Reacties voor: Binnenkort gratis bellen in WhatsApp, 15 miljoen nieuwe gebruikers na overname

WhatsApp laat gebruikers vanaf komend voorjaar ook met elkaar bellen. Dat maakte CEO Jan Koum bekend.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 77 reacties

  1. En Zuckie mag meeluisteren? Dacht het niet!

  2. Daarom, nu nog overstappen voordat zuckie alles in handen krijgt.

  3. Ha! Suikerberg! Mooi niet!

  4. Leuk dat bij de laatste nieuwtjes over whatsapp iedereen begint te klagen over privacy etc.
    Maar ondertussen staat hun hele leven al op Facebook hahaha

  5. Ik begin me best mateloos te ergeren aan al dat zuckie privacy, zuckie afluisteren, zuckie reclame gezeur hier.. Dat jij met jip en janneke van school en je meissie over wat dan ook praat, is meestal niet van waarde voor facebook. Van mij mag hij afluisteren als hij dat wil, maar dat ik van mijn moeder de opdracht krijg om effe een pakje boter op de terugweg te kopen of met mijn vriemden over het uitgaan of welk onzin dan ook praat is gewoonweg niet interessant. Al zou hij wel afluisteren en reclame daar op aanpassen, dan is dat alleen maar interessant om terug te zien. Echt geclassificeerde info, van belangrijke waarde voor wie dan ook, zal niet over telefoon of internet worden besproken dunkt me

  6. Mooie dienst. Privacy dient wel gewaarborgd te zijn inderdaad. Bij Skype luistert Microsoft toch ook niet mee!

  7. Origineel geplaatst door John
    Leuk dat bij de laatste nieuwtjes over whatsapp iedereen begint te klagen over privacy etc. Maar ondertussen staat hun hele leven al op Facebook hahaha

    Helemaal gelijk!

  8. Origineel geplaatst door Ronald
    Mooie dienst. Privacy dient wel gewaarborgd te zijn inderdaad. Bij Skype luistert Microsoft toch ook niet mee!

    Ik hoop dat jou opmerking sarcastisch bedoeld is…

  9. Waarom maakt iedereen zich zo druk om de privacy? zolang je geen crimineel bent heb je toch niks te verbergen.

    Ik maak mij geen zorgen als een NSA mijn berichten bekijkt omdat er bepaalde woorden in voorkomen. Hiermee pakken ze namelijk ook de echte criminelen en/ of terroristen.

  10. @yukhalilsel: Ik zou onderstaande documentaire eens bekijken: Terms and Conditions may apply.

  11. ‘Een toename van 15 miljoen actieve gebruikers sinds de overname’? Een toename bij de concurrenten zal toch zeker bedoeld zijn?

  12. Jarenlang werd Whatsapp de hemel in geprezen. De app werd nog net niet gecanoniseerd. Als Whatsapp een wind liet was dat “Breaking News”. En als Whatsapp maandenlang geen wind liet was dat voldoende reden om minstens één keer per week te gaan speculeren over de gezondheid van de app.

    Wat is er dan zo veranderd aan de app sinds donderdag? Alleen maar het feit dat Facebook de handel heeft overgenomen? Van paranoia gesproken…..

  13. Binnenkort is whatsapp verledentijd

  14. Origineel geplaatst door John
    Leuk dat bij de laatste nieuwtjes over whatsapp iedereen begint te klagen over privacy etc.
    Maar ondertussen staat hun hele leven al op Facebook hahaha

    Dus dat.

  15. Origineel geplaatst door FP
    Binnenkort is whatsapp verledentijd

    Voor jouw misschien, niet voor de andere miljoenen gebruikers

  16. Hijgerige anti-WhatsApp commentaar. Je wordt er moe van.
    Zet je internet alsjeblieft uit en ga in het bos leven.
    Uiteindelijk blijft WhatsApp een topproduct, die met de overname alleen maar beter kan worden. Ik verwacht videobellen, tabletapps en desktop integratie. Kan niet wachten!

  17. Origineel geplaatst door AlexT
    Hijgerige anti-WhatsApp commentaar. Je wordt er moe van. Zet je internet alsjeblieft uit en ga in het bos leven. Uiteindelijk blijft WhatsApp een topproduct, die met de overname alleen maar beter kan worden. Ik verwacht videobellen, tabletapps en desktop integratie. Kan niet wachten!

    Ik sluit me helemaal bij je aan!

  18. @Theo: Nee toename bij Whatsapp. Whatsapp is in andere regio’s dan Europa nog niet echt ingeburgerd. Sowieso Azie en de VS wordt het haast niet gebruikt.

  19. @yukhalilsel: En ik begin me best mateloos te ergeren aan mensen die schijnbaar moeten bepalen of mijn privacy van enig belang is voor MIJ. Wie ben jij om te beslissen dat mensen niet meer mogen zeiken over hun privacy? Je hebt simpelweg totaal geen idee wat er met dit soort informatie gebeurt. Jij denkt alleen maar aan advertenties. Wat een simpel leven moet je hebben.

  20. @AlexT: Dat laatste lijkt mij wel wat! 😉

  21. Hier is de volledige overstap gemaakt naar Telegram Messenger. En het was even duwen, maar mijn vrienden zijn ook allemaal over. Ook erg fijn op de iPad en de PC app werkt vlekkeloos en synchroon. Daar kan Whatsapp niet tegenop!

  22. Jullie begrijpen wel dat die 19 miljard ergens terug verdiend moet worden he? Zoniet, dan ben je naiefheid zelve…

  23. Oke en wie heeft er ook daadwerkelijk facebook en whatsapp gedeinstaleerd? Durf te wedden niemand! We zijn er aan verslaafd en kunnen niet zonder 🙂

  24. @Benjamin: die documantaire makers zijn uit hetzelfde leer gesneden als die conserveblik hoarders met bunkers vol voedsel om een eventuele armageddon te overleven. Ook zijn dat dezelfde lui die een buitenaards wezen (die overigens in vrede is gekomen) eerst afschieten en dan pas vragen naar de intenties. Bangmakerij is niet nieuw, integendeel, het werd in de middeleeuwen heel vaak gebruikt, waardoor er 1000 jaar geen enkel vooruitgang werd geboekt.

    Bedankt dat je me er op attendeerde, maar ik blijf bij mijn mening dat je net zo kwetsbaar bent als je jezelf opstelt. Privacy bestaat niet, heeft ook nooit bestaan. Zo werd er vroeger altijd in de bus door medereizigers afgeluisterd wat je besprak met diegene naast je, wist de caissiere altijd wat je wilde kopen enzovoorts. Dat is nu alleen maar gedigitaliseerd.. Wil je echt privacy hebben, dan kies je voor oogcontact met je gesprekspartner op een afgelegen of afgesloten ruimte zodat niemand kan afluisteren.

  25. Jullie begrijpen wel dat die 19 miljard ergens terug verdiend moet worden he? Zoniet, dan ben je naiefheid zelve..

  26. Origineel geplaatst door Maarten
    Oke en wie heeft er ook daadwerkelijk facebook en whatsapp gedeinstaleerd?

    Ik heb Facebook en Whatsapp nooit geïnstalleerd en kon de apps dus niet verwijderen. Heb ik de weddenschap nu gewonnen? Of telt dat niet?

  27. Origineel geplaatst door Philip
    @Theo: Nee toename bij Whatsapp. Whatsapp is in andere regio’s dan Europa nog niet echt ingeburgerd. Sowieso Azie en de VS wordt het haast niet gebruikt.

    Say what? Heel India schaft een smartphone aan om te kunnen Whatsappen.

  28. Origineel geplaatst door Timosha
    Wat is er dan zo veranderd aan de app sinds donderdag? Alleen maar het feit dat Facebook de handel heeft overgenomen? Van paranoia gesproken…..

    Ik denk dat ik je kan volgen en volgens mij ben je wel érg kort door de bocht.

    Functioneel zal er op korte termijn waarschijnlijk weinig veranderen. Maar volgens mij ga jij nu voorbij aan het feit dat beide apps voor het grootste deel niet over dezelfde gegevens beschikken. De verwachting is dat die gegevens nu gekoppeld worden, waarbij de mogelijkheid ontstaat dat er -vanuit de gebruikers geredeneerd- ongewenste informatie in handen is van één bedrijf dat ook nog eens onder wet- en regelgeving van één land valt. En dat land hanteert niet dezelfde regels omtrent privacy als bijvoorbeeld in de EU geldt. En wie zegt dat er niet ooit een situatie ontstaat waarbij die gegevens voor bepaalde doeleinden wordt misbruikt?

    Ik denk dat het hier niet persé om paranoia gaat. Namelijk, voorbeelden uit het verleden en heden te over waarbij ogenschijnlijk onschuldige registraties van gegevens tot grote problemen voor bepaalde personen/bevolkingsgroepen heeft geleid.

    Samenvattend: ik vind mezelf niet paranoia. Ik denk wel na over het feit dat ik niet ALLE informatie via 1 kanaal/bedrijf wil laten lopen. Daarnaast denk ik uiteraard óók na óf ik iets wel ga plaatsen.

    Vraag: hoe denk jij over het feit dat je een dienst afneemt tegen bepaalde voorwaarden die, doordat het bedrijf wordt overgenomen, eenzijdig worden aangepast, jij vanaf het moment van overname pas op de hoogte wordt gesteld én vanaf dat moment ook geen controle meer hebt over jouw gegevens die zijn verkregen onder de oude voorwaarden?

    Valt dat onder de noemer paranoia?

  29. @Maarten: Yep, whatsapp is er vanaf. Dat whatsapp niet werkt op een tablet of een pc was de belangrijkste reden. De extra media aandacht zorgt voor genoeg gebruikers bij Telegram Messenger.

  30. @yukhalilsel: Wow. Over kortzichtig gesproken. Denk ff verder na over de gevolgen van de afbreuk aan privacy. En betrek het dan niet alleen op jou (blijkbaar oninteressante) bestaan maar kijk ff naar de big picture.

  31. Origineel geplaatst door Richard
    En ik begin me best mateloos te ergeren aan mensen die schijnbaar moeten bepalen of mijn privacy van enig belang is voor MIJ. Wie ben jij om te beslissen dat mensen niet meer mogen zeiken over hun privacy? Je hebt simpelweg totaal geen idee wat er met dit soort informatie gebeurt. Jij denkt alleen maar aan advertenties. Wat een simpel leven moet je hebben.

    Ik heb mijn leven inderdaad simpel gehouden door zo weinig mogelijk niet publieke info over mijzelf op internet te zetten, door gevoelige zaken niet over telefoon/voip/media of welk ander medium dan ook te bespreken. En ook bepaal ik zelf wat ik over het internet doe, met de wetenschap dat er altijd wel iemand beschikking over die info kan krijgen. Ik kan het gewoon niet behelpen dan aan te nemen dat privacy-predikers gewoon heel obscure types zijn.

  32. Origineel geplaatst door Barend
    Jullie begrijpen wel dat die 19 miljard ergens terug verdiend moet worden he? Zoniet, dan ben je naiefheid zelve..

    Als jij denkt dat Facebook op WhatsApp een Winst/Verlies balansje loslaat, heb je weinig kaas gegeten van de Silicon Valley economie.

    Facebook koopt (met eigen aandelen) een breder portfolio. Niet om het product Facebook te versterken, maar om het bedrijf Facebook op te schalen naar een breder bedrijf. Wat straks misschien wel zonder het product Facebook zou kunnen voortbestaan.

  33. Origineel geplaatst door Mike
    @AlexT: Dat laatste lijkt mij wel wat!

    Telegram heeft al een desktop versie… Enjoy 😉

  34. @Maarten: Ik heb whatsapp verwijderd. Facebook heb ik niet.

  35. Origineel geplaatst door Duncan
    Vraag: hoe denk jij over het feit dat je een dienst afneemt tegen bepaalde voorwaarden die, doordat het bedrijf wordt overgenomen, eenzijdig worden aangepast, jij vanaf het moment van overname pas op de hoogte wordt gesteld én vanaf dat moment ook geen controle meer hebt over jouw gegevens die zijn verkregen onder de oude voorwaarden?Valt dat onder de noemer paranoia?

    Antwoord: dat is niet te vermijden bij overnames. Of die handelswijze correct is is een ander verhaal. En nu denk ik even aan de overname van Ziggo door het Amerikaanse Liberty Global.

    Maar daar ging mij niet om. Het ging mij om de gelovigen van gisteren die de afvalligen van vandaag zijn en die hun voormalige afgod nu in de grond trappen. Voor het overige heb ik Whatsapp en Facebook nooit gebruikt.

    Mijn oprechte verontschuldigingen als mijn vorig bericht niet zo duidelijk was als het had moeten zijn.

  36. @yukhalilsel: Als ik ongevraagd bij jou op de bank kom zitten en alle gesprekken lekker meeluister of een afluistermicrofoontje in je kamerplantje installeer is dat dan ook ok? Dat is nl precies wat er gebeurt. Maar omdat het “digitaal” is en je fysiek geen mensen ziet wordt het afgewimpeld als “ik heb nix te verbergen”. En als je al niet protesteert vanwege de privacy doe het dan vanwege de doodgewone fantsoensnormen. Meeluisteren/afluisteren is not done!!

  37. Origineel geplaatst door Ilse
    Telegram heeft al een desktop versie… Enjoy

    Maar niemand gebruikt het…

  38. @AlexT: je zal verrast zijn als je het hebt geinstallleerd hoeveel mensen het al hebben. Per dag meer en meer.

  39. @Robbie: Omdat het toevallig op #1 staat in de NL Store. Kuddegedrag.
    Daarnaast is er een gigantisch verschil tussen downloaden en daadwerkelijk dagelijks gaan gebruiken…

    Over 2 weken hoor je niemand meer over Telegram.

    Btw, ik heb Telegram al weken, naast 5 andere message apps. Puur om de ontwikkelingen in de gaten te houden.

  40. Rustig aan mensen. Het is niet zo dat ze bij Facebook nu opeens alles mee zitten te lezen hoor.

  41. De verwachte Hail Mary ingreep om te voorkomen dat WhatsApp leegloopt.

  42. Hoe het kan vergaan. Tijdje terug nog een hele discussie over de iOS 7 aanpassing van WhatsApp en nu gaan mensen massaal over op Telegram. Heb beide apps er op staan en laat ze beide erop staan. Gebruik nu regelmatig 9 chatapps iMessage en SMS. Persoonlijk interesseert het me niet zo wat ze met mijn data gegevens doen aangezien bepaalde instanties toch wel weten wat je uitspookt op internet. Ach het onderwerp ‘privacy’ is nu hot en iedereen zal straks weer gewoon chatten met hun favo app. Of het nu met WhatsApp, iMessage, Telegram, Skype of Hangouts is.

  43. Bellen met whatsapp? jammer, laat ze nu eens maken dat whatsapp met een account op al je devices beschikbaar is!

  44. @Appie: Wel erg overdreven hoor 9 chatapps. Gewoon 1 chatapp die het meest wordt gebruikt erop en verder natuurlijk je sms en niet te vergeten gewoon je telefoon. Het moet niet gekker worden 🙂

  45. Weet je, ik doe nu al niets met Facebook omdat ik het een zeer slecht bedrijf vind. Ze namen alles maar van je aan, wat je er natuurlijk zelf op zet, en houden ook alles van je vast, ook al wil je je account volledig verwijderen.

    Dat is de reden waarom ik dus geen Facebook account heb en dan vind ik eigenlijk dat ik best wel mag zeuren dat ik Whatsapp nu ook niet meer vertrouw. Kijk, als ik nu mijn hele hebben en houwen online zou zetten op Facebook en dan ga zeuren over whatsapp, dan klopt ook niet. Maar als je al geen Facebook account hebt en nu analisten al zeggen dat Whatsapp een mooie verdiensten is voor Facebook en dat ze dan nog meer data van je kunnen verzamelen, dan hoeft het van mij dus niet!!

    Dus ja, ik mag best zeuren dat ik het allemaal niet vertrouw en dat ik over ben gestapt naar Telegram. En ja, misschien is die ook niet te vertrouwen, maar die is dan gelukkig NIET van Facebook.

    Zo, dat is mijn punt!

  46. Ik gebruik geen Whatsapp. Om te bellen en te berichten gebruik ik gewoon de telefoon en berichtfunctie van mijn gsm. Meer als een uur per maand bel ik niet en berichten zijn gratis in mijn abonnement.

  47. @Ronald: Ook Microsoft werkt Samen met de NSA

  48. Origineel geplaatst door Peter
    Waarom maakt iedereen zich zo druk om de privacy? zolang je geen crimineel bent heb je toch niks te verbergen.Ik maak mij geen zorgen als een NSA mijn berichten bekijkt omdat er bepaalde woorden in voorkomen. Hiermee pakken ze namelijk ook de echte criminelen en/ of terroristen.

    Dan mis je dus totaal het punt. Het gaat er niet om wat *jij* denkt goed of niet goed te doen, het gaat erom wat de autoriteiten (of de instantie of nog erger, de bedrijven) vinden wat jij goed of fout doet. Het probleem is dat je totaal geen controle hebt over wat iemand anders vind wat jij goed of fout doet. En als die iemand anders toevallig ook macht heeft dan kan die jou dwingen zaken in “een ander daglicht te bekijken”. En dan druk ik me met opzet heel voorzichtig nog uit. Om die reden zou je beschermd moeten kunnen worden tegen je eigen machthebbers (of dit nu een regering of een bedrijf is). En een van die instrumenten heet dus privacy. En zoals Solove heel mooi zegt:

    “It’s not about having anything to hide, it’s about things not being anyone else’s business.”

  49. @Bassie: Lol. Als je voor je werk veel met social media en apps werkt moet je uiteraard wel weten waarover je l*lt. Iedereen heeft zijn persoonlijke voorkeur voor een chatapp. En het ligt er ook aan in welk land/regio ze wonen. Japanners chatten veel met line, Indonesië veel met BBM, Chinezen veel met WeChat etc.

  50. Wel lachen dat iedereen over de privacy zit te meuten, maar in 1976 werden er al digitaal gegevens verzameld, denk je nu werkelijk dat als je Whatsapp verwijderd ook meteen al je gegevens zijn vernietigd of zo??

    HALLO!! er staan nog 129 apps op je iPhone die gegevens over het net gooien…

    Stelletje stresskippen… hahahaha 😉

  51. Grappig te lezen dat er zoveel mensen mee doen aan de “overstappen naar telegram hype” terwijl ze eigenlijk niet weten waarom.

    Laten we niet doen alsof Whatsapp onveiliger geworden is na overname Facebook. Dat is altijd al zo lek als een mandje geweest maar eerst stoorde dat nooit iemand (want: gratis).

  52. Origineel geplaatst door Mauze
    HALLO!! er staan nog 129 apps op je iPhone die gegevens over het net gooien…

    Scroll even naar boven en lees mijn eerdere stukje. Ik ben het met je eens dat veel mensen maar na-blaten, maar het gaat hier niet enkel om het feit dát “ze” iets van je registreren.

  53. Origineel geplaatst door Benjamin
    En Zuckie mag meeluisteren? Dacht het niet!

    doen ze toch al weet je wat je moet doen je telefoon je computer tablet weg gooien je huis verkopen en op de hei gaan zitten

  54. Origineel geplaatst door Timosha
    Mijn oprechte verontschuldigingen als mijn vorig bericht niet zo duidelijk was als het had moeten zijn.

    Het is je vergeven 😉

    Ik ben het zeker met je eens wat betreft het feit dat er nu een hoop mensen zijn die…. iets met klok, klepel, etc.

  55. @Donstil: ik weet wel waarom ik ben overgestapt. Telegram is beschikbaar op alle devices, synchroon.

  56. @Maarten: Ik heb Donderdag per direct, whatsapp, facebook en instagram verwijderd en m’n account gedelete. Alle drie gebruikte ik toch al bijna niet en had nu zoiets van, weg ermee. Ook ik gebruik nu telegram en bijna iedereen uit mijn contactenlijst gebruikt het. Nou zal ik deze ook niet zoveel gebruiken aangezien de meeste mensen iMessage hebben, maar het fijne aan telegram is naast de privacy ook dat je het overal kan gebruiken en het over gesynct wordt.

  57. Mensen die bij Amerikaanse bedrijven hier werken vertelden mij dat ze bij sollicitaties kijken naar wat je op Facebook hebt gezet. Dan hebben ze al een indruk van je, nog voordat je op gesprek komt. Ook sommige Nederlandse bedrijven doen dat.
    Hebben ze een betrouwbaar iemand nodig, dan kunnen sollicitanten die schaamteloos alles op Facebook gooien het wel schudden, enz.
    Privacy lijkt onbelangrijk, zolang je je nek niet uitsteekt, of zolang je gezond bent, maar alles kan je later nagedragen worden door verzekeraars, door bazen, door mensen die je moeten beoordelen, door de politie. Dus een beetje privacy is wel belangrijk.

  58. ik begin niet aan al die onzin ik blijf gewoon bij whatsapp anders kan je iedere maand wel over stappen

  59. Blijft leuk al die schapen die Telegram installeren.. Een quote uit een artikel op deze website: “de klacht bij Telegram is dat de versleutelde privéchats niet aan de serverkant worden beveiligd en daardoor onderschept kunnen worden”..
    Laat staan niet privéchats.. dus niet alleen het bedrijf kan onderscheppen, maar iedere slimmerik.. lekker die privacy.. Ik denk dat eigenlijk BBM hier een slag kan slaan… naast privacy hoef je ook niet je telefoonnummer prijs te geven..

  60. @Philip: Gebruik Threema als je echt veilig wil zijn. BBM is te hacken met XRY

  61. -1 in elk geval. Ik heb vandaag mijn account en de app verwijderd. Heb nu BBM, Threema en Telegram.

  62. Dat er zoveel kuddedieren zijn die nu allemaal ineens telegram willen gebruiken omdat Facebook nu de baas is over whatsapp is om te kotsen. Elkaar schaapachtig napraten dat Facebook wordt afgeluisterd door nsa enzo maar er zijn al meerdere onderzoeken geweest dat Telegram zo lek is als een mandje en iemand heel gemakkelijk een bericht kan onderscheppen zonder dat iemand het doorheeft. Daarnaast is telegram gemaakt door de Facebook van Rusland en jullie denken serieus dat hun een betere privacy garanderen dan Facebook zelf? Wake up en kom erachter dat privacy iets is wat al lang verleden tijd is. Alles is bekend of is te achterhalen van iedereen. Tenzij je in een hutje op de hei woont zonder contact met de buitenwereld.

  63. Origineel geplaatst door Cyberianspacedude
    @yukhalilsel: Als ik ongevraagd bij jou op de bank kom zitten en alle gesprekken lekker meeluister of een afluistermicrofoontje in je kamerplantje installeer is dat dan ook ok? Dat is nl precies wat er gebeurt. Maar omdat het “digitaal” is en je fysiek geen mensen ziet wordt het afgewimpeld als “ik heb nix te verbergen”. En als je al niet protesteert vanwege de privacy doe het dan vanwege de doodgewone fantsoensnormen. Meeluisteren/afluisteren is not done!!

    Precies! omdat je nu niet kunt zien dat je afgeluisterd word maakt het blijkbaar allemaal niks meer uit.

    Vinden mensen het dus ook prima als de postbode eerst al je post openmaakt en alles ff gaat lezen of zoals gezegd een onbekende bij je op de bank komt zitten om alles vast te leggen wat je doet en zegt?

  64. Origineel geplaatst door iFonzie
    Precies! omdat je nu niet kunt zien dat je afgeluisterd word maakt het blijkbaar allemaal niks meer uit.Vinden mensen het dus ook prima als de postbode eerst al je post openmaakt en alles ff gaat lezen of zoals gezegd een onbekende bij je op de bank komt zitten om alles vast te leggen wat je doet en zegt?

    …en dit is niet alleen de tendens in Holland. Het tij keert. Het failliet van de social media in deze hoedanigheid is aanstaande… ,ik heb gezegd’

  65. 15 milj ? Veel meer, facebookvrienden contacten koppelen binnen facebook brengt ca 50 milj nieuwe op.

  66. Origineel geplaatst door yukhalilsel
    Ik heb mijn leven inderdaad simpel gehouden door zo weinig mogelijk niet publieke info over mijzelf op internet te zetten, door gevoelige zaken niet over telefoon/voip/media of welk ander medium dan ook te bespreken.

    Grappig dat jij dit zegt… Als ik je naam google krijg ik heel wat hits waaronder veel openbare profielen van social media, blogs en torrentsites. Dat zegt al een hoop over jou, in ieder geval dat je veel tijd op het www doorbrengt. En dat is weer hel interessant voor je (toekomstige) werkgever. Of ben ik nu paranoia?

  67. @AlexT: ik verwacht hiernaast ook een integratie met de facebook-apps.

  68. Origineel geplaatst door Barend
    Jullie begrijpen wel dat die 19 miljard ergens terug verdiend moet worden he? Zoniet, dan ben je naiefheid zelve..

    Het heeft zich in weze al terugverdiend, want ze hebben zojuist Facebook Messenger’s grootste concurrent opgekocht. Hop, weg concurrentie! Kijk zo kan je het ook doen. Het gaat hun alleen maar om groot marktaandeel in alles wat social is. Allemaal met als doel om steeds groter en groter te worden. Niet elke overname-deal moet direct maar weer “terugverdiend” worden. Dat is veel te simpel gedacht.

    Vergelijk het met Google’s aankoop van Motorola. Gewoon een concurrent opkopen, betere strategie is er niet om de markt over te nemen!

    En for the record: ik vind het gezeik rond privacy echt totaal over the top gaan in het geval van What’s app. Massaal overstappen. Er is geen zak veranderd met vorige week hoor, What’s app is nog steeds what’s app. Alleen nu met wat extra capaciteit erbij om meer awesome dingen te gaan doen in de toekomst! En waar komt die haat tegen Facebook ineens vandaan? We gebruiken het allemaal. En we vinden het geweldig, anders zouden we ‘t niet gebruiken toch?

  69. @Tom van Zummeren: Niet iedereen gebruikt facebook toch?

  70. Ik ben helemaal om naar de prepaid telefoon en sms, en als mijn 10 euro beltegoed is koop ik een nieuwe. Mij zullen ze niet afluisteren. Ow en op de momenten dat ik niet bel of sms gaat ie uit en ik sms en bel sowieso niet op de plekken waar ik vaak ben, dan loop ik even naar 100 meter verderop.

  71. Origineel geplaatst door Mark
    Ik ben helemaal om naar de prepaid telefoon en sms, en als mijn 10 euro beltegoed is koop ik een nieuwe. Mij zullen ze niet afluisteren. Ow en op de momenten dat ik niet bel of sms gaat ie uit en ik sms en bel sowieso niet op de plekken waar ik vaak ben, dan loop ik even naar 100 meter verderop.

    Bedankt voor de tip. Ik ga ook voortaan met mijn prepaid telefoon 100 meter verder op sms’en voor het geval dat ze mij aan een bepaalde locatie kunnen koppelen…

  72. Origineel geplaatst door Flieps
    Origineel geplaatst door yukhalilselIk heb mijn leven inderdaad simpel gehouden door zo weinig mogelijk niet publieke info over mijzelf op internet te zetten, door gevoelige zaken niet over telefoon/voip/media of welk ander medium dan ook te bespreken.Grappig dat jij dit zegt… Als ik je naam google krijg ik heel wat hits waaronder veel openbare profielen van social media, blogs en torrentsites. Dat zegt al een hoop over jou, in ieder geval dat je veel tijd op het www doorbrengt. En dat is weer hel interessant voor je (toekomstige) werkgever. Of ben ik nu paranoia?

    So be it.. Dit is geen informatie die geheim is.. Die sociale media waar je het over hebt, geeft niets over mij prijs en men kan mij niet aan die informatie identificeren. Privacy is ook privacy bij mij 😉 Info die jij hebt gezien is ‘openbaar’ gemaakt door mij. Ennieweey, ik maak me nergens druk om iig

  73. weten jullie wat je allemaal moeten doen alles weg gooien wat in verbinding staat met internet of een zendmast dan ben je van het hele gelul af

  74. Zou die 16 miljard een investering van de NSA zijn? Geloof nooit dat Zuckie het voor het zeggen heeft

  75. @Ronald: Ze LEZEN anders wel mee bij Skype.. was een poos terug een artikel over, maar weet niet meer waar. Bedrijf had expres links van eigen ‘sites’ in Skype gesprekken doorgestuurd, en die sites werden alleen door Microsoft bezocht..

  76. @AlexT: Met Viber kun je al heel lang bellen en vergeet Skype niet. Wat dacht je van Telegram ook als desktop en zo kan ik nog wel wat voorbeelden noemen. Zo geweldig is Whatsapp echt niet. De kracht van Whatsapp ligt gewoon in marketing aandeel. Waar iedereen te bereiken is (vooral je vrienden) wil je ook zijn. Opzich is privacy geen issue voor me, maar wil wel graag spreiden. Wat ik op FB/tweet zet is voor een bepaald publiek. Wat ik via een Messenger van FB zeg is privaat, maar wat ik via Whatsapp en nu dus Telegram zeg is nog privater dan dat bellen is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.