick: Ja, ik zou daar ook wel in willen selecteren. Overigens in meer apps. Niet “toegang tot contacten” maar “toegang tot welke contacten”En dat je dat op app-niveau kunt aanpassen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.