Office

Microsoft brengt Office-apps uit op iPhone, basisfuncties nu gratis

Microsoft heeft aparte iPhone-apps uitgebracht voor Microsoft Word, Microsoft Excel en Microsoft PowerPoint. Ze vervangen de Office 365-app.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

OfficeMicrosoft brengt vandaag verschillende nieuwe iPhone-apps uit voor Microsoft Word, Microsoft Excel en Microsoft PowerPoint op de iPhone. Daarmee ziet Microsoft meteen af van de algemene Office 365-app op de iPhone. Daar vanuit word je nu doorverwezen naar de nieuwe, universele apps die ook meteen nieuwe functies introduceren op de iPad. De grootste verrassing moet nog komen: je kan de basisfuncties van Word, Excel en PowerPoint op de iPhone en iPad voortaan gratis gebruiken.

Lees voor meer info en alternatieven ons Dossier Microsoft Office.

Onder basisfuncties worden simpele bewerkingen verstaan als cursieve en vetgedrukte tekst, alinea-uitlijning en het invoegen van media. Voor geavanceerde functies heb je nog wel een Office 365-abonnement nodig. Zo kan je alleen met een abonnement (dat sinds kort trouwens ook bestaat uit onbeperkte Microsoft OneDrive-opslag) uitgebreide tabellen maken in Excel, revisies van teksten bekijken en terugzetten in Word en de presentatiemodus van PowerPoint gebruiken.

Microsoft Office Word voor iPhone

Microsoft Office iPhone Excel

De iPhone-versies van Microsoft Office zijn meteen geoptimaliseerd voor de grotere schermformaten van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Volgens een Microsoft-manager zou Office sinds de release in maart dit jaar voorzien zijn van 150 nieuwe functies – en komen er nog veel meer functies aan. Ook wordt Handoff-ondersteuning om snel te schakelen tussen documenten op de iPhone, iPad en Mac onderzocht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2014, 18:36
Categorie Apps
Onderwerpen excel, microsoft office, microsoft word, powerpoint

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.